--- надополнето: 25 август 2013 во 22:05 ---
Што е разликата меѓу војниците на АРМ што се борат во Авганистан со *доброволците* албанци кои се борат во Сирија?
Разликата е во тоа што овие твоиве сонародници доброволци се полу луѓе со испран мозок кој се спремни да ги извршат најѕверските злосторства без око да им трепне.
Затоа немој да ја споредуваш АРМ (во која нема само војници од мк националност) со овие sub humans терористи затоа што јас никогаш немам слушнато македонската армија и општо македонскиот народ некогаш:
- да масакрирал војници и цивили
- да киднапирал цивили
- да силувал жени и мажи
- да сечел глави и тоа да го снима со мобилен и на тоа да се восхитува како трофеј
- да се изживува врз цивили потпишувајќи се со нож на нивните грбови
- да се изживува врз мртви тела од лична сатисфакција
- да уништува цркви
- да спроведува етничко чистење
- да убива во име на религија
- да им врзува на цивили динамит на појас и да ги дига у ваздух сосе мотел
- да убива невини деца на верски празник
Македонскиот народ никогаш не дигнал оружје освен во случај кога требало да го брани своето семејство и својата татковина од тиранинот. Македонецот никогаш не ја погазил својата човечност масакрирајќи невини луѓе и при тоа да се насладува, да се снима на мобилен, да се восхитува на извршените ѕверства. Тоа е тешко психичко растројство. Но такви ѕверства во многу наврати ги имаат направено припадници на народноста во која за жал и ти припаѓаш. И наместо да ги браниш, треба да се срамиш од нив. Во спротивно не си ништо поразличен од тие полу-луѓе од твојот род. И не само твоите сонародници терористи. Својата човечност ја погазија и србите во Хрватска и Босна, хрватите во Хрватска и Босна, бошњаците во Босна, грците во 2СВ и граѓанската војна, бугарите во 2СВ, балистичките хорди по селата во западна Македонија...Затоа сум и секогаш ќе останам горд на мојот народ и моите предци затоа што никогаш не ме посрамотиле погазувајќи ја својата човечност, искрвавиле своите раце, оцрнеле нивното лице како што тоа го имаат направено народите околу...секоја чест на исклучоците во кои се надевам припаѓаш и ти.