БиХ - Македонија | 08.09, недела 14.30 часот |

Статус
Затворена за нови мислења.
Алооооо Црна Гора игра и со Литванијаа не е само Србија.Колку што имаме/имавме ние шанси за понатаму толку и тие.Фала пријатно

Ние треба Латвија да ја победиме со 10 повеке. Литванија секако ке ги издува Црногорците. Е ако Литванија изгуби од Босна е опасното, а не Србија и Црна Гора тој меч нема да е важен. Секако Србија да ја победи Латвија, вечер.

Да не заборавам да пишам дека и покрај тоа што 99% сите го фалите Бо како игра ( вклучувајќи ме и мене, секако поради поените што е и океј додека го гледате натпреварот ), али треба да погледнеме малце и за одбраната пошто е далеку и од солиден во одбрана, да не пишам дека со играч помалце сме во одбрана.

Напрајте ми еден јуриш сеа со реплики. :)

Ваква БиХ и против Лејкерси би имала шанса за победа. Успеавме одлично да ја прочитаме играта на македонската селекција, која е извонредна. Единствено не ја запревме транзицијата на Мекејлеб, но за среќа тоа не беше казнето од страна на противникот. Сега, ќе се обидеме да собереме дел од енергијата да ја совладаме Литванија и да се најдеме во следната фаза", изјави босанскиот селектор.

ХА ХА ХА

Србите несмеат да си играат вечер зошто можат и да испаднат ако изгубат со Латвија! :)

Абе налет тоа што сега ќе испаднат,тек после следува болното.
Кога оваа генерација ќе си отиде автоматски ќе немаме ни еден играч на европско ниво а не па на светско. Војдан и Дамјан ќе бидат од полза ама тука беше Илиевски да ги замени кога не им оди(општо не денес или тие него не е важно) сега кој ќе биде плеј/бек ?
Тие од Медитеранско се беда и очај.
Ќе треба да имаме незнам колку среќа да натурализираме некој бар НАЛИК на Бо.......џабе вака да ни се поклопат коцките не верувам да се случи пак.

Тек сега ќе се види колку лошо се работи со младите селекции и колку немаме иднина.

П.С. Тој Кире Николовски да му ебам куртукот ЕДНАШ да не беше повреден у тоа просечниот кошаркарски живот еднаш !
Налет ова може и последно европско со децении да ни биде.

Како ќе сфатат коа на тајм-аут сете блеат лево-десно....
На тајм-аут треба сконцентрирано да слушаш што ти се збори и што се црта, а не да глеаш у публика и да мислиш „како би ја шлапнал малана од 5ти ред“...
И глеам дека си табулараза, па да те еуцирам дека МЗТ под водство на Пипан освои Куп на Македонија, ја одбрани титулата во нашево првенство, во АБА лига (кај што играт тимови како Унион Олимпија, Партизан, Ѕвезда, Цибона) во дебитантската сезона на МЗТ го овои 7то место (ако не се лажам) и на крајот (преку вајлдкарта) обезбети учество во Еврокупот, што патем е 2ро по силина натпреварување во Европа...
Не глеам чкарт лиги, не умарај.

Пресврт ни направија затоа што БиХ го немаа Аца „трица“ Петрович на клупа!

Да не заборавам да пишам дека и покрај тоа што 99% сите го фалите Бо како игра ( вклучувајќи ме и мене, секако поради поените што е и океј додека го гледате натпреварот ), али треба да погледнеме малце и за одбраната пошто е далеку и од солиден во одбрана, да не пишам дека со играч помалце сме во одбрана.

Напрајте ми еден јуриш сеа со реплики. :)

Еве јас ќе почнам , Бо е најдобриот играч во ОДБРАНА кај нас , единствен кој прави дефанзивни скокови и исправа грешки на ТОПОЛИТЕ Гечески и Антиќ.
Бо е најдобар крадач на топки на ова првенство и неуморен борец за секоја изгубена топка.

Ова не смееше да го напишеш :)

Многу лошо што ќе играме први утре (меѓу другите лоши работи поврзани со кошаркариве на ЕП)

катастрофа игра, поглупо играње баскет не сум видел. Без мозок играа,освен Бо се разбира, АНтич и Илиевски на моменти.

Лаиците нека јадат.....колку сакаат Брчков мораше да добива шанса. БРАВО видовте дека ја заеба контрата, а примети некој дека најдобро и убедливо најпаметно одигра под кош во одбрана од сите високи? И да останеше такво дрво во напад мораше да добие повеќе мин..

Николовски има квалитет, брз, спретен под кош, не можам никако да одгатнам зошто у пичку матер ЗОШТО не е повикан.

И не се нервирајте тоа е.Заборавете го првенствово, само ЛИтванија нека остане во сеќавање.

Ние треба Латвија да ја победиме со 10 повеке. Литванија секако ке ги издува Црногорците. Е ако Литванија изгуби од Босна е опасното, а не Србија и Црна Гора тој меч нема да е важен. Секако Србија да ја победи Латвија, вечер.

АЈ објасними како не е тој меч важен? Ако изгуби србија од црна гора 4 селекции имаат по 2 победи.Од тој круг најдобри се Биих и латвиа со по 2 победи во меѓусебните.Така да дококлу деенеска Србија и Литванија победат утре неи тепаме со 10+, на србите им одговара да изгубат за да пренесат 4 бода наместо 2.Мисли малце пред да пишиш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom