Кој ги изградил пирамидите и зошто?

проф.

Величието е едноставно..
Член од
12 април 2009
Мислења
387
Поени од реакции
9
па и не е комплексна градбата за модерните градежници
а се фасцинираати чудат и се фаќаат за вонземјани тие што не се интересираат туку сакаат да се направат паметни па тоа најлогично изглеа им доаѓа
Значи уште еднаш! Никој не се прави попаметен одоште е! И поддржувачите на теоријата за вонземјена изградба на пирамидите имаат исто толку за и против како и оние другите. Сепак малку логика, пирамиди има на сите континенти (не сум сигурен за Австралија:toe:) и патем каде исчезнала цивилизацијата на Маите, цивилизацијата Мохенџо Даро, од каде скулптурите на Велигденскиот остров и зошто се, а познатите цртежи во песок во Ј Америка кои само од авион можат да се видат, а се направени 4-5000 год п.н.е дали тогаш луѓето летале случајно или се направени со некоја нам се уште непозната цел. ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ И ТУЃИТЕ МИСЛЕЊА КОГА И ЗА СВОИТЕ НЕМАТЕ ЦВРСТИ АРГУМЕНТИ. ПОЗЗ

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
но и други прашања ...
како тоа низ цел свет има пирамиди ...
сите имаат сличности ..
некои на различни континенти но сепак мнооогуу слични ..
како е можно тоа?
не е туку така на некој му текнало им наредил на робовите пирамида да му праат .

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Значи уште еднаш! Никој не се прави попаметен одоште е! И поддржувачите на теоријата за вонземјена изградба на пирамидите имаат исто толку за и против како и оние другите. Сепак малку логика, пирамиди има на сите континенти (не сум сигурен за Австралија:toe:) и патем каде исчезнала цивилизацијата на Маите, цивилизацијата Мохенџо Даро, од каде скулптурите на Велигденскиот остров и зошто се, а познатите цртежи во песок во Ј Америка кои само од авион можат да се видат, а се направени 4-5000 год п.н.е дали тогаш луѓето летале случајно или се направени со некоја нам се уште непозната цел. ПОЧИТУВАЈТЕ ГИ И ТУЃИТЕ МИСЛЕЊА КОГА И ЗА СВОИТЕ НЕМАТЕ ЦВРСТИ АРГУМЕНТИ. ПОЗЗ

профа профа
имам и повеќе и од аргументи
се знае и зошто и како и се
кое туѓо мислење? нека си мисли кој како сака јас ти кажувам како што е
и како што пишав поназад не заебавајте струката ми се занимава со тоа па не зборам напразно
проблемот е што ретко сум дома и сега пишувам од нет кафе ама кога ќе имам можност ќе ти прикажам некои од аргументите кои ги бараш
позз

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
профа профа
имам и повеќе и од аргументи
се знае и зошто и како и се
кое туѓо мислење? нека си мисли кој како сака јас ти кажувам како што е
и како што пишав поназад не заебавајте струката ми се занимава со тоа па не зборам напразно
проблемот е што ретко сум дома и сега пишувам од нет кафе ама кога ќе имам можност ќе ти прикажам некои од аргументите кои ги бараш
позз
Алекс .. секоја почит твоето мислење ..
но некои не мислат како тебе ...
па ни на Дисковери по емисиите научнициве поставуваат тези и теории како тоа би можело да биде ... но не тврдат дека така било ...

но и други прашања ...
како тоа низ цел свет има пирамиди ...
сите имаат сличности ..
некои на различни континенти но сепак мнооогуу слични ..
како е можно тоа?
не е туку така на некој му текнало им наредил на робовите пирамида да му праат .
знаеш ли дека во првобитната состојба на пирамидите кога биле изградени ... дека ни кредитна картичка неможело да се спротне помеѓу спојот од еден камен блок до друг ... од нивната перфектна поставеност покрај нивната големина?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Алекс .. секоја почит твоето мислење ..
но некои не мислат како тебе ...
па ни на Дисковери по емисиите научнициве поставуваат тези и теории како тоа би можело да биде ... но не тврдат дека така било ...
точно, но се води на кај моите тези

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
а тоа е?

зар имаш доказ како се изградени?

како се изградени сеуште нема точен доказ се се базира на претпоставки со надеж дека ќе се стигне до вистинската, транспортот е утврден но спојувањето сеуште не, но има кој и зошто, со која цел

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
како се изградени сеуште нема точен доказ се се базира на претпоставки со надеж дека ќе се стигне до вистинската, транспортот е утврден но спојувањето сеуште не, но има кој и зошто, со која цел
тоа и јас го велам ...
не значи дека претпоставката е вистинита.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
тоа и јас го велам ...

да, но претпоставката е за начинот на спојување, а не кој ги изградил
ако се разбираме
тоа кој ги изградил одамна е решено

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
да, но претпоставката е за начинот на спојување, а не кој ги изградил
ако се разбираме
тоа кој ги изградил одамна е решено
не мора да значи дека е така ...
пред не долго време луѓето верувале дека земјата е плоча ...
тие шо мислеле поинаку ги исмејувале и палеле .. и биле мноогуу ретки ...
така да се е релативно ...

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.378
тоа и јас го велам ...
Оф леле... Има 3 досега вака познати претпоставки
првата е со рампа. Се правела рампа многу долга која водела до самиот врв на пирамидата. По таа рампа се влечеле камењата.
Втората е со рампата како полжав - однадвор. Нешто како со зигуратите во Сумер.
третата е со полжав-рампата ама одвнатре. Сега прашањето е како од внатре успеале да ги пренесат поголемите блокови кои се на погорниот дел на пирамидата.

Најопшто прифатена теорија е првата. И покрај тоа што е потребна огромен труд но имало народд во египет. Не биле само робовите вклучени во градењето. Доказ за тоа е дека се најдени предмети кои припаѓале на луѓе од повискоата класа.

Инаку за пирамидите во целиот свет... Пирамида е висока градба која единствено така изградена би можело да опстои векови и векови. Затоа е присутна и кај Египет, и кај Маите, и кај Сумерците (зигуратот) итн. Зошто Колосусот не издржал? Каде е вавилонската кула?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
не мора да значи дека е така ...
пред не долго време луѓето верувале дека земјата е плоча ...
тие шо мислеле поинаку ги исмејувале и палеле .. и биле мноогуу ретки ...
така да се е релативно ...

тогаш била друга политика, се слушал зборот на црквата, а научниците и големите умови биле негирани и биле ретки,
е сега не се ретки и никој не смее да ги негира, па си ја работат работата и доаѓаат до сознанија
сигурни докази секако дека не постојат
никој нема оставено нацрт проект за пирамида и план па да знаеме сега како и што, се се открива со мака и труд и долготрајни испитувања
тоа со вонземјаните воопшро не држи вода во муабетов а и на некој начин со тоа доаѓаме на твојот муабет дека ги исмејувале епа тезата за вонземјаните е измејување на тие научници, градежници, историчари...
а кога сме кај релативноста да не давам примери ќе тргне дискусијава во погрешна насока

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
Оф леле... Има 3 досега вака познати претпоставки
првата е со рампа. Се правела рампа многу долга која водела до самиот врв на пирамидата. По таа рампа се влечеле камењата.
Втората е со рампата како полжав - однадвор. Нешто како со зигуратите во Сумер.
третата е со полжав-рампата ама одвнатре. Сега прашањето е како од внатре успеале да ги пренесат поголемите блокови кои се на погорниот дел на пирамидата.
а зошто да нема и 4та 5та претпоставка ... дали мора да е некоја од тие 3?

ако верувате дека сме настанале од мајмуни ...
тогаш можам да ве сватам.
толку од мене со дискусија на оваа тема со вас научниците. :smir:

F

FallenHypaspist

Гостин
Не тропај зимзелени , зелен еден.
Што имаш сега против Паско, и шо знајш , какви докази имаш за да се распуквиш со толкави обвинувања...
Ама докази -прифатливи и јасни за сите, не некој твој глупи докази,теореми, приказни. Во сиве постој само се повторвиш, зато мисли шо ќе пишиш следно.
Брат докази прифатливи за сите може да ти даде секој скептичен,дипломиран,или недипломиран археолог и слично....А да прифатиш вакви факти како што ти тој постираше треба малку повише да разлисташ по книгите и нет..

Kajgana Shop

На врв Bottom