- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 3.088
- Поени од реакции
- 1.255
Да ама НАВОДНО ПОСЕДУВА повеќе мислам дека треба да се води дискусија на тоа како Русија остави на цедило уште еден свој сојузник и тоа децениски уште од Советската ера,плус поморска база имаат таму и пак ги остави на милост и немилост на западот како и сите други само лаење а на дело нигде ги нема.А тоа дека има Сирија Ц-300 тоа нема шанси,прво Израел сам ќе им влезеше и ќе ги направеше парам парче затоа што поарно спречи него лечи.Патем хемиското оружје не е класифицирано туку тоа и е,се употребува да се уништи поголема жива сила/население на непријателот со оставање на трајни или долго последици.По примерот баш на Асад што рече СЕТЕТЕ СЕ НА ВИЕТНАМ,да може Америка не ја доби таа војна но Виетнам денеска од баш тоа хемиско и биолошко оружје што го фрлаше Америка таму и ден денеска се раѓаат деца со лушпи од риба и други грозни деформитети.Ако Асад игра на таа карта дека Сирија ќе биде Виетнам тогаш лошо се заебал.Прво Сирија е пустинска земја не е џунгла второ нема поддршка од никого како што имаше Виетнам од СССР и Кина.Искрено ми е жал што од сите муслимански држави во светот Сирија е најтолератна кон Хриситјаните,немало меѓуверски проблеми,барем јас не сум слушнал.Но како и да е Америка ќе ги срамни со земја,прашањето е само со колкава сила и заколку време
Јас како македонец не се радувам што ќе се срамни Сирија затоа што и од нив бевме признати со уставното име,знам тогаш Грција како контра им испрати една дипломатска протесна нота во Сирија,сега грците кузнајт колку ќе се радуваат што ќе се бомбардира Сирија..
Да ве потсетам само : http://forum.kajgana.com/threads/Сирија-ја-призна-Македонија-под-уставното-име.44271/