Казна?

• Креатор на темата Креатор на темата Messanger
  • Време на започнување Време на започнување

Messanger

Аскер
Член од
15 октомври 2011
Мислења
380
Поени од реакции
344
Локација
Middle of nowhere
Нацртав грб на ВМРО и револверот со камата на табла во турско село и ме пријавил некој во амбасада. Може не е сериозно, информирајте ме за санкцијата која може да ме стигне најверојатно за национална навреда или шо и да е...

Ништо не може да ти се случи, тоа е симбол на организација, нема ништо навредливо во тоа ;)

U mak kade?
Ako resat da te tuzat samo za narusivanje i osteta na tug imot moze da go jades.
Ako e drzaven imot niso...

Нацртав грб на ВМРО и револверот со камата на табла во турско село и ме пријавил некој во амбасада. Може не е сериозно, информирајте ме за санкцијата која може да ме стигне најверојатно за национална навреда или шо и да е...

Ако е од ВМРО цртежот, не се секирај ама ич. Кога ќе завршиш директор на школото ќе те стават. ;)

Не ВМРО-ДПМНЕ бре Лавот над него Слобода а под него Смрт

Зошто баш во турско село? Можеше тука во Скопје во Чаир,Сарај,Кондово и тн. Барем да се сликаше ќе те гледавме и на вести ваму таму познат ќе беше и казна да добиеше галје ќе немаше :) а вака... ништо не си направил...

Од тебе Гемиџија, не бидува.

Јас да те сретнам би те тепал. Турците ги сметам за пријателски народ. Шо к*ур се чепкате каде што не треба?

Јас да те сретнам би те тепал. Турците ги сметам за пријателски народ. Шо к*ур се чепкате каде што не треба?

А каков непријателски потег направил во случајов? Ова мото е дел од македонската историја и нема никаква провокаторска симболика.
Освен шкртањето, кое се смета за вандализам и за кое нормално може да добие соодветна казна. И не сфатив, си го сторил ова во турско село во Турција, или во турско село во Македонија? Моментот со амбасадата не ми беше јасен...

А каков непријателски потег направил во случајов?
Освен шкртањето, кое се смета за вандализам (ако е без одобрение на сопственикот на имотот) и за кое нормално може да добие соодветна казна. И не сфатив, си го сторил ова во турско село во Турција, или во турско село во Македонија? Моментот со амбасадата не ми беше јасен...

У македонија во едно школо кое се реновира немаше навредлива содржина никаква...само симболите.

У македонија во едно школо кое се реновира немаше навредлива содржина никаква...само симболите.
Јасно. Но, сепак си сторил вандализам. И ако те пријавиле во полиција, а знаат кој си, може да завршиш на суд или да бидеш парично казнет.

А каков непријателски потег направил во случајов? Ова мото е дел од македонската историја и нема никаква провокаторска симболика.

Па за Србите и она СССС е дел од историјата, ама за некој друг може да биде навредливо. Зависи од која страна гледаш на приказната.

Абе немај гајле како што реков тоа не е навредливо туку е симбол на организација. Нема никаква врска со нив, а не е ни вандализам како што рекоа погоре зошто тоа може да се избрише со сунгер за 3 секунди.

Па за Србите и она СССС е дел од историјата, ама за некој друг може да биде навредливо. Зависи од која страна гледаш на приказната.
Гледам од реалната страна. Мене СССС не ми е никаква провокација, затоа што го знам значењето. Од друга страна, графит со мапа со Голема Албанија, ми е провокација, затоа што покажува територијални претензии кон земјата во која живеам. Истото би го сметал и за Голема Србија/Бугарија/Грција во која споени има делови од Македонија. Исто така, сметам дека цртањето на графити (на места кои не се наменети за тоа) е вандализам и треба да се казни.

Да нацрташ „Слобода или смрт“ на училиште е глупо и уверен сум дека авторот се кае за своите постапки. Се надевам дека сам ќе ги варосува ѕидовите кои ги оштетил, со материјал кој сам ќе го плати, откако ќе сработи малку општествено-корисна работа. Ама, дека е некоја „провокација“ само затоа што е нацртано во село со турска популација, според мене - не е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom