Хаос во Сирија? Употребено хемиско оружје?

• Креатор на темата Креатор на темата marinium
  • Време на започнување Време на започнување
ЦИА треба да издаде книга '' Како да уништам држава за краток период '' , да знаеме и ние другите, обичните смртници.

нема да биде продавана, пошто веке е прочитана и прераскажана

КРАТОК ВОДИЧ ЗА СРЕДНИОТ ИСТОК
Ситуацијата таму изгледа комплицирана. За сите што мислат дека е лесно да се одбере кои се добри а кои лоши дечки, еве мал драфт за тоа кои се актерите и какви им се односите.

kratok-vodich-za-sredniot-istok-55727.jpg

Иран го поддржува Асад. Земјите од Заливот се против Асад.
Асад е против Муслиманското братство. Барак Обама и Муслиманското братство се против Генералот Сиси (Египет).
Ама Заливските земји се за Сиси. Што значи дека се против Муслиманското братство.
Иран е про-Хамас, но Хамас е про-Муслиманското братство.
Обама го поддржува Муслиманското браство ама Хамас е против САД.
Заливските држави се про-американски. Но, Турција е заедно со нив против Асад. Башка, Турција е про-Муслиманското братство против генералот Сиси. А Сиси е поддржан од Заливските земји.
Што тука не е јасно?

Европјаните во првата светска војна (y)
После тоа швабите го користеа како ефикасен и чист начин на чистење на Евреите во конц логорите.
Па после Садам и сега наводно Асад.
А и што е толку гасот пострашен од куршум или граната ?
Ако ништо друго цел остануваш,а не ти е пола тело на 20 метри од тебе како кога ќе лупне граната.

А и не верувај во се што ќе видиш на фб....

how_the_media_can_manipulate_our_viewpoint_7894.jpg

Немаш претстава колку е полош од куршум, бидејќи ќе го извадат куршумот.

Но ако имаме бинарен агенс рецимо Сарин(нервен) и мастард(плускавичар кој очите за минута ги претвара во H2O а дробовите партал) и дури и да преживееш има многу страшни сајд ефекти почнувајќи од несоница,импотенција, неплодност(а ако има плодност обавезно детето се раѓа мртво а ако е живо е...фалично) понатаму, болки, необјасниви звузи агресија, фобии и низа полоши појави посебно од б друго хемиско оружје(и нормално од 100 души САМО 5 ќе преживеат над 5 години останатите ќе умрат во агонија од постепено откажување на органите), но има одбрана има и тоа ефикасна одбрана но важна е реакцијата, штета што не ја обучуваат младинава за одбрана од било какви WMD еве на пример многумина мислат дека нуклеарка не се преживува но ако стоиш ударниот бран е од 30 до 90 пати појак отколку ако легнеш спротивно од блесокот, уште подобро ако пронајдеш дупка(земја или пак дрво, па и ограда) а потоа веднаш спремање за фолаут и радио дожд(ако и од ова не се заштитите пак ќе умрете во агонија од гратис 3-5 канцери и 2 леукемии), но пак ќе повторам ИМА ЗАШТИТА само реакцијата е многу важна .

Бтв Сарин е G-type но не е толку смртоносен, да беше употребен Соман бројот на жртви ќе беше три пати повеќе, ако беше ВХ при воздушна дисперзија 30 пати повеќе(ВХ е најефикасен воздушно додека најчесто го стават во мини бидејќи и најмногу одговара за таа намена инаку 30 микрограма ВХ се смртоносни за првпат синтетизиран од британија која со САД ја разменила формулата за know how за нуклеарна и хидрогенка, но ВХ ја нема предноста на сарин па и Соман2 да нема вкус,мирис,боја за да прекасно се детектира).

Имајте предвид ова е наместено, имено во 1995 култот(терористи се) Аум Шинрикјо употреби Сарин во токиското метро и тоа квалитетен(во смисол убиствен) па загинаа во првиот бран само 12-20 лица(после година 100 па до 2000год 80% од изложените значи околу 1500) додека употребата на Бомбаши во амбасадите во Најроби и Дар ес Салам уби 300+ 100 луѓе инстантно, поентата е, овие цивили биле принудени да бидат таму бидејќи очигледно е дека не се собираат туку така, плус регуларната војска уклучува Сирени, а за Сарин да убие толку многу лица ако не Скад, ќе треба барем 2-4 авиони да ги пуштат бомбите а Сарин е полесен од воздух и затоа бомбите вообичаено пенетрираат а потоа го дисперзираат гасот, е сега ако беше Скад и патриот, и Израел ќе го фатеше, ако беа авиони ќе ги имаа, но не, овој сарин е од буре(но копиљите импровизирале и ракети како претходно) и веројатно е со друг агенс помешан да добие на тежина и делува подолго.

Исто така дека низ медиумите се користи и снимката од 1988 Халабџа, Ирак, кога Садам уби 8000 курди со Боеви отрови значи без ниту еден испукан куршум, интересно е што употребил ВХ, САРИН и дури Цијановодород што алудира дека ги трошел залихите кои биле при крај бидејќи Иран извлече подебел крај и жртви од хемиското оружје) а дел доби и Сирија пред нападот на ирак кој навистина и денес поседува програма со која може за 24 бчаса да почне со производство и на хемиско и на биолошко оружје и да, тие подвижни лаборатории стварно Ирак ги поседува и беа откриени но не беа одземени бидејќи наводно имаа само антидот односно иако имаат капацитет да произведат био оружје, сепак имаат капацитет и да развиваат лекови и агенси против WMD.

Имајте предвид дека нуклеарката не е страшна бидејќи се знае каде удира и со колку килотони, Хемиското оружје е слично, кој гас каде(со разлика каде ветрот ќе го однесе) но една химера, една форма на живот дали Бактерија или вирус па и нешто помеѓу(кое постои при трансфер на гени) може да уништи многу, многу повеќе и ова е причината зошто Јапонија не употребила Биолошки агенси во 1943 против САД односно ЛА,Калифорнија, Њујорк,мајами а потоа и панама, мелбурн.(бидејќи имале 6 подморници кои можеле да лансираат авиони и тоа со катапулт!!).
--- надополнето: 28 август 2013 во 03:57 ---
Ti kako da se raduvash na eventualna vojna a?

Но има војна таму 2 години, а иде септември нели а Асад не успеа:)
--- надополнето: 28 август 2013 во 04:00 ---
Мене баш ме интересира на каков начин ќе биде спроведена инспекцијата и дали телата на умртвените ќе бидат достапни за аутопсија на тимот инспектори,ако воопшто планираат да извршат таква акција.

Не се потребни телата.

Имаш честици насекаде па дури и контаминација на земја, на растенија и сл.

Ti kako da se raduvash na eventualna vojna a?

Не напротив,не посакувам да има војна никаде затоа што тоа е најголемото зло кое може да му се случи на некого (и сам ја имам гледано во живо со свои очи што е војна).Само ме нервира како некој 100 години руши се живо пред себе,а некој заостанати цел свој живот се прават на (не)здрав памет будали,со некои црвени линии,ЕВЕ ГОТОВО СЕГА СЕ РАСПАЃААТ,АКО НЕ СЕГА ДРУГАТА ГОДИНА СИГУРНО КРАЈ ГОТОВО ВИШЕ.. треба да се свати дека Америка е светски хегемон и не трпи конкуренција,а ако некој сака да ја дели власта на светот со неа они се спремни нуклеарна војна да почнат (случајот со Студената Војна) таму најдобро покажаја дека се смрени до граници да идат.Или они или никој.

Не напротив,не посакувам да има војна никаде затоа што тоа е најголемото зло кое може да му се случи на некого (и сам ја имам гледано во живо со свои очи што е војна).Само ме нервира како некој 100 години руши се живо пред себе,а некој заостанати цел свој живот се прават на (не)здрав памет будали,со некои црвени линии,ЕВЕ ГОТОВО СЕГА СЕ РАСПАЃААТ,АКО НЕ СЕГА ДРУГАТА ГОДИНА СИГУРНО КРАЈ ГОТОВО ВИШЕ.. треба да се свати дека Америка е светски хегемон и не трпи конкуренција,а ако некој сака да ја дели власта на светот со неа они се спремни нуклеарна војна да почнат (случајот со Студената Војна) таму најдобро покажаја дека се смрени до граници да идат.Или они или никој.

Kako shto slusham UK ne prakja vojska, premierot ne ja dobil baranata podrshka, Italija ke uchestvuva samo ako voenata intervencija dobie podrshka od UN, Kanagjanive se udiraat vo gradi i samo verbalno ja posrzhuvaat USA, vojska nema da prakjaat ( a i taka se "vaginalen chad").
Mozhe da se sluchi samo USA da ostane...I Obama saka da si ima svoja vojna, kako Bush i Clinton, da ne ostane pokuso.

Kako shto slusham UK ne prakja vojska, premierot ne ja dobil baranata podrshka, Italija ke uchestvuva samo ako voenata intervencija dobie podrshka od UN, Kanagjanive se udiraat vo gradi i samo verbalno ja posrzhuvaat USA, vojska nema da prakjaat ( a i taka se "vaginalen chad").
Mozhe da se sluchi samo USA da ostane...I Obama saka da si ima svoja vojna, kako Bush i Clinton, da ne ostane pokuso.

Дури и да е сама Америка ќе им нанесе иста штета колку да е и со другите.Плус тука ги имаат 5та и 6та Американска флота ако не е доволна четвртата мада не верувам дека би дошла шестата,сепак не војуваат со Кина туку со Сирија а плус имаат и бобрени групи составени од носачи на авиони одделни од овие веќе познати флоти.Ти не се секирај тие на овој или на оној начин ќе ги срамнат со земја,како се вика Ако се има желба има и начин :)

Инаку Казаки,ја не реков дека се тресе ама во случај на огромен вооружен судир меѓу нив шансите Техеран да стане Нагасаки се огромни затоа што од кај нив би дошле и други муслимански земји на помош така да ако Израел више мора со толку да се бори барем едните ќе ги изгори.За другите ќе видиме :) Не заборавај дека еврејското лоби е најјакото лоби во светот посебно во Америка,ако Иран го чепне Израел одма му доаѓа коњаница.

Дури и да е сама Америка ќе им нанесе иста штета колку да е и со другите.Плус тука ги имаат 5та и 6та Американска флота ако не е доволна четвртата мада не верувам дека би дошла шестата,сепак не војуваат со Кина туку со Сирија а плус имаат и бобрени групи составени од носачи на авиони одделни од овие веќе познати флоти.Ти не се секирај тие на овој или на оној начин ќе ги срамнат со земја,како се вика Ако се има желба има и начин :)

Инаку Казаки,ја не реков дека се тресе ама во случај на огромен вооружен судир меѓу нив шансите Техеран да стане Нагасаки се огромни затоа што од кај нив би дошле и други муслимански земји на помош така да ако Израел више мора со толку да се бори барем едните ќе ги изгори.За другите ќе видиме :) Не заборавај дека еврејското лоби е најјакото лоби во светот посебно во Америка,ако Иран го чепне Израел одма му доаѓа коњаница.

A be ostaj ti Petta, Shesta, Sedma flota, ne znachi toa nishto. Od kade znaesh pa shto oruzhje ima Sirija. Mozhe pak Cuba da se sluchi...ne bidi tolku siguren.

A be ostaj ti Petta, Shesta, Sedma flota, ne znachi toa nishto. Od kade znaesh pa shto oruzhje ima Sirija. Mozhe pak Cuba da se sluchi...ne bidi tolku siguren.

CUBA се случила еднаш во историјата на човештвото и никогаш повеќе и тоа го направил СССР и никој друг.Второ сакам да кажем дека Америка АПСОЛУТНО ОД НИКОГО НЕ ИМ ТРЕБА ПОМОШ за да ја срушат Сирија имаат толку флоти и борбени групи што е еднакво на бомбардирање на САД врз Македонија.А ако може да видиш освен Британија и Канада има многу повеќе земји кои сигурно ќе помогнат директно како Данска,Франција,Арабија,Катар итн.Не значи ништо да имаш носачи на авиони и флоти нели !? па баш тие флоти убија луѓе и луѓе низ цел свет... за твоја информација на Куба беа разместени ракети со боеви глави со домет од 2 до 3.000 км нешто за што Сирија никогаш нема да го има (на оружјето мислам) затоа што нема кој да им дозволи ете толку од твоето мистериозно оружје на Сириската Арапска Република :)

CUBA се случила еднаш во историјата на човештвото и никогаш повеќе и тоа го направил СССР и никој друг.Второ сакам да кажем дека Америка АПСОЛУТНО ОД НИКОГО НЕ ИМ ТРЕБА ПОМОШ за да ја срушат Сирија имаат толку флоти и борбени групи што е еднакво на бомбардирање на САД врз Македонија.А ако може да видиш освен Британија и Канада има многу повеќе земји кои сигурно ќе помогнат директно како Данска,Франција,Арабија,Катар итн.Не значи ништо да имаш носачи на авиони и флоти нели !? па баш тие флоти убија луѓе и луѓе низ цел свет... за твоја информација на Куба беа разместени ракети со боеви глави со домет од 2 до 3.000 км нешто за што Сирија никогаш нема да го има (на оружјето мислам) затоа што нема кој да им дозволи ете толку од твоето мистериозно оружје на Сириската Арапска Република :)
nesto citam po sajtovite deka flotite im se reducirani, poradi nedostatok na materijalni sredstva, t.e. besparica ,i namalen buget

mizerno s 300, mislam deka nemas vrska od oruzje ako se tolku silni zosto site planovi im se bombadiranje so balistcki raketi so golem dostrel od brodovite i podmornicite i od vozduh ali od golema distanca ,a znaes kolku lesno se mami tomahavk potreben ti e eden agregat i mikrobranova pecka gi razmestuvas na eden kup lokaciii ja ostavas mikrobranovata otvorena dobro kamufliras i avaksite mislat deka toa e postrojka za raketi srbite go otepaja nato so vakvite varki imas na yu tube

Игрите на САД продолжуваат понатаму. Нови жаришта мора да се отвараат... Само што овојпат НАТО ќе се соочи со дефицит, ВБ и Италија ништо од поддршката. Од ова релативно лесно профитираат Русите, продаваат оружје и другите си ги вадат очите.

mizerno s 300, mislam deka nemas vrska od oruzje ako se tolku silni zosto site planovi im se bombadiranje so balistcki raketi so golem dostrel od brodovite i podmornicite i od vozduh ali od golema distanca ,a

Полека со балистички ракети не се бомбардира и дури нивниот број како и поставувањето на мобилните платформи е под договор.

znaes kolku lesno se mami tomahavk potreben ti e eden agregat i mikrobranova pecka gi razmestuvas na eden kup lokaciii ja ostavas mikrobranovata otvorena dobro kamufliras i avaksite mislat deka toa e postrojka za raketi srbite go otepaja nato so vakvite varki imas na yu tube

Е грешка е, тоа важи за Инфраред наведуваните бомби кои НАТО ги користтеше мислејќи дека гаѓа тенкови и артилерија.

Томахавк е крстосувачка ракета и не се мами бидејќи има и сателитско наведување но има и оператор кој може да го корегира курсот па дури и да премине кон друга мета а се нарекуват крстосувачки бидејќи вообичаени се кријат позади ридови т.е планини за радар да не ги открие но сепак има и од нив Одбрана но треба спремни оператори на Игла па за на отворено ТОР е Ок а и тунгуска па тие можат единствено да ги соборат, додека овие со игла треба претходно да добијат инфо дека иде и од каде иде, инаку...многу тешко бидејќи и томахавк е надградуван.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom