cvetanovskiigor
›———————‹
- Член од
- 6 мај 2009
- Мислења
- 1.425
- Поени од реакции
- 57
хахахахах не бе користеле 60 80 100 .Епа не си прочитал убаво,пишав најблискиот бил на 16000 метри не километри (си ги помешал брзините)имаш и слика од Гоогле Еартх.Најдалечниот каменолом што бил употребен бил на 500 милји односно околу 800км.Ете го постот читај.И од таа слика се гледа 2 метри дупка,баш и не личи на каменолом од кој е извадено преку 5 милиони м3 материјал.Дека лежи на карпа е ок,но како од таа карпа се правени а нема некоја поголема дупка неможам да сфатам.И стоти пат ке те прашам,пошто сам рече не веруваш во документарни филмови,ќе ми кажеш кај си читал и јас да прочитам за оваа теорија???
--- надополнето ---
Да теоријата е начукувале во него дрвени кајли,ги мокреле со вода и чекале да пукне гранитот.И ако пуке настрана давајте друг 50 тонски блок овој го ебав.А како влагало дрвото во гранитот не е битно,битно проста физика мокриш дрво и ова се шири.Нека земе некој полугранитна плочка (значи не гранитна) полугранитна дебела 8мм и нека проба да ја обработи со бакар - еве земете бонсек кој е далеку појак од бакар и пробај да ја сечеш.Mision imposible е ова бе,сум работел со гранит,единсвено можеш да го обработуваш со дијамантски видии со 3000 обртаја у минута и вода.Со други ствари неможеш ни да го изгребеш.А индијаниците не само што го ваделе од каменоломите туку секој блок е обработен со огромна прецизност.Гарант и винкла имале :pos2:
Ууууу јеееееееее.
Колку биле напредни.