Хомосексуални бракови во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас ги подржувам хомосексуалците :) Не само нив,туку целокупната LGBT популација.Сметам дека ако тие се прифатат во општеството,ќе биде многу по убав животот,луѓето ќе почнат да прифаќаат различности и промени,а не ако навлезе нешто ново во составот да почнат веднаш војни и немири и бунтови и се тоа.И прочитав од некој член наназад како ја прочепкав темата,дека религијата е таа што ги сепарира луѓето.Јас исто така се согласувам со тоа.Оти љубовта е една,не е битно каде меѓу кој и на кој начин.Сакајте се и живејте го животот,иако тоа во рамките на православниот народ,не е лесно :) Поздрав
А ако некој 40 годишен сака некоја 13 годишна и таа го сака него?
А ако некој брат ја сака сестра му и таа него (не братско - сестринска љубов него сексуална)
А ако некоја жена сака 4 мажи и тие 4 ја сакаат неа......
да прифатиме бе секакви љубови нека се сакаат роднини, малолетници, растенија животни...

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
А ако некој брат ја сака сестра му и таа него (не братско - сестринска љубов него сексуална)
да прифатиме бе секакви љубови нека се сакаат роднини, малолетници, растенија животни...
Пример може човек и мува, битно љубов да има, абе ние се ќе прифатиме :pos:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Пример може човек и мува, битно љубов да има, абе ние се ќе прифатиме :pos:

Не кажа, ќе се чуваш за брак? Си кажа 10 "Оче наш" како покајание за л'жење и суета?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Не кажа, ќе се чуваш за брак? Си кажа 10 "Оче наш" како покајание за л'жење и суета?
Алтернатив не го зезај, освен оние на Св. Гора не знам дали има еден што почитува Библија до крај, сите почитуваат само тоа што им одговара и кога им одговара. :)
Да не пости во петок членов или па на причесна да иде кои и да се тие правилата таму, како не.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Алтернатив не го зезај, освен оние на Св. Гора не знам дали има еден што почитува Библија до крај, сите почитуваат само тоа што им одговара и кога им одговара. :)
Да не пости во петок членов или па на причесна да иде кои и да се тие правилата таму, како не.
Џенке, па тоа е игзекли мај поинт. Трубат како било грев (според Библијата), ама работава е му рекло зајчето на магарето... Кога се работи за одредени теми одеднаш сите стануваат олицетворение на Папата, а за другиве работи не е битно. Човек ќе утепаат - тоа не е грев, грев било хомосексуалност.
Едит: Кога веќе толку се повикуваат на Библијата, нека се сетат и на она "Оној што е безгрешен нека го фрли првиот камен".

K

Kacar

Гостин
Мислев,меѓу цивилизираниот свет.Не можеш инцестот и педофилијата да ја ставаш на исто рамниште со хомосексуалноста.Не можеш да мешаш страст ( 4 мажа и 1 жена) со љубов( маж со маж жена со жена жена со маж).Не сум јас тој што треба да објаснува и да се прави паметен тука,но битно е да се негуваат различностите.Нема да коментирам веќе на таа тема,уште е табу,но за некое време кога ќе стане тоа нормално ќе согледа народот се како што било :) Сепак не може да се очекува од народ кој не може да прифати било каква промена,да прифати толку револуционерно нешто

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Мислев,меѓу цивилизираниот свет.Не можеш инцестот и педофилијата да ја ставаш на исто рамниште со хомосексуалноста.Не можеш да мешаш страст ( 4 мажа и 1 жена) со љубов( маж со маж жена со жена жена со маж).Не сум јас тој што треба да објаснува и да се прави паметен тука,но битно е да се негуваат различностите.Нема да коментирам веќе на таа тема,уште е табу,но за некое време кога ќе стане тоа нормално ќе согледа народот се како што било :) Сепак не може да се очекува од народ кој не може да прифати било каква промена,да прифати толку револуционерно нешто
Сеа не разбрав, народов ќе прифати или не?

K

Kacar

Гостин
Сеа не разбрав, народов ќе прифати или не?
Ќе прифати,но не сега.Последната реченица се однесува за моменталната состојба(барем според мене),но за некои 20-30 години тоа ќе стане предуслов за меѓународна соработка,па сакале или не ќе мора тоа да се прифати,како што тргнал светот.Инаку да се изразам,малце ми сметаат тие што се феминизираните хомосексуалци,кои што се прават жени,а се мажи

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ќе прифати,но не сега.Последната реченица се однесува за моменталната состојба(барем според мене),но за некои 20-30 години тоа ќе стане предуслов за меѓународна соработка,па сакале или не ќе мора тоа да се прифати,како што тргнал светот.Инаку да се изразам,малце ми сметаат тие што се феминизираните хомосексуалци,кои што се прават жени,а се мажи
Тоа ти се вика,транвестити.Некои од тие не се ниту хомоскесуалци,туку едноставно сакаат да се феминизирани! Or dragqueens ...( така се пишува,мислам)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Чек сеа. Ќе ги прифатиме сите различности (хомосексуалци, транвестити, инцест, педофилија ќе намалиме граница, зоофилија, ....) или само меѓународната соработка ќе ни наложи за хомоскесуалците за 20-30 години?

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Чек сеа. Ќе ги прифатиме сите различности (хомосексуалци, транвестити, инцест, педофилија ќе намалиме граница, зоофилија, ....) или само меѓународната соработка ќе ни наложи за хомоскесуалците за 20-30 години?
Абе ај те молам не го врти човекот,не глеаш ли оти убаво ти кажал не мешај баби и жаби,убаво ти објаснил оти ти зборува за хомосексуалноста а не за педофгилија зоофилија некрофилија итн .... тии ба да се немало контра-аргументи па ај врти разговори да си играме криенка.....ќорав си или не гледаш шо ти има објаснето погоре? Некои луѓе на инает се праат глупи,ебате невозможниот народ! Ццкцкцк

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724

Притисок за носење закони од страна нема да смени ништо. Мора да се поработи на психата на народот. Штом успеа лесно да ја впие политичката пропаганда во изминативе години, може и ова лесно да го прифати. Во САД се водеа неколку кампањи паралелно со политиката на Обама и денес повеќе од 60% од Американците подржуваат истополови бракови. Не станува збор за перење мозок, туку за едуцирање бидејќи повеќето од причините поради кои се шири омраза кон лгбт лицата се заснова на слаба информираност.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе ај те молам не го врти човекот,не глеаш ли оти убаво ти кажал не мешај баби и жаби,убаво ти објаснил оти ти зборува за хомосексуалноста а не за педофгилија зоофилија некрофилија итн .... тии ба да се немало контра-аргументи па ај врти разговори да си играме криенка.....ќорав си или не гледаш шо ти има објаснето погоре? Некои луѓе на инает се праат глупи,ебате невозможниот народ! Ццкцкцк

Ти адвокат да не си му?

Аргументи за што?
--- надополнето: 24 август 2013 во 18:53 ---
Притисок за носење закони од страна нема да смени ништо. Мора да се поработи на психата на народот. Штом успеа лесно да ја впие политичката пропаганда во изминативе години, може и ова лесно да го прифати. Во САД се водеа неколку кампањи паралелно со политиката на Обама и денес повеќе од 60% од Американците подржуваат истополови бракови. Не станува збор за перење мозок, туку за едуцирање бидејќи повеќето од причините поради кои се шири омраза кон лгбт лицата се заснова на слаба информираност.
Какви информации му фалат на нашиот народ, во однос на хомосексуалноста?

Да имаш моќ, што ти би сторил во тој поглед, во државава?

Hiperaktiv

Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Ти адвокат да не си му?

Аргументи за што?
Не си играј мајтап со него,ко шо глеам нов член/ка е,сигурно уште не знае какви се војни се водат овде на овој форум посебно на ова бојно поле,веднаш скокаш да го трауматизираш,а тој си само кажа свое мислење,а ти сакал или не ќе стои и ќе го читаат.Да го збркаш човекот неверувам,по самото разимслување се глеа оти е паметен,оти ретки се ваквите случаеви денес.И како шо напишал Filmakedon,се е до информираноста! Најубав коментар шо сум го прочитал и најреален е овој,другар filmakedon

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не си играј мајтап со него,ко шо глеам нов член/ка е,сигурно уште не знае какви се војни се водат овде на овој форум посебно на ова бојно поле,веднаш скокаш да го трауматизираш,а тој си само кажа свое мислење,а ти сакал или не ќе стои и ќе го читаат.Да го збркаш човекот неверувам,по самото разимслување се глеа оти е паметен,оти ретки се ваквите случаеви денес.И како шо напишал Filmakedon,се е до информираноста! Најубав коментар шо сум го прочитал и најреален е овој,другар filmakedon

Ај не го збркуваме. Ете и ти кажи што фали на информираноста, што би превзел на тоа поле итн...?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom