аллександар
Вечно ненаспан
- Член од
- 5 мај 2006
- Мислења
- 7.381
- Поени од реакции
- 2.523
баш у вторник или среда треба даодам у косово од работа за да монтираме билборди кај нив... се прашувам што се би можело да ни прават сеа на косовска граница.... заебанции до 101 и назад... баш кога ке имам прва прилика да се пуштам на интернет ке ви споделам некое искуство
--- надополнето: 9 септември 2013 во 02:25 ---
те молам одговори ми што побрзо можеш затоа што битно ми е прашањево а уште по битен ми е одговорот.
--- надополнето: 9 септември 2013 во 02:25 ---
леандра.... ја не се разбирам многу во економија ама имам едно прашање ако може да ми го одговориш.... вака сеа - ја работам во една фирма која се бави со проектирање изведување и производство на челични конструкции тенди билоборди настрешници и др... е сега - треба да направиме 90 билборди за косово да ги однесеме до таму (до новиот аеродром што го прават во приштина) и да ги монтираме - прашањето ми е - дали ова целосно трговско ембарго би можело да влијае директно врз фирмава кај што работам - пример пошто билбордите ги произведуваме ние и се на некој начин македонски производ - да неможе да поминат на граница према косово?Вака е во чекори: Македонија воведе забрана за брашно. Србија најмногу се противеше и закануваше со контра мерка забрана за увоз на земјоделски производи (каде Македонија е најголем извозник во Србија). За тоа време Косоварите од нигде никаде со 2% увоз од кај нив ни залепија забрана на 15 македонски производи да ги извезуваме кај нив. Владава наша се налути на забраната и им стави такса од 5 евра на ден и 10 евра за автобус и камион. На тоа Косоварите одговорија со целосно трговско ембарго.
те молам одговори ми што побрзо можеш затоа што битно ми е прашањево а уште по битен ми е одговорот.