Значи уште еднаш! Никој не се прави попаметен одоште е! И поддржувачите на теоријата за вонземјена изградба на пирамидите имаат исто толку за и против како и оние другите. Сепак малку логика, пирамиди има на сите континенти (не сум сигурен за Австралија) и патем каде исчезнала цивилизацијата на Маите, цивилизацијата Мохенџо Даро, од каде скулптурите на Велигденскиот остров и зошто се, а познатите цртежи во песок во Ј Америка кои само од авион можат да се видат, а се направени 4-5000 год п.н.е дали тогаш луѓето летале случајно или се направени со некоја нам се уште непозната цел. ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ И ТУЃИТЕ МИСЛЕЊА КОГА И ЗА СВОИТЕ НЕМАТЕ ЦВРСТИ АРГУМЕНТИ. ПОЗЗпа и не е комплексна градбата за модерните градежници
а се фасцинираати чудат и се фаќаат за вонземјани тие што не се интересираат туку сакаат да се направат паметни па тоа најлогично изглеа им доаѓа
Значи уште еднаш! Никој не се прави попаметен одоште е! И поддржувачите на теоријата за вонземјена изградба на пирамидите имаат исто толку за и против како и оние другите. Сепак малку логика, пирамиди има на сите континенти (не сум сигурен за Австралија) и патем каде исчезнала цивилизацијата на Маите, цивилизацијата Мохенџо Даро, од каде скулптурите на Велигденскиот остров и зошто се, а познатите цртежи во песок во Ј Америка кои само од авион можат да се видат, а се направени 4-5000 год п.н.е дали тогаш луѓето летале случајно или се направени со некоја нам се уште непозната цел. ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ И ТУЃИТЕ МИСЛЕЊА КОГА И ЗА СВОИТЕ НЕМАТЕ ЦВРСТИ АРГУМЕНТИ. ПОЗЗ
Алекс .. секоја почит твоето мислење ..профа профа
имам и повеќе и од аргументи
се знае и зошто и како и се
кое туѓо мислење? нека си мисли кој како сака јас ти кажувам како што е
и како што пишав поназад не заебавајте струката ми се занимава со тоа па не зборам напразно
проблемот е што ретко сум дома и сега пишувам од нет кафе ама кога ќе имам можност ќе ти прикажам некои од аргументите кои ги бараш
позз
знаеш ли дека во првобитната состојба на пирамидите кога биле изградени ... дека ни кредитна картичка неможело да се спротне помеѓу спојот од еден камен блок до друг ... од нивната перфектна поставеност покрај нивната големина?но и други прашања ...
како тоа низ цел свет има пирамиди ...
сите имаат сличности ..
некои на различни континенти но сепак мнооогуу слични ..
како е можно тоа?
не е туку така на некој му текнало им наредил на робовите пирамида да му праат .
точно, но се води на кај моите тезиАлекс .. секоја почит твоето мислење ..
но некои не мислат како тебе ...
па ни на Дисковери по емисиите научнициве поставуваат тези и теории како тоа би можело да биде ... но не тврдат дека така било ...
а тоа е?точно, но се води на кај моите тези
а тоа е?
зар имаш доказ како се изградени?
тоа и јас го велам ...како се изградени сеуште нема точен доказ се се базира на претпоставки со надеж дека ќе се стигне до вистинската, транспортот е утврден но спојувањето сеуште не, но има кој и зошто, со која цел
тоа и јас го велам ...
не значи дека претпоставката е вистинита.
не мора да значи дека е така ...да, но претпоставката е за начинот на спојување, а не кој ги изградил
ако се разбираме
тоа кој ги изградил одамна е решено
Оф леле... Има 3 досега вака познати претпоставкитоа и јас го велам ...
не значи дека претпоставката е вистинита.
не мора да значи дека е така ...
пред не долго време луѓето верувале дека земјата е плоча ...
тие шо мислеле поинаку ги исмејувале и палеле .. и биле мноогуу ретки ...
така да се е релативно ...
а зошто да нема и 4та 5та претпоставка ... дали мора да е некоја од тие 3?Оф леле... Има 3 досега вака познати претпоставки
првата е со рампа. Се правела рампа многу долга која водела до самиот врв на пирамидата. По таа рампа се влечеле камењата.
Втората е со рампата како полжав - однадвор. Нешто како со зигуратите во Сумер.
третата е со полжав-рампата ама одвнатре. Сега прашањето е како од внатре успеале да ги пренесат поголемите блокови кои се на погорниот дел на пирамидата.
Брат докази прифатливи за сите може да ти даде секој скептичен,дипломиран,или недипломиран археолог и слично....А да прифатиш вакви факти како што ти тој постираше треба малку повише да разлисташ по книгите и нет..Не тропај зимзелени , зелен еден.
Што имаш сега против Паско, и шо знајш , какви докази имаш за да се распуквиш со толкави обвинувања...
Ама докази -прифатливи и јасни за сите, не некој твој глупи докази,теореми, приказни. Во сиве постој само се повторвиш, зато мисли шо ќе пишиш следно.