Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи уште еднаш! Никој не се прави попаметен одоште е! И поддржувачите на теоријата за вонземјена изградба на пирамидите имаат исто толку за и против како и оние другите. Сепак малку логика, пирамиди има на сите континенти (не сум сигурен за Австралијапа и не е комплексна градбата за модерните градежници
а се фасцинираати чудат и се фаќаат за вонземјани тие што не се интересираат туку сакаат да се направат паметни па тоа најлогично изглеа им доаѓа
Значи уште еднаш! Никој не се прави попаметен одоште е! И поддржувачите на теоријата за вонземјена изградба на пирамидите имаат исто толку за и против како и оние другите. Сепак малку логика, пирамиди има на сите континенти (не сум сигурен за Австралија) и патем каде исчезнала цивилизацијата на Маите, цивилизацијата Мохенџо Даро, од каде скулптурите на Велигденскиот остров и зошто се, а познатите цртежи во песок во Ј Америка кои само од авион можат да се видат, а се направени 4-5000 год п.н.е дали тогаш луѓето летале случајно или се направени со некоја нам се уште непозната цел. ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ И ТУЃИТЕ МИСЛЕЊА КОГА И ЗА СВОИТЕ НЕМАТЕ ЦВРСТИ АРГУМЕНТИ. ПОЗЗ
профа профа
имам и повеќе и од аргументи
се знае и зошто и како и се
кое туѓо мислење? нека си мисли кој како сака јас ти кажувам како што е
и како што пишав поназад не заебавајте струката ми се занимава со тоа па не зборам напразно
проблемот е што ретко сум дома и сега пишувам од нет кафе ама кога ќе имам можност ќе ти прикажам некои од аргументите кои ги бараш
позз
но и други прашања ...
како тоа низ цел свет има пирамиди ...
сите имаат сличности ..
некои на различни континенти но сепак мнооогуу слични ..
како е можно тоа?
не е туку така на некој му текнало им наредил на робовите пирамида да му праат .
Алекс .. секоја почит твоето мислење ..
но некои не мислат како тебе ...
па ни на Дисковери по емисиите научнициве поставуваат тези и теории како тоа би можело да биде ... но не тврдат дека така било ...
точно, но се води на кај моите тези
а тоа е?
зар имаш доказ како се изградени?
како се изградени сеуште нема точен доказ се се базира на претпоставки со надеж дека ќе се стигне до вистинската, транспортот е утврден но спојувањето сеуште не, но има кој и зошто, со која цел
тоа и јас го велам ...
не значи дека претпоставката е вистинита.
да, но претпоставката е за начинот на спојување, а не кој ги изградил
ако се разбираме
тоа кој ги изградил одамна е решено
тоа и јас го велам ...
не значи дека претпоставката е вистинита.
не мора да значи дека е така ...
пред не долго време луѓето верувале дека земјата е плоча ...
тие шо мислеле поинаку ги исмејувале и палеле .. и биле мноогуу ретки ...
така да се е релативно ...
Оф леле... Има 3 досега вака познати претпоставки
првата е со рампа. Се правела рампа многу долга која водела до самиот врв на пирамидата. По таа рампа се влечеле камењата.
Втората е со рампата како полжав - однадвор. Нешто како со зигуратите во Сумер.
третата е со полжав-рампата ама одвнатре. Сега прашањето е како од внатре успеале да ги пренесат поголемите блокови кои се на погорниот дел на пирамидата.
Не тропај зимзелени , зелен еден.
Што имаш сега против Паско, и шо знајш , какви докази имаш за да се распуквиш со толкави обвинувања...
Ама докази -прифатливи и јасни за сите, не некој твој глупи докази,теореми, приказни. Во сиве постој само се повторвиш, зато мисли шо ќе пишиш следно.