Македонија - Црна Гора | 04.09, среда 17:45 часот |

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Стварно не знаат што досудиле.
Ајде тоа со мрежата, што после?!
Фаул во напад не е. Чековски ќе искочеше да беше фаул.
Аут е од црногорецот.
Наводно е досудено бесење на кошот. Чекај бе! Нит го фаќа обрачот Станко, нит има логика да му судат бесење на обрач, кај него е топката можда иде на закуцавање..
Колку повеќе мислам, толку повеќе се нервирам

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ako ne se lazam,ovaa godina sme vo grupa na smrtta,taka da...ne e opravduvanje toa.

Fakt e deka timot ja ima starata bolka da usere i 30+ razlika do kraj pa posle da se borime za kos razlika. Ako denes ni se sluci Crna Gora kako sto bese pred 2 godini togas posakuvam da ni se povtori Hrvatska utre pa da terame na podobro.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Се надевам ќе има некое објаснување за ова. Барем да знаеме што беше досудено, бидејќи немаше ниту поени ниту топка за нас, а едно мораше да има.

Досудена беше лична грешка на наш играч (не ми текнува баш кој) и затоа топка за ЦГ.

Иначе :
FIBA OFFICIAL BASKETBALL RULES 2012
Interference occurs when:
• A defensive player touches the ball or the basket while the ball is within the
basket, thus preventing the ball from passing through the net.
• A player causes the basket to vibrate or grasps the basket in such a way that, in
the judgement of an official, the ball has been prevented from entering the
basket or has been caused to enter the basket.
Јасно си кажуваат правилата дека судијата е тој што го има последниот збор. тТој цени дали контактот на играчот со обрачот ќе се санкционира или не. Никаде не пишува дека допир на играч со обрачот и мрежичката по автоматизам се признаени поени.

Судијата едноставно оцени дека допирот со обрачот не сметал на топката. И секоја дискусија оттука е залудна. Со жалбата не можеме во никој случај да добиеме победа. Може само да се санкционираат судиите. Ние секако сме оштетени.

Член од
19 март 2013
Мислења
2.987
Поени од реакции
4.454
Дежа ву еј :mad: За да биде право дежа ву се надевам следниве 4 утакмици ќе изебеме се,какви сакаат нека се Литванија и Србија.Не верувам јас ова европско туку така да го завршиме.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Јасно си кажуваат правилата дека судијата е тој што го има последниот збор. тТој цени дали контактот на играчот со обрачот ќе се санкционира или не. Никаде не пишува дека допир на играч со обрачот и мрежичката по автоматизам се признаени поени.

Судијата едноставно оцени дека допирот со обрачот не сметал на топката. И секоја дискусија оттука е залудна.
LOL !!!

Па зашто е судијата ставен? Сигурно не е роботизирано па ако ја повлече некој мрежата семафорот сам да впише два поени. На фудбал ако е играчот у 5 метри офсајд и даде гол, автоматски стативите од голот светат у тиркизно покажувајќи дека не е гол?

Каде со вакви коментари бе?

Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
FIBA OFFICIAL BASKETBALL RULES 2012
Од денес да не е правилово донесено, она 2012 да не треба 2013 да е..?!
Од кога знам за себе коа ќе потегне играч мрежа е автоматски кош.
Се е формулирано за у вакви сутиации да не го јадат курот. Па и да влагаше внатре топката, одоздола да ја извадеше црногорецот, можат да кажат немаше да влезе.. Да ти се помочам у правилата што ги пишуваат и сами не ги почитуваат.
Ај следната Пеџа нек ја пикне главата у обрач и ќе се убедуваме цела утакмица дали топките што ни ги шутираат ќе влагале внатре или не

R

Rigel Kent

Гостин
http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8Xfg3jZMG1QuJnp6pnUWd3.compID_qMRZdYCZI6EoANOrUf9le2.season_2013.gameID_8732-B-3-1.html

Каков текст напишале оф леле бруки
--- надополнето: 4 септември 2013 во 21:12 ---
Ај следната Пеџа нек ја пикне главата у обрач и ќе се убедуваме цела утакмица дали топките што ни ги шутираат ќе влагале внатре или не
Ме пресмеа :LOL:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.430
Поени од реакции
16.739
Aбе не сте токму, ја мислев 20тина страни сте напишале па ќе може да ги прочитам, ама вие сте ја претерале :pos:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Тука не му се противеше на судијата туку на Чекоски, бидејќи го исфорсира Мекелеб и тој промаши, затоа е ваквата реакција на Перо.
Ti dava aplauz Bogdanovic za komentarov. :pos:

..

Inaku Pipan ne e ni odblisku motiviran kako vo MZT.Ej odvaj barase tajmaut,posle sugeriranje na Ilievski.Losa serija vo MZT odma ja prekinuvase so tajmaut.Sto li prqvi sega ne znam..

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
LOL !!!

Каде со вакви коментари бе?

Во Занзибар. Не смеам да коментирам? Поентата на твојот коментар е?

Муабетот ми беше џабе е дискусијата кога судијата (очигледно донесе грешна одлука) е заштитен и какви сакаат нека се правилата по крајот на натпреварот нема да се смени резултатот.

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959
Значи очекував кикс, но не вака со судиска одлука...
Глава горе како што гледам ни Литванците не се ништо посебно... Можеме да се надигруваме со нив....
Очекувам утре победа против Литванија со 5-6 коша разлика и мислам дека сигурно ке одиме понатаму...

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ti dava aplauz Bogdanovic za komentarov. :pos:

..

Inaku Pipan ne e ni odblisku motiviran kako vo MZT.Ej odvaj barase tajmaut,posle sugeriranje na Ilievski.Losa serija vo MZT odma ja prekinuvase so tajmaut.Sto li prqvi sega ne znam..
Во МЗТ немаше ѕвезди како Антиќ, Илиевски, Самарџиски, ако му викнеш на Антиќ одма ќе го сврте цел тим против Пипан.
Настрана тоа Пипан последните два тајмаута ги искористи како што треба, е сега што нашите не го сработеа кажаното и што му ја напикаа на Бо да решава е друга работа.

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Во Занзибар. Не смеам да коментирам? Поентата на твојот коментар е?

Муабетот ми беше џабе е дискусијата кога судијата (очигледно донесе грешна одлука) е заштитен и какви сакаат нека се правилата по крајот на натпреварот нема да се смени резултатот.
Не е ова фудбал па да врши судијата проценка. Јасни се правилата, твојот коментар може да важи за пасивен офсајд во фудбал но овде ситуацијата е јасна.

Acohipmk

Манипулативна кокошка.
Член од
3 ноември 2008
Мислења
1.456
Поени од реакции
2.012
Навистина не ми е јасно, погледнете ја снимката убаво. Ај што нема кош за нас, па уште и нивна топка, како нивна кога црногорецот ја изби во аут, се гледа од километар...Срамота.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom