Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
eType го користам кога одам на странски форуми,ми помага околу правописот,а другите работи искрено незнам зошто служат и каде да ги исклучам

cqep.jpg

--- надополнето: 7 септември 2013 во 23:55 ---
Спуштив трајал верзија на SUPERAntiSpyware.Патем имам Microsoft Security Essentials.дали можат овие два програма да функционираат заедно,или МСЕ -то морам да го бришам?Ова го најде овој новиот програм:

6r4k.jpg

bv9l.jpg

hehehehe,se zezash neli..okey kako sakash
докторе, јас пред некој ден се зезав, али тоа зезање денес е вистина :(
до пред 15мин си бев на кајганава и мозилата си беше супер. изгледаше како што треба. значи, основна странца беше таа што треба (гоогле), а ако отворев нов таб си појавуваше blank, односно како што јас сакам.
ја изгасив мозилата, и кога сега гледам некои чудни работи. со црвено заокружено. а и кога отварам нов таб, ..... втората слика
што ѓавол му е сега? да е вирус не ми се верува, ..... но ај дај ми дијагноза

Untitled.jpgUntitled2.jpg

до пред 15мин си бев на кајганава и мозилата си беше супер. изгледаше како што треба. значи, основна странца беше таа што треба (гоогле), а ако отворев нов таб си појавуваше blank, односно како што јас сакам.
ја изгасив мозилата, и кога сега гледам некои чудни работи. со црвено заокружено. а и кога отварам нов таб, ..... втората слика

Прегледај го приврзокот 72040Прегледај го приврзокот 72041
Imas instalirano search bar ili po greska ili koga si instaliral nekoja programa druga se instaliral i toj. Klik na strelkata levo od toa search here i izberi Google.

Здраво, здраво форумџии ! Еве и јас сега со еден мал проблем, би било добро ако можеме да го решиме :)
Проблемот е во слушалките, значи тие работат али звукот е многу лош т.е слушам само некој фрекфренции. На пример пуштам една песна и ја слушам само музиката, многу лошо. Иначе користам винд-8 реалтек аудио. Слушалките се патем нови :confused:

Чаре ? :pipi:

И јас го имав истиот проблем - однеси го на сервисер и речи му нека ти го смени plug-in-от за слушалките (местото каде ги вклучуваш) :) Мојот беше напукнат и не беше добар контактот.
--- надополнето: 8 септември 2013 во 22:10 ---
И од мене едно прашање компјутерџии - дали Avast е добар антивирус? Знам дека е единствен лиценциран, а бесплатен. Го користам веќе неколку години, ретко наоѓа вируси во мои фајлови и редовно блокира страници на нет со нотификација: Thread has been detected! :)

Прегледај го приврзокот 72040Прегледај го приврзокот 72041

Во контрол панел најди ја и избришија програмата пациенту :D

Плеерот ти е некое старо гомно! Постои и можност да не ги чита затоа што се режени со тој специфичен програм или мод. Трета можност е режачот. Четврто е ЦД-то.
Стварно незнам зашто би правел аудио цд? Џабе фрлање на пари.
Во секој случај трајно решение би било да најдеш плеер што чита од УСБ стик и исфрли од употреба се што мора да работи на диск. Ќе се спасиш од многу глупави проблеми слични на овој.
Ако инсистираш да продолжиш да се мачиш (многу луѓе го прават тоа) пробај со оваа програма која е бесплатна и одлично си ја врши работата http://www.imgburn.com/index.php?act=download изрежи ново аудио цд.

Испадна дека само на оригинални цедиња работи без проблем. Имав долу неколку цедиња, ги шиба. То е то, ќе му бувнам дополнително влез за мемориска. :)

Испадна дека само на оригинални цедиња работи без проблем. Имав долу неколку цедиња, ги шиба. То е то, ќе му бувнам дополнително влез за мемориска. :)

Да, мемориска е добра идеја (y)

Drugarcinja imam problem so rollot t.e trkalceto na mausot eve
koa go listam forumov i drugi strani dzabe go
vrtam trkalceto koa ne ide stanava ni nagore ni
nadole pa moram so scrollot desno, sto e
rabotava so trkalcevo da ne e izmestena nekoja
opcija... ?ako e upaten nekoj neka pise Fala odnapred

Imas instalirano search bar ili po greska ili koga si instaliral nekoja programa druga se instaliral i toj. Klik na strelkata levo od toa search here i izberi Google.
не ќе да е тоа, затоа што ако ја видиш сликата повторно ќе видиш дека тоа веќе го имам и не стои на табуларите, него е на navigation toolbar. а за инсталирање, НЕ сум инсталирал ништо, едноставно само се појави а појма немам од каде. гледав и на add-ons но и тука ко да ми е се ок. :confused:
Во контрол панел најди ја и избришија програмата пациенту :D
абе не зезај, ...... нема во прогарми што да бришам, еве сега пак погледнав и нема ништо слично (иконка) освен ова кое не сум го приметил порано. ако е тоа ДА БРИШАМ
Untitled3.jpg

не ќе да е тоа, затоа што ако ја видиш сликата повторно ќе видиш дека тоа веќе го имам и не стои на табуларите, него е на navigation toolbar. а за инсталирање, НЕ сум инсталирал ништо, едноставно само се појави а појма немам од каде. гледав и на add-ons но и тука ко да ми е се ок. :confused:

абе не зезај, ...... нема во прогарми што да бришам, еве сега пак погледнав и нема ништо слично (иконка) освен ова кое не сум го приметил порано. ако е тоа ДА БРИШАМ
Прегледај го приврзокот 72083
абе тоа е, срч бар си инсталирал или некој ти седнал и ти инсталирал :) немој ова Атерос драјвер е некој. Не можеш од контрол панел да го одинсталираш. Оди на Гугл и пиши remove search results mozila или како и да се вика гомново и пробувај начини, чисти и кеш исто, зошто и јас го имав еднаш и пробав 3-4 опции и го снема ама и ќе рестартираш после секоја постапка.

во додатоци во мозила од таму избриши го

Прегледај го приврзокот 72083

Atheros е драјвер.
Ова е во Options на мозилата направи restore to default или пиши си google.com
Untitled.jpg

Потоа во add-ons и extensions и disable на сите.

.. имам HP Pavilion g6, нема ни 2 месеца од кога е отпакуван.

Проблемот е.. секогаш кога ќе го остаам, да седи "idle" т.с ништо да не правам на него, да отидам до купатило и да се вратам, почнува да се загрева и кулерот да работи со „полна пареа“.. и чим мрднам барем со маусот, се се враќа на нормала?

.. any hint?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom