Нека не ве лажат

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
и значи...се исплатеше што гинеа луѓе 2001 година за Вие да се вработите без никакви квалификации и вештини?
ја па мислев дека бевте угнетени па затоа се буневте.ова е најверојатно прв случај во историјата,некфалификувани мрзливи и безкорисни да почнат војна за работни места.
а не беше нешто прекрасно пред 2001,ама по неа е уште помалце-особено коа има цирка 50000 паразити кои зимаат плата само бидејќи се неспособни да си најдат работа,па мора да им се измисли работно место да не излезат во планина и пак да пукаат.
кога во нормална земја некој неможе да најде работа,обично прави курсеви за преквалификација.вие очигледно сте неспособни па само за калаш знаете да се фатите.
п.с.
во германија поверојатно е некој да знае турски од албански. и за да се вработиш во германија мораш да знаеш германски јазик.во естонија имаш 3 нивоа на познавање на естонскиот јазик. со твојот степен,минимален, во естонија ти би можел најмногу да работиш ниско квалификувани работи.чистач,физикалец... знаеш...кај што не треба многу памет.
2ро ниво на познавање на естонски јазик,можеш да работиш ниско ниво на администрација и слично.
3то ниво на познавање на естонски јазик-да збориш како да ти е мајчин јазик,можеш да работиш све.
ај сеа повторно кажи ми како е подобро во ЕУ и колку е лошо во МКД за тебе кај што си заштитен како бела мечка и земате плата за клатење врата. а повеќето не се ни појавувате на работа.
otpustanjata od rabota bea i pred 2001 godina , isto i zaminuvanjeto od makedonija , puno navistina ne evinoven za sevo ova ,nitu borcite na uck , licno poznavam nekoi ,vo muabet koga ke dojde muabetot do standardot , cenata na strujata , platite itie pcujat isto kako nie ,bezraboticata iiskiot standard ne pritiska site , voinovnicite za seto poa pobarajgi na drugo mesto, na pogresno mesto gi baras

BALKAN
Oprosti se sa Balkanom
i krenu u svijet
trbuhom za hranom
kao tudjin na tudjem
isprekakoseme u sav mah
vjeruj te da me je strah.
Strah od gladi
tudji svijet mi se gadi
a moj jos vise
bas nam se lose pise.
Ljudska svijest
granice rusi
e, ta pohlepnost
bas me gusi.
Kome reci
da svijet ide naopacke
vise nismo ljudi
vise smo igracke.
Sutaju nas ko loptu
zabijaju penale
da se izvucemo iz krize
sanse su nam male.
Eto lajem na sav glas
u pisanju trazim spas
svegace biti
samo nece biti nas.
--- надополнето: 30 август 2013 во 20:48 ---
govori: Mirjana Karanović
Na delu je stvaranje beskrupuloznog društva, društva u kojem su jedini kriterijumi lični i materijalni interesi, u kojem ima mesta samo za velike – a mi smo sitna riba. Kao kad ajkule i kitovi otvore usta i prolete kroz jato, pa ko živ, ko mrtav! Tako smo i mi danas – ko živ, ko mrtav. Ko će da otplati kredite, ko neće, kome će da uzmu stan, ko će da ostane bez posla, ko će da završi na ulici… Ne zna se šta će biti! Sada država ima užasno veliku moć, i jedino što možete jeste da budete anarhista, ali to ne vodi ničemu.

Koj kako zima plata koj kako e zaposlen najmalku kriv e Puno toa e visa politika ne se zamarajte mnogu so toa nisto nema da postignete samo netrpelivost ..Ne e vece vazno koj e sto e vazno e deka alarmantno se bega od Mk alarmantno se vadat Bg drzavljanstva i se ceka 2014 da se otide gore .strasno strasno ..Ce ostanat samo stari ludje vo Mk, se potesko e od den na den

Нормално дека ќе се бега ... која е таа причина според која би се останало овде ... и ние што сме физички овде гледаме натаму а не овде !
Некој претходно напишал колку илјади Македонски граѓани ја напуштиле Македонија во последните години, па кој сака да живее во земја која е како прво изолирана, како второ економски слаба, како трето имаш уназадување на демократските процеси, четврто културно-цивилизациски пад надоле, петто сериозни нарушувања во безбедноста(во изминатиов период) и.т.н.
И згора на се владата труби кампањи од типот време е за бебе ... абе на кого му дошло до бебиња кога секој гледа главата да си ја спаси прво своја(егзистенција) или пак целта на кампањата да се прават повеќе бебиња е демек да се пополни бројот на овци во стадото, бидејќи многу од овците побегнале надвор !

И згора на се владата труби кампањи од типот време е за бебе ... абе на кого му дошло до бебиња кога секој гледа главата да си ја спаси прво своја(егзистенција) или пак целта на кампањата да се прават повеќе бебиња е демек да се пополни бројот на овци во стадото, бидејќи многу од овците побегнале надвор !
aaaaaaahahhaha:pos:da ne puknesh mi iznasmea(y)

mislis deka na albancite so po 3+ deca im se reseni egzistencijalnite problemi?ne bash,ama teritorija se drzi so narod a.k.a. so zgolemuvanje na procenti.epa se dur nekoi ceka da napravi 2kukji i 3 koli da raodi dete,se do togas nekoj drug kje se koti i kje bara zagarantirani rabotni mesta po etnicka osnova.

mislis deka na albancite so po 3+ deca im se reseni egzistencijalnite problemi?ne bash,ama teritorija se drzi so narod a.k.a. so zgolemuvanje na procenti.epa se dur nekoi ceka da napravi 2kukji i 3 koli da raodi dete,se do togas nekoj drug kje se koti i kje bara zagarantirani rabotni mesta po etnicka osnova.
teritorija se drzi so narod,ama narodot se iseli na zapad , bitola -avstralija, vinica - italija, sveti nikole - italija ........................, aj pravi deca , ama ako emigriraat od drzavata,sozto si gi i pravel i cuval ??/

teritorija se drzi so narod,ama narodot se iseli na zapad , bitola -avstralija, vinica - italija, sveti nikole - italija ........................, aj pravi deca , ama ako emigriraat od drzavata,sozto si gi i pravel i cuval ??/

Aбе убаво е така да се збори... Ај прави деца без пари... Еве реално кажано има доста неуки луѓе кај нас толку им е капацитетот и неможат да остварат напредок и мораат да ги работат физичките работи...

Со 9.000 денари да го видам јунакот што ќе издржува семејство... Патриотизмот и државата нема да ти дадат леб на масата ;)

значи според оваа логика,порано само чорбаџиите имале деца.бидејќи селаните немале пари да растат деца.сиромашни биле

значи според оваа логика,порано само чорбаџиите имале деца.бидејќи селаните немале пари да растат деца.сиромашни биле

На селаните им требале повеќе раце за на нива да работат, затоа правеле деца.Чукни си ја главата малку.

porano ovde vladeele okupatori, nasilnici , tuginci , sega ovde zborime za denesninata, vremeto koga dzavata e ,,nasa,, na nasiot narod i vladeat ,,patrioti,, i nasi i albanski zaedno, ne mesaj zabi i babi
--- надополнето: 2 септември 2013 во 00:11 ---
537860_114668642066683_1048160074_n.jpg

не мешам баби и жаби.само мислам дека немање ајфон за секое дете не е немаштија.само делумен изговор.немаштија е доста широк и флексибилен поим.за некого немаштија е да нема пари за јахта,за некого немаштија е да нема за леб.најчесто ти што се жалат дека немаат пари за деца,киснат на кафиња секој ден и тркнуваат на викенди.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom