Исто можеш да ги прашаш и жените на шоферите низ ЕУ. Додека они ги гледаат децата, они веќе си се снабдиле со швалерка. Кога копук ќе прогледа со плата од 1500 евра го добиваш тој ефект. Денес е барем лесно, имаш нет цел ден дремеш у кабина и од аздис незнаеш што да направиш.
И да биде најтрагично идните невести им се од истиот град од каде им е жената.
Стварно колку се верни ова маживе. Од нив може да се очекува се, али верност не е една од тие работи.
Секако дека има и такви случаеви. Да не биде дека под таа реченица се вадам и подразбирам дека се малку ќе кажам-Има многу такви случаеви. Само што има 2 разлики што секогаш сум ги спомнувал на вакви теми кога некој ќе настапел со тоа мислење-Ама и на другата страна е исто. Пред да кажам кои се само ќе напоменам дека тоа што има вакви случаеви воопшто не го пере моментот што го наведов како пример. Две гомна не се перат едно со друго.
Мажите се многу потранспарентни створења под а) и даме на крај бирају под б). Да се дообјаснам.
Мажите се прости (со значење едноставни), транспарентни, провидни, јузер френдли створења. Чисто ако некој не сфати под ова не подразбирам дека се глупи (освен можеби на оваа тематика машко-женски односи) или интелектуално инфериорни во однос на жените (јас во повеќето случаеви го мислам токму спротивното) туку само подразбирам дека-What you see is what you get. Машко не може да глуми, да се преправа, да изводи ќерефеќии. Дури и кога го прави тоа апла се гледа дека е амартер и делува смешно и патетично. Машко ако го чешаат јајца ќе ги чеша, ако му се пие пиво ќе нарача пиво, ако е сељак и сака да те измлати како сопруга пошто е куртон ќе го извади каишот и ќе те истепа. Има мажи вакви и онакви, добри, лоши, идиоти, сељаци. Дури не ни кажувам дека идиотите и сељаците не се мнозинство барем во државава. Ама во главно и со ретки исклучоци (гејови и сл) мажите се стрејфорвард створења. Многу краток период поинтезивна дружба и веќе можеш да го дефинираш како карактер и со што си имаш работа. И пред да ми дофрлиш една од тие твоите вицкасти финти од типот на-Од кај знаеш, да не си идел со мажи?-ќе ти одговорам дека ова го знам дека сум стекнувал (и некогаш и губел) машки другари и секако и женски.
Со женските добиваш мачка во вреќа. Секогаш во секој момент толку години мислиш дека ја знаеш, ќе ти извади некоја работа под маса од која ќе останеш со зината уста. Паралелно со примерот дека идиотот маж ја тепа жената, на другата страна жената не го тепа мажот (да знам дека има и такви ситуации
ама се многу ретки). Жената му тура отров во јадењето додека на површина се е во ред, она и надаље му вика дека го сака, се ебе со него, го изненадува со по некој поклон. Истото било и во историјата трујачите биле жените, мажите вадат мечот и се тепаат па кој умре-умре. Жена е прикриено зло, резидент ивл. Колку пати ќе чуеш еве не мора од форумот подалеку да се оди машко да каже-Не ја разбирам, жените се чудни, не може човек да ги разбере што мислат и како функционираат, а колку пати женско ќе каже за машките така. Дури и на оние најпростите хумори што се споделуваат низ фејсбук е тоа конкретизирано пример тука
http://on.net.mk/greatest-clicks/kako-da-usrekjish-zhena
Второ. На крај жените бираат и ги диктираат правилата на игра. Ако мнозинството жени се палеа на афро фризури мнозинстовото мажи ќе изгледаа како Дајана Рос. Значи вие бирате, и вие ги одбравте сељаците, суптилните. Џентлмените рековме како завршуваат
http://forum.kajgana.com/threads/Вашата-дефиниција-за-дама.70054/page-3#post-6067944
Така да во случајов камионџија версус кумановка јас ќе ти одговорам исто како што би ти одговрил во случајот тепач версус трујачка.
Ти како женско имаш многу удварачи. Што си одбрала да бидеш со некој кој те тепа?
Ти од друга страна не можеш да ми го употребиш истиот пример мене.
Прво нити сум екстра богат, славен, фаца (овие се исклучоците) па да ме чекаат со раширени нозе, што значи морам да се задоволам онаму каде што ќе ми упали, не е дека имам нешто избор. И второ јас не гледам и не знам дека она ме труе. Дур не биде веќе касно.
Жените ја имаат предноста на транспарентноста, нешто како оние затемнети стакла на колите ти не гледаш кој и што е внатре а тој во колата да. После тоа изговори не се прифаќааат.
А до кој стадиум се способни да одат во вакви ситуации сведочи и една статија што еден другар ми ја прати. Машко е премногу просто (едноставно) створење за да измисли ваква приказна а не па и да ја оствари на дело
http://www.craigslist.org/about/best/sea/274495936.html