Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Царски = операција на стомак која се користи за раѓање на бебето. Зошто си толку против царски? Не е поризична од природното породување. Ако жената мисли дека раѓањето со царски е полесно, зошто да не се охрабри да се пораѓа со царски?
--- надополнето: 2 септември 2013 во 21:13 ---
Ауф што е сега со муабетиве за инекцииве??
Ај вака, јас имам крвна група 0-. Во 28ма недела од бременоста (мислам) примав инекција, која не е обавезителна. Знам жени кои не ја имаат примено а имаат иста крвна група ко мојава.
Е сега наводно инекцијата која се прима 72 часа после породувањето, таа мора да се прими.
Ќе ме просветли некој околу ова?
Прашај си прво што инјекција ти дале.
Таа другата ќе мора да ја примиш, дури и спомни им/прашај ги лекарите кај што ќе се пораѓаш.
Ништо страшно, заштита за следното дете што ќе го родиш![]()
Царскиот рез вклучува сечење на сите слоеви на стомакот (кожата, масното ткиво, мускулите, матката). Притоа, постои ризик од длабока венска тромбоза доколку докторот не го дозира хепаринот многу внимателно. Тоа, за жал, понекогаш се случува. Потоа те шијат, значи имаш рана сред стомак која е зашиена со n-конци и која боли додека да зарасне. Плус, те ставаат во општа анестезија што самото по себе е шок за организмот.
Не е финтава само „полесно“ да се пројде, тоа е само навидум полесно, после тоа ќе имаш повеќе последици отколку при природно пораѓање.
Што толку си се уплашила, жените со милениуми се пораѓале природно и ништо бутур не им било
Последниве години стана „модерен“ царскиот рез поради размазени мајки и алчноста на гинеколозите по приватните клиники бидејќи царскиот повеќе се наплаќа.
Зошто самостојно и доброволно би се подложила на операција ако не е неопходно?
Едит: Јас немам деца, но мајка ми има двеОтсекогаш ми викала дека не ѝ и е јасно зошто жените толку викаат и се пренемагаат кога болката не е толку трагична. Ја споредува отприлика со посилни стомачни грчеви. Сетете се дека кога главчето на бебенцето се спушта низ грлото на матката, притиска на ткивото и со самото тоа ја анестезира болката во моментот, а подоцна болката е сигурно помала во споредба со рез на сред стомак.
Царскиот рез вклучува сечење на сите слоеви на стомакот (кожата, масното ткиво, мускулите, матката). Притоа, постои ризик од длабока венска тромбоза доколку докторот не го дозира хепаринот многу внимателно. Тоа, за жал, понекогаш се случува. Потоа те шијат, значи имаш рана сред стомак која е зашиена со n-конци и која боли додека да зарасне. Плус, те ставаат во општа анестезија што самото по себе е шок за организмот.
Не е финтава само „полесно“ да се пројде, тоа е само навидум полесно, после тоа ќе имаш повеќе последици отколку при природно пораѓање.
Што толку си се уплашила, жените со милениуми се пораѓале природно и ништо бутур не им било
Последниве години стана „модерен“ царскиот рез поради размазени мајки и алчноста на гинеколозите по приватните клиники бидејќи царскиот повеќе се наплаќа.
Зошто самостојно и доброволно би се подложила на операција ако не е неопходно?
Rhophylac пишува на кутијава, на таа што сум ја примила.
сите ми вика болело,стршно било ,незнам кој на бели гашти ќе сум видела,за к.. нема да ми текналои јас така спремна си чекам страшното...и си чекам....и си чекам.....и оп на боксо и се породив за пола саат...
![]()
Па зар пола саат смртни болки малку е?