Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
“There was an instant in which Inter wanted Isla, but we responded negatively to that and he will therefore stay with us,” director general Beppe Marotta said at the Oscar dello Sport ceremony at Mazara del Vallo. “That is for certain.
“As for Zuniga, I don’t think he will arrive. We have a first class squad which now includes Simone Pepe again [after injury] who is an important player for us.
“I believe that our squad will remain as it is.”
“Napoli have the right to offer him an extension seeing as he is their player. We are interested in Zuniga, but there are no negotiations taking place,” Marotta underlined.

Што значи трансфер пазарот за Јуве е веќе завршен,иако има уште една недела до официјалното затварање.Освен ако не се случат некои работи,што ќе го натераат Марота да купи некој во последните денови

Ете де Анжи инвестираше каде е сега? Се распаѓа! Јас знам дека се плаќа многу таму ама еве земи од мене и од тебе ај кажими колку пати во годината си гледал украинско или пак руско првенство ете еден обичен пример ќе земаме од мене и од тебе? Ето замина за парите што не седи сега во Анжи виде колку е сатот, ќе видиш дека и Хулк ќе си замине наредна година!
не ми е муабетот дали е исправен тој начин на функционирање, или не, муабетот ми е дека до пред неколку години тимови што беа мачкина кашлица за топ 6 екипите од калчото, а беа стационирани во Источна Европа, денес комотно можат да им парираат здраво, и дека ако истиот терк на финансирање и спонзорирање и кај русите е застапен, ко што почна кај французите, воопшто немојте да бидете изненадени ако во иднина и они се приближат до Калчото кое моментално е под закана од португалското и француското првенство, тоа е едно, а друго, у моментов според уефа ранкингот и успесите на калчо екипите у Европа у задње време, они многу ... многу далеку од англичаните, немците и шпанците што ќе резултира со 3 претставника во ЛШ у наредни неколку години, како тргнале, накај декада ќе тераат ко и германците.

Поентата е дека калчото има дигресија, со години стагнираше а сега почнува да тоне, додека другите работат на случајот, во Италија не се превзема ништо, али тоа е муабет за темата за Серија А, не за тука, жалам што се пребацивме на оваа тематика али така испадна и то је то.

До некоја наредна прилика. ;)

^ Чекај сега малку остава Марота простор за манипулација на страна, не е тоа така едноставно :icon_lol:

Не дека беше лош трансфер пазарот, ама уште мислам дека ни е потребен играч на левата страна подобар од Де Чеље и Пелусо.

И јас истото го помислив, ама со оглед на тоа дека Конте не го пушташе Исла се додека не се најде замена за него...могуче баш Баста да е замената :icon_lol:
Инаку одличен играч според мене.

Ете де Анжи инвестираше каде е сега? Се распаѓа! Јас знам дека се плаќа многу таму ама еве земи од мене и од тебе ај кажими колку пати во годината си гледал украинско или пак руско првенство ете еден обичен пример ќе земаме од мене и од тебе? Ето замина за парите што не седи сега во Анжи виде колку е сатот, ќе видиш дека и Хулк ќе си замине наредна година!

Значи разликата помеѓу Ето и Хулк е преголема .Хулк од Порто требаше да замине во европските височини т.е во некој великан од Европа а тој си ја упропасти кариерата заминувајки во Зенит каде и што не игра добро .Ето замина во Анжи како шампион на 29 години .Тој веке имаше оставено белег во фудбалската историја со Барселона и со Интер .Нормално беше да замине да пере пари...20 милиони евра по сезона се сон а тој и така ја газеше 30 ката каде што никаде не би му дале повеке од 5 милиони .
Нешто слично направи и Бекам на 30 години замина во Америка да си пере пари а зад него богата фудбалска кариера и најголемо име во последните 20 години во Англија .

“There was an instant in which Inter wanted Isla, but we responded negatively to that and he will therefore stay with us,” director general Beppe Marotta said at the Oscar dello Sport ceremony at Mazara del Vallo. “That is for certain.
“As for Zuniga, I don’t think he will arrive. We have a first class squad which now includes Simone Pepe again [after injury] who is an important player for us.
“I believe that our squad will remain as it is.”
“Napoli have the right to offer him an extension seeing as he is their player. We are interested in Zuniga, but there are no negotiations taking place,” Marotta underlined.

Што значи трансфер пазарот за Јуве е веќе завршен,иако има уште една недела до официјалното затварање.Освен ако не се случат некои работи,што ќе го натераат Марота да купи некој во последните денови

Правило број 1. Не му вервај на Марота

Не реков дека му верувам,само пренесов што има изјавено околу трансфер плановите на клубот.Има уште една недела,ќе видиме што ќе се случи,обично во последните денови се прават најмногу трансфери,така да мислам дека има шанси да дојде бар уште еден играч.Али за да се оствари тоа треба да се продава,а овие абер немаат.

не ми е муабетот дали е исправен тој начин на функционирање, или не, муабетот ми е дека до пред неколку години тимови што беа мачкина кашлица за топ 6 екипите од калчото, а беа стационирани во Источна Европа, денес комотно можат да им парираат здраво, и дека ако истиот терк на финансирање и спонзорирање и кај русите е застапен, ко што почна кај французите, воопшто немојте да бидете изненадени ако во иднина и они се приближат до Калчото кое моментално е под закана од португалското и француското првенство, тоа е едно, а друго, у моментов според уефа ранкингот и успесите на калчо екипите у Европа у задње време, они многу ... многу далеку од англичаните, немците и шпанците што ќе резултира со 3 претставника во ЛШ у наредни неколку години, како тргнале, накај декада ќе тераат ко и германците.

Поентата е дека калчото има дигресија, со години стагнираше а сега почнува да тоне, додека другите работат на случајот, во Италија не се превзема ништо, али тоа е муабет за темата за Серија А, не за тука, жалам што се пребацивме на оваа тематика али така испадна и то је то.

До некоја наредна прилика. ;)

Исправен или не исправен тегниме без везе.
Шахтјор е јак, Зенит и Цска солидни за средина на табела во Италија (можеби).
Дека фрлаат пари точно е. Факт е дека новопечените богаташи во Русија можат да си дозволат шо ќе посакаат па и хавиер занети стомачен танц да му игра.
Збораме за јачина на првенство. Првенство не го прај 1 тим туку барем 10тина компетитивни. Во Русија еден Анжи кој не фрли помалку пари од Псж не успеа да му биди компетент на овие шо ти ги пишав. 1 играч исто не прај тим. Потребна е традиција потребна е дебела инвестиција. На Роман Абрамович му требаа 10 години да освои ЛШ. Тимови како Малага пак се пример дека не можи преку ноќ некој да напрај чудо па макар и спие на пари. Псж не ги сметам оти конкуренцијата е жива беда, Шити едвај успеа да освои една титула и покрај тоа што година за година го победва дури и Реал во расфрлање со пари. Значи сакам да кажам парите не прат клуб преку ноќ, парите па ич не прат првенство преку ноќ. Конкуренцијата во тие првенства е проблематична ако сакаш да ме разбериш шо сакам да кажам. Не е прашање дали некој од овие тимој е силен. Силни се. Противниците се подолу од бедни.
За Стадионите нема шо да се дискутира. Се она шо видов на европското беше прва лига. Само ако гледаш така и Пекинг имаше супер стадиони од олимпијадата кои се распаѓаат и кои не ветуваат некој напредок на спортот во Кина

Добро сите знаеме дека Марота веќе нема да купува играчи.
Сега тој ќе се нафати да носи играчи на позајмици, или пак да прави косопствености со други екипи :coffee:

Многу е чудно што немаме позајмено играч или што немаме доведено некој во Јуве, а да е 50-50 со друг тим :icon_mrgr:

Шлагот на тортата го чува за крај :icon_lol:

brajka vaka sea vo ohrid nie se sobirame vo shila kafe bar pa iame i eventi pa ako sakate objavuvajtegi i nasite za tie so se od ohrid poveke fanovi da idaat da se druzime i da gledame ... https://www.facebook.com/events/191205524391206/ eve vi ilink ... pa ako sakate objavete fino alla fine
zaboraviv da kazam deka ima i instalorano drim box od strana na gazdata na kaficot koj isto vremeno e i golem fan na juventus ..

Наредната недела ќе идам за Милано,ако има некој дрес од Верона нека каже:D или ќе си зеам дрес од Верона(Тони) :свиркам:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom