Велес

• Креатор на темата Креатор на темата kurle
  • Време на започнување Време на започнување
Ок, супер фала ти, не сум знаел дека може да преговарам и да поделат. Најдов еден плац пред некое време што ме бендиса ама 1000 квадрата, премногу ми е. Доkoлку ти е нешто познато -> http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1087047

ке се јавам деновиве да прашам

Да не продава некој или да не знае некој да продава градежно земјиште у превалец за викендица? Околу 400-500 квадрата.
Vo Prevalec za vikendica???Da ne si go ladis k,,rot ili pogresno razbiram???Od kade si ti???Od Kalaslari ili nekade od Caska Bogomila ili pak od nekoe drugo naseleno mesto okolu Veles.

Не си го ладам бе, и зошо, шо му фали на превалец? Мир, тишина нема младина и народ, колега мој има викндица и кога и да отидам супер ми е. Дури планирам и да се преселам некогаш. Иначе коа сум у Велес живеам у центар кај пинк шо беше порано на фонтаната така да види и сам дека ми е скурчено од галама, народ и бучева. Башка превалец реално и не е воопшто далку од градот, жена ми има кола, јас имам, не гледам никаков проблем.

Не си го ладам бе, и зошо, шо му фали на превалец? Мир, тишина нема младина и народ, колега мој има викндица и кога и да отидам супер ми е. Дури планирам и да се преселам некогаш. Иначе коа сум у Велес живеам у центар кај пинк шо беше порано на фонтаната така да види и сам дека ми е скурчено од галама, народ и бучева. Башка превалец реално и не е воопшто далку од градот, жена ми има кола, јас имам, не гледам никаков проблем.
brat ako e za vikendica imas 1000 drugi varijanti,mislam ako baras mir. jas bev posledno gledav mesto vo oraovec, neznam dali si bil, okolu 17 km oddaleceno e od gradov, skoro niz sekoj dvor tece voda, pogolema relaksacija od toa neznam dali ima, suma nema vo niedno drugo selo kako sto e tamu...isto i orevi ima vo sekoj dvor...senka ogromna, razgledaj ja kako opcija, sekako vikas deka imas kola...ne ti e problem!

Абе имам јас у Војница земја ама далеку ми е (а тоа е ус пат накај ораовец), сакам у превалец бидејки ке можам да си отидам кога што сакам и колку што сакам, се ми е блиску а пак си настрана од градот. Исто така планирам некогаш и да се преселам таму да живеам за стално. Иначе сум бил во ораовец исто така, друга мој има таму викендица и обично за мај-от таму одиме и прекрасно е, ама дивина е. Значи како да ти кажам.... не можеш на пр. нешто си заборавил дома па ке претрчаш за 5 минути и ке земеш, или бебето ти се разболело нешто па да го носиш на лекар на пр. па после пак да се вратиш назад.... За тоа како дестинација превалец го одбрав. Речани исто гледав ама многу ми е скапо а башка тоа земјиште таму не е за градење и почнува да пропага итн итн итн.... А ме интересира зошто не во превалец? Има некој некоја посебна причина....?

Абе имам јас у Војница земја ама далеку ми е (а тоа е ус пат накај ораовец), сакам у превалец бидејки ке можам да си отидам кога што сакам и колку што сакам, се ми е блиску а пак си настрана од градот. Исто така планирам некогаш и да се преселам таму да живеам за стално. Иначе сум бил во ораовец исто така, друга мој има таму викендица и обично за мај-от таму одиме и прекрасно е, ама дивина е. Значи како да ти кажам.... не можеш на пр. нешто си заборавил дома па ке претрчаш за 5 минути и ке земеш, или бебето ти се разболело нешто па да го носиш на лекар на пр. па после пак да се вратиш назад.... За тоа како дестинација превалец го одбрав. Речани исто гледав ама многу ми е скапо а башка тоа земјиште таму не е за градење и почнува да пропага итн итн итн.... А ме интересира зошто не во превалец? Има некој некоја посебна причина....?
Па незнам, за викендица баш во превалец, како место за кадешто мислиш да се преселиш во ред, сигурно мислиш дека еден ден ке пораснат децата и ќе ви биде тесен станот ок,но за викендица каде што ќе бараш мир од градската врева не е баш местото, имај во предвид дека до превалец возот мине најмалку 3-4 пати на ден, а и долу патот, не е некој не фрекфрентен, па да е мирно.

Не е за теснотијата, куката во центар ми е преку 150 квадрата со 3 пати поголемо дворно место ама не ја сакам пошто навистина си го сакам мирот и тишината, во поеследно време како стареам се повеке и повеке ме нервира народ, врева и сл. За возот исто така немам мака бидејки 30 години живеев со мајка ми во дворови така да ако ти се верува едвај чекав да помине воз за со неговаtа бучава да ја покрие сета онаа бучава околу, така да на воз сум навикнат, исто како да не постои. :)

Не е за теснотијата, куката во центар ми е преку 150 квадрата со 3 пати поголемо дворно место ама не ја сакам пошто навистина си го сакам мирот и тишината, во поеследно време како стареам се повеке и повеке ме нервира народ, врева и сл. За возот исто така немам мака бидејки 30 години живеев со мајка ми во дворови така да ако ти се верува едвај чекав да помине воз за со неговаtа бучава да ја покрие сета онаа бучава околу, така да на воз сум навикнат, исто како да не постои. :)

А да одиш во Речани?

Абе кажав, речани ми е многу скапо, не ми се даваат 15-20 евра за квадрат, башка "мафијаши" врие, и башка она што ми е "најстрашно" дека сите новопечени богаташи а.к.а. селаничишта се селат таму, така да остана ние од центар град да бегаме у село. :)

Абе кажав, речани ми е многу скапо, не ми се даваат 15-20 евра за квадрат, башка "мафијаши" врие, и башка она што ми е "најстрашно" дека сите новопечени богаташи а.к.а. селаничишта се селат таму, така да остана ние од центар град да бегаме у село. :)

15-20 евра за квадрат за во близина на посраниот Велес? o_O Ноууу! Надвор од Македонија, во планински села, цените се многу поевтини.

А што ќе ти фали во село? И јас сум скоро цел живот во центар, па плачам за некое село до кое можеш само со точак да дојдеш. :)

Па ништо не ми фали, за тоа сакам да си направам нешто во превалец. И јас сум цел живот во центар и за тоа сакам да избегам.

мислам.... пецо дијана фатил на кладилинца поголема сума пари и цел центар пука од музика на циганите пошто он слави, и сите околу него мора да го трпат бидејки полицијата кур ја боли и да го пријавиш... и уште многу други срања....

Шо ке ти е у Превалец , кога си имал земја во Војница. Не е толку далеку , а 100 пати е поубаво таму. Ама ај ти си знаеш , со среќа у потрагата :)

Овега Робертињо од здружениево за заштита на животниве у наводници коо со гугл транслејт да зборуе цело време. Ништо не го капирам.

друга попаметна опција според мене е горе до костурница. одат многу евтино плацевите и куќите. настрана си од метежот, а брзо можеш да се спуштиш до град, ако се земе во предвид и лукоил што работи 24/7....многу попаметно од превалец, во секој случај твој е изборот.

Bojco да ти кажам и за тоа сум размислувал ама сега за сега тоа место и градба ке ги користам како викендица а за живеење ке видиме понатаму. Иначе накај костурница нели е многу горниште и башка тоа уличките се тесни за минење и сл. мада не знам, не сум бил одамна таму ама кога сум бил тоа сум запаметил. Башка и цигани нели има многу натаму?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom