Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Не е само до овчарот....
Јас не ги оправдувам свештеничите што возат колишта,(Ошо го оправдувам што возел 93 ролс-ројса, затоа што имал друго сваќање за религијата), би требало да се срамат од тоа, исто како и свештениците педофили.и по мене , таквите требе да се судат законски за криминал и незаконско стекнување на имовина....затвор за такви брат.
Ама размисли малку подлабоко, не ми се прави јавријата.....
Такви исклучоци ле се мерки за црквите и нивниот општ допринос за подобрување на условите на сиромашните?
Друго сакав да ти кажам...
Овде и менталитетов е таков, секое дете од мали нозе секоја сабота попладне се забавува со другите деца во структури направени од црквите, спортски игралишта, училници за забава и уметност, сето тоа во склоп на црквата.Секоја недела оди на меса и се исповедува за грешките што ги направило.....и да не набројувам сега.
А кај нас е тренд да пцуваш по се живо и диво, и да си кул да бидеш атеист, иако не си го разбрал правилното значење на тој збор. Зборувам за младите нели, кои уште мислат дека се што лита се се јаде...
Не сум јас за судење на Црквата според исклучоци. Ама кога исклучоците ќе станат правило, тука веќе имаме проблем.
Македонија е мала земја. Согласно тоа доволно е помал број на свештеници да се недолични, за да стане тоа генерално видување.
Се слагам со тебе дека таквите треба да идат затвор и да се судат з акриминал. Таквиот потез можеби би ја вратил вербата на плебсот во хуманоста и човекољубието.
Се слагам за болдот.