Косово е четврти по ред во извоз на Македонија, прва е Германија, втора Бугарија, трета Италија, четврта е Косово, петта е Србија, шеста Грција.
Кога некогаш се прашуваш зошто те мразат луѓето околу себе потсети се на реченицава.
Во 2012та беше втора , сега во првите седум месеци е четврта со 6,6%.
Реченица е сосем на место , да беа 400.000 македонци кои живеат на Косово , немаше македонците да постават такса за преминување граница. Ако ти ме мразиш , тоа е што сум албанец, иначе во 80тите главни злосторници на Косово биле токму македонските полицајци. Не биле злобни србите колку македонците. (испитувај и увери се).
Што ли лошо им направија косоварите на македонците во 1981-ва, 1989-та ? Тоа што сакам да кажам е дека ќе мразат без разлика на се.
Омраза е и кога во Заводот за статистика , наместо Косово , таму пишува Косово/УНСЦР 1244.
Колку што ме држи секавањето поминаа 5 години откако Косово е признаено од Македонија.
Колку што знам јас , Косово не е признаено поинаку , не е признаено со услови.
Ако е така , тогаш зошто во самитите организирани од Македонија , Србија се повикува да учествува , а Косово не ?
Зошто косовските државјани немаат право да купат имот во Македонија , а србите и сите други да.
Косово можеше да биде земја корисна за Македонија , пошто во Косово тек следува развојот , оваа година ќе завршат автопат вреден 800 милиони евра , а истовремено треба/ше да започне изградба на автопат Приштина-Блаце.
А ти продолжи да гледаш со потценување кон албанците и бугарите , но знаеш дека они претекнаа.
И стојам на тоа дека Косово треба да дозволи на албанските компании од Македонија да внесат производи на Косово, ќе видиш после како за 24 часа ќе се решат сите проблеми.
Иначе вака се оштетуваат албанците од двете страни , едните треба да платат харач за преминување граница, а другите не можат да ги извезат производите.
Би било добро во вакви случаи да се вклучи и Албанија , да се прати порака и кон Србија.