Струшко Октиси - спречена изградба на црква

• Креатор на темата Креатор на темата TheMayor
  • Време на започнување Време на започнување
puno Dardan-ia

Што ќе речете на ова? Како го оправдувате ова? Дали го осудувате овој шамар? И дали вие лично дозволувате пред вас како муслимани луѓето со христијанска вера да се крстат и да се молат?

Со право си го добила каурката ! Требало ребрата сол да и ги направат ! Малку и е само шамар !

Aj сериозно сега.

Што прашуваш глупости, жити господ ? Тие убијци на деца поддржаа, а не оваа шамар што и залепиле.

Ova prethodnovo sto go procitav e nesto nenormalno....:(
I toa od kogo,od nasi Makedonci samo sto se po greska vo druga religija:(
Nivnite predci se prevrtuvaat vo grobovite,ako voopsto znaat kaj se pogrebani :(:tapp:

Добила шамар бидејќи се прекрстила среде струшко Октиси

Постара жена од православна вероисповед си заработи шлаканица бидеќи се прекрстила среде селото Октиси, пренесува Дневник. Според весникот, шлаканица и удрил еден од жителите-муслимани.

Инцидентот се случил кога жената се прекрстила додека поминувала покрај локацијата на која сега треба да се подигне параклисот. Нејзиниот соселанец и порачал дека тука „не може да се крсти“. Полицијата му поднеле кривична пријава, но, според Дневник, во струшкото обвинителство ја отфрлиле.

Извор: http://press24.mk/dobila-shamar-bidejkji-se-prekrstila-srede-strushko-oktisi

@Dardan-ia
@puno

Што ќе речете на ова? Како го оправдувате ова? Дали го осудувате овој шамар? И дали вие лично дозволувате пред вас како муслимани луѓето со христијанска вера да се крстат и да се молат?

Го подржувам човеков, браво, се гордеам со нашиот херој, само така треба, каде видела таа во јанвност да провоцира со покрстување, Македонија е муслиманска шеријатска земја,....

Што и да напишам, вие ова погоре ќе го читате.....

Но сериозно, ако веста е точна, сторителот треба да се казни, ако не е точна, тогаш медиумот треба уште повеќе да се казни.......
--- надополнето: 28 август 2013 во 14:07 ---
Ova prethodnovo sto go procitav e nesto nenormalno....:(
I toa od kogo,od nasi Makedonci samo sto se po greska vo druga religija:(
Nivnite predci se prevrtuvaat vo grobovite,ako voopsto znaat kaj se pogrebani :(:tapp:

Се прашувам што прават паганите во гробовите, уствари тие се кремирани после смртта, не можат да се превртат.......

Го подржувам човеков, браво, се гордеам со нашиот херој, само така треба, каде видела таа во јанвност да провоцира со покрстување, Македонија е муслиманска шеријатска земја,....

Што и да напишам, вие ова погоре ќе го читате.....

Но сериозно, ако веста е точна, сторителот треба да се казни, ако не е точна, тогаш медиумот треба уште повеќе да се казни.......
--- надополнето: 28 август 2013 во 14:07 ---

Се прашувам што прават паганите во гробовите, уствари тие се кремирани после смртта, не можат да се превртат.......

Дел од прашањето е одговорено, одговори и на другиот дел од прашањето, не се прави наудрен!

Тој објект е се, само џамија не е...

зошто пишуваш глупости.
Чарши џамија никогаш нема да се обнови како џамија.
Има проект кој до 2014 треба да се направи, а тоа е изградба на џамија во тризла за ромите.
Еве како ќе изгледа:
dzmijaprilep.jpg

За ваква состојба на МАКЕДОНЦИВЕ со муслиманска веросиповест јас мислам дека наголемата грешка ја има нашата држава поради нејиниот игнорантен однос кон нив со што им се дозволува на Албанциве да манипулираат со нив на верска основа ,најпрво во сите држави држави има народ кој е со различна вероисповест па и со муслиманска ,ама никаде па дури ни кај нашиве соседни држави јас незнам да постои таква графа во ливчето за попис како кај нас што има посебна графа за Македонски муслимани т.е дури и со друго име се нарекуваа со торбеши,со само тоа нашава дрзава ги одбацува и им дава простор на Албанциве за нивна манипулација со верата

Дел од прашањето е одговорено, одговори и на другиот дел од прашањето, не се прави наудрен!

Дали го осудувате овој шамар? И дали вие лично дозволувате пред вас како муслимани луѓето со христијанска вера да се крстат и да се молат?

Ако мислиш за овој дел?
- Да, го осудувам..
- Не ми пречи....
--- надополнето: 28 август 2013 во 14:29 ---
зошто пишуваш глупости.
Чарши џамија никогаш нема да се обнови како џамија.
Има проект кој до 2014 треба да се направи, а тоа е изградба на џамија во тризла за ромите.
Еве како ќе изгледа:
dzmijaprilep.jpg

Ако ова е џамија јас сум Бен Афлек,........

Ај ти кажи искрено дали личи воопшто на џамија???
--- надополнето: 28 август 2013 во 14:30 ---
За ваква состојба на МАКЕДОНЦИВЕ со муслиманска веросиповест јас мислам дека наголемата грешка ја има нашата држава поради нејиниот игнорантен однос кон нив со што им се дозволува на Албанциве да манипулираат со нив на верска основа ,најпрво во сите држави држави има народ кој е со различна вероисповест па и со муслиманска ,ама никаде па дури ни кај нашиве соседни држави јас незнам да постои таква графа во ливчето за попис како кај нас што има посебна графа за Македонски муслимани т.е дури и со друго име се нарекуваа со торбеши,со само тоа нашава дрзава ги одбацува и им дава простор на Албанциве за нивна манипулација со верата

Албанците не добиваат ништо со исламот, и ние сме изманипулирани........

Дали го осудувате овој шамар? И дали вие лично дозволувате пред вас како муслимани луѓето со христијанска вера да се крстат и да се молат?

Ако мислиш за овој дел?
- Да, го осудувам..
- Не ми пречи....
--- надополнето: 28 август 2013 во 14:29 ---

Ако ова е џамија јас сум Бен Афлек,........

Ај ти кажи искрено дали личи воопшто на џамија???
--- надополнето: 28 август 2013 во 14:30 ---

Албанците не добиваат ништо со исламот, и ние сме изманипулирани........
Вака паметно пишуваш, како и многу други албанци, но на терен сте поинакви.

А ако ова не ти личи на џамија те поддржувам, ова личи на некој објект за испраќање на ракети во вселената!

За ваква состојба на МАКЕДОНЦИВЕ со муслиманска веросиповест јас мислам дека наголемата грешка ја има нашата држава поради нејиниот игнорантен однос кон нив
Од овој став навистина веќе ми е преку Тасета. (Извини што те цитирам не е наменето лично за тебе само да се знае за што зборувам). Што треба(ло) државата да направи за нив? Еве, државата ништо не направила за мене. Нити работа ми дава, нити можности за наоредување на било какво поле, нити саглам здравство ми обезбедила, ништо... Само дремење по шалтери и собирање нервози кога гледам колку е неспособна. И што да правам јас сега? Не сум македонец повеќе? Што направила држвата за Македонците протестанти? Или што не направила за нив? Си ги слушнал да се бунат нешто дека се обесправени или да им смета нешто? Што направила државата за Македонците атеисти, Македонците кајакари и Македонците со мали полови органи? Ништо, па и тие не мрчат.

Ставот дека државата треба да убедува група граѓани кои се и што се и дека треба да им обезбеди некакви привилегии за да ја почитуваат, јас не можам да го разберам. Тие се македонци кои решија да не бидат македонци затоа што верата им е поважна од нацијата и тоа е тоа. Во суштина, македонската држава има внатрешни непријатели кои отворено кажуваат дека сакаат да ја растурат (им се може затоа што системот е турлитава и државата не може да спроведе закон, инаку за ова се лежи по затвори во секоја „демократска“ држава.) Нашите пријателчиња торбеши се здружија со непријателот во остварување на оваа цел. Не се мали деца да ги лажеш, свесно го одбраа тој пат. Иако Македонците од шо-ти-ја-знам-каква вероисповест никогаш не кренале рака на нив. Иако никогаш не биле репресирани, никогаш не страдале од други Македонци. Нив им викале во школо дека се торбеши па се увредиле, немој молим те. Јака причина да се откажеш од идентитет.

Најголемата нивна трагедија е што денес, во 21 век, кога светот (или барем дел од него) се труди да оди напред, денес тие решија од Македонци да станат Албанци. Да станат дел од една нација која е убедливо најзаостаната во Европа (со чест на исклучоци и дркаџии од типот на пуно и дарди кои барем ги бива за јадење бурек во големи количини и за извртување на факти, за што е потребен каков-таков капацитет).

И нека им е со среќа. Ние не можеме многу затоа што гео-политиката во овој момент не ни е наклонета, ама ќе не огрее и нас сонце еден ден.

ние торбешите не знаеме што сме, а вие бугари знаете?
една од причините зошто сум против изградба на црква во октиси е затоа што вие црквите не ги користите за молење, туку да се ебате

една од причините зошто сум против изградба на црква во октиси е затоа што вие црквите не ги користите за молење, туку да се ебате
не знаеме, ти треба да ни кажеш.

I sega treba da kazam deka ova ne e izjava na Makedonec so islamska veroispovest?
Sramota....a taman se izraduvav deka ke mozeme kulturno,covecki da diskutirame za problemite i deka konecno ke doznaeme nesto poveke za lugeto od ovaa kategorija da se izjasnat sto se i kako se osekaat od koja vera se :( Tazno i jadno :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom