А дали допирот на нечија друга рака би можела да го замени неговиот допир? Дали нечии други усни можат да ја заменат мекоста на неговите усни? Дали нечиј друг поглед може да го замени неговиот?
Така да подобро гледање преку скајп отколку ич гледање. И многу подобро отколку гледање со други особи ако не можеш да се гледаш со партнерот.
Нормално дека не може. Ама допир си е допир, бакнеж си е бакнеж. Некогаш е подобро и да е туѓ.
Јас знаеш како викам, "Се што е мое, само ќе ми дојде".
Доколку периодот на разделеност е повеќе од неколку месеци, знам дека ќе ме изневерува, ќе сака да има секс. И јас исто. Подобро е да се договориме во таква некоја ситуација што и како ќе правиме, заедничка согласност и договор. Па дури и да се разделиме ако треба.
За мене е поважно да се задржи искреноста и довербата помеѓу двајцата. Кежуал секс со некој/а трет, ако има одлични односи во една врска, нема да смени многу. Да, ќе ми биде по малку шубе што имал секс со некоја, ама човече, тоа е една од основните 4 човекови потреби. Зошто би му ја скратила некому таа потреба, се додека е само како исполнување на потребата, без емоции, чуства, врзувања со таа трета особа?