- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Мислам дека Литва би требало да ни одговара повеќе...
Ako ne se lazam,ovaa godina sme vo grupa na smrtta,taka da...ne e opravduvanje toa.
Се надевам ќе има некое објаснување за ова. Барем да знаеме што беше досудено, бидејќи немаше ниту поени ниту топка за нас, а едно мораше да има.
Јасно си кажуваат правилата дека судијата е тој што го има последниот збор. тТој цени дали контактот на играчот со обрачот ќе се санкционира или не. Никаде не пишува дека допир на играч со обрачот и мрежичката по автоматизам се признаени поени.FIBA OFFICIAL BASKETBALL RULES 2012
Interference occurs when:
• A defensive player touches the ball or the basket while the ball is within the
basket, thus preventing the ball from passing through the net.
• A player causes the basket to vibrate or grasps the basket in such a way that, in
the judgement of an official, the ball has been prevented from entering the
basket or has been caused to enter the basket.
LOL !!!Јасно си кажуваат правилата дека судијата е тој што го има последниот збор. тТој цени дали контактот на играчот со обрачот ќе се санкционира или не. Никаде не пишува дека допир на играч со обрачот и мрежичката по автоматизам се признаени поени.
Судијата едноставно оцени дека допирот со обрачот не сметал на топката. И секоја дискусија оттука е залудна.
Од денес да не е правилово донесено, она 2012 да не треба 2013 да е..?!FIBA OFFICIAL BASKETBALL RULES 2012
Ме пресмеаАј следната Пеџа нек ја пикне главата у обрач и ќе се убедуваме цела утакмица дали топките што ни ги шутираат ќе влагале внатре или не
Ti dava aplauz Bogdanovic za komentarov.Тука не му се противеше на судијата туку на Чекоски, бидејќи го исфорсира Мекелеб и тој промаши, затоа е ваквата реакција на Перо.
LOL !!!
Каде со вакви коментари бе?
Во МЗТ немаше ѕвезди како Антиќ, Илиевски, Самарџиски, ако му викнеш на Антиќ одма ќе го сврте цел тим против Пипан.Ti dava aplauz Bogdanovic za komentarov.
..
Inaku Pipan ne e ni odblisku motiviran kako vo MZT.Ej odvaj barase tajmaut,posle sugeriranje na Ilievski.Losa serija vo MZT odma ja prekinuvase so tajmaut.Sto li prqvi sega ne znam..
Не е ова фудбал па да врши судијата проценка. Јасни се правилата, твојот коментар може да важи за пасивен офсајд во фудбал но овде ситуацијата е јасна.Во Занзибар. Не смеам да коментирам? Поентата на твојот коментар е?
Муабетот ми беше џабе е дискусијата кога судијата (очигледно донесе грешна одлука) е заштитен и какви сакаат нека се правилата по крајот на натпреварот нема да се смени резултатот.