Општи дискусии за ТВ серии

• Креатор на темата Креатор на темата zlxlclvlbln
  • Време на започнување Време на започнување
Utopia :cuc::cuc::vozbud:

Уште една серија во пописот ма маестрални mindfucking. Колку сум само воодушевен од кадрите, снимањето, глумата и приказната, не очекував вакво нешто, врв врв врв. Предобри серии годинава, посебно британските. Штета што баш се бавни со подготвување нова сезона, кој знае кога ќе ја пуштат втората. Кој сака одлични заговор/трилери/бритиш пцовки/насилство ептен мора да ја гледа!

П.С масакрот во училиштето беше.... :eek:[/quote]

Користи спојлер тагови.

Од снимањето на четвртата сезона од ГОТ.
1174721_639155779448045_1740068858_n.jpg

Од кога завршив со СФУ никако да почнам да гледам нешто освен тие што веќе си ги гледав и ми излагаат неделно. Што да се гледа...

Од снимањето на четвртата сезона од ГОТ.
1174721_639155779448045_1740068858_n.jpg
Постирав у темата за книгите, видов доста комбиња, конструкции, кран камери како носат додека бев во Дубровник недела дена, само не видов никој од актерите а еден другар мој што дојде во Дубровник два дена откако заминав, налетал на Лина Хидеј, го шетала син и низ Дубровник, се сликал со неа.

нема слични на СФУ, ни во влијанието на тебе ни по содржина

sopranos е добра драмa и има фамилијарни проблеми, мудрости за животот
weeds е комедија/драма со фамилијарни проблеми и fucked up луѓе
the wire може да се стави блиску до СФУ по влијание и квалитет, но не по содржина
louie е добра комедија/драма со црн хумор

Абе не барам јас замена за СФУ, само нешто добро за гледање, немора ни да се споредува со СФУ.

Абе не барам јас замена за СФУ, само нешто добро за гледање, немора ни да се споредува со СФУ.
дај нешто поспецифично какво бараш, барем еден критериум
вака може секој да ти изнабута рандом серии шо он мисли дека се добри за гледање...

нема да згрешиш со the wire, breaking bad i sopranos како и да е
можеш да ги пробаш и dexter, game of thrones, downton abbey, sherlock, walking dead, lie to me, mentalist, mad men, broadwalk empire, prison break...
сите овие се добри и имаат многу фанови и гледаност

разгледај си рандом листи по гугл за најдобри серии
http://www.imdb.com/search/title?nu...ng,desc&title_type=tv_series&ref_=nb_tv_3_srs

Добро бе добро. The Wire ми е на листа одамна, само што ни јас не знам што сакам да гледам во моментов.
Можда и не би било лошо Prison Break да си изгледам по којзнае кој пат :D

Добро бе добро. The Wire ми е на листа одамна, само што ни јас не знам што сакам да гледам во моментов.
Можда и не би било лошо Prison Break да си изгледам по којзнае кој пат :D

Пиши кои од добрите серии ти се гледани, без разлика дали се активни или завршени.

Пиши кои од добрите серии ти се гледани, без разлика дали се активни или завршени.

Ај вака ќе набројам
Alcatraz, Awake, Band of Brothers, Breakout Kings, Friends, Go On, Heroes, Prison Break, Six Feet Under, Spartacus, Terra Nova, Bates Motel, Arrow, Black Mirror, Breaking Bad, Game of Thrones, Hannibal, Misfits, Orphan Black, Sherlock, The Following, The Returned, The Walking Dead, Under the Dome.
Плус Лост до пола, ама не сум спремен за тоа сега, ќе си го чувам уште и уште некоја има сигурно.
А да, и Сопранови имам гледано.
Banshee и House of Cards исто планирам да ги изгледам, ама дека по една сезона се мислев да ги чувам за пред почетокот на втората.

Без редослед...

1. Sopranos
2. The Twilight Zone (60-те верзијата)
3. Firefly
4. Hell On Wheels
5. X-Files
6. Deadwood
7. The Shiled
8. Southland
9. Oz
10. The Americans
11. Banshee