Да не мислиш на Вулканските плочи кај Старо Нагоричане?
Vo toj reon ima uste tri samo sage od ,,vulkanskite ploci,,sledete go celiot teren prema s.Radibus,Rankovce.
Piramidata so spomenik e vo drug reon,vo istocna Makedonija.
Sakam i sogrraganite nasi makedonski albanci da ni pomognat i da objasnat za piramidata vo Lipkovski,od kade se pronajdeni mumiite,dabidat i tie iskreni kako sto nie sme,dokolku nekoj znae da ne upati satelitski vo toj reon.
Vo toj reon ako gi zabelezite stavete gi vo forumov.
Dali se raboti za drugo treba instituciite da go dadat posledniot zbor.
Mislam ne e vkusno od nekoj da se podigrava od ona sto vi go dostavuvame,ne smeeme sekogas da gi gledame rabitite kako ni gi prikazuvaat do sega,ili nednostavno da se istrazuvaat od eksperti.
Dokolku navistina sme vo pravo dali nekoj znae sto znaci toa za naselenieto na toj region,a i problemot ne za imeto tuku so nasiot idintitet poleka no sigurno mozeme da go odbranime.
Mojata cel preku ova da se pomogne vo idintetot,no i omogucuvanje na arheoloskiot turizam,kade stranecot ovde ke gi ostava parite,znaci izvoz na pari,a voedno ke pomogneme vo namaluvanje na siromastijata,bidejki svetskiot graganin okolku turizamot uziva vo ,,misticnosta,,
Jas barem sakam da dokazam i kolku mozam moeto znaanje i istrazuvanje da go dostavam pred graganite ,i zaedno da se prezemat odredeni aktivnosti.
Rabotata mozeme da ja komentirame koga ekspertite ke si jua zavrsat,dali Goran bilo vo pravo ili ne,sega e rano za sekakvi takvi komentari.
za da me razberete ajde da istrazvame ,,fenk sui,,prenasanjeto na energijata od kosmosot vo prostorot kade svetskiot graganin i te kakao e zaenterisiran za mestaat koj izobiluvaat so vakva energija,a piramidite se tokmu tie koj ja apsorbiraat tokmu ova energija pozitivna,uste eden doka za turizamot.
Na kraj ako navistina se piaramidi,dokazeme deka sme vo pravo spored sit soznanija na Blek Point koi mi gi dostavija pogolemiot broj na dokazi,bidejki bev zaenterisiran,preku internet treba da Aleksandar Makedonski da e zakopan vo edna od takvite piaramidi vo Makedonija,bidejki tie veruvaat deka e zakopan kako bozestvo na ovie prostori,vo preuredena piramida koja postoela mnogu odamna na ovie prostori.
Mozebi jas ne mozam da vi gi dostavuvam soznanijata kako sto tie znaat i umeat no sepak se obiduvam,i dokolku nekoj mi najde maana ne bi trebalo da ispraka postovi so grdi epiteti.
Ednostavno bev fasciniran od ona sto tie mi go dostavija,i se vnesov vo seto ona sto znaci istrazuvanje.Mozebi i jas bev skeptik kako vas,ednostavno galenice na tato i vo nisto ne veruvav.
Ова попопрво ќе поверувам дека е чоколадна торта отколку пирамида.
За чоколадната торта околу пирамидата сигурно биле бдобри слаткари па исто таква чоколадна торта напривиле и во Мала Преспа,ја има во спотот на синтезис.