- Член од
- 21 мај 2009
- Мислења
- 876
- Поени од реакции
- 466
Еве одвоив 5 теми за кој ќе се спротивставам и ако има уште.
Најнапред дирекно и отворено да Ве прашам: Дали сте Вие вработен во Градски паркинг или Паркинзи на Општина Центар?
Најнапред за 1. Од каде Ви е информацијата дека „Секаде во светот паркинг се плака „. Има земји каде не само не се плаќа туку им е забрането на општинските лешинари да наплатуваат. На пример во Русија, веднаш по доаѓањето на власт Путин забрани ваква наплата на паркирање. И кај нас, паркиралиштата се добро во општа употреба, тие не се сопственост на општината ниту на зонашите. И постојат сите услови Власта да изрече таква забрана.Но Власта не го прави тоа, помили и се зонашите од граѓаните и човековите права.
2. За да нешто се плати требе нешто и да се добие. Тие меѓусебни давања и примања треба да се со еднаква вредност, Тоа е суштината на облигационото право. - Јас купувам компири , тие вредат 20 денари - толку и плаќам.- Односно заменувам 20 денари со кило компири
Замислете ја следнава ситуација: Вие имате мобилен телефон и јас дојдам и Ве прашам - Продадете ми го мобилниот телефон за 10 денари, во спротивно ќе Ви ставам лисици или ќе Ви ја дигнам колата со пајак. Ова што јас Ви го нудам не е трговија туку обичен грабеж. Зонашите не даваат ништо, а бараат пари со закана дека ќе ти ја дигнат колата, ќе ти стават лисици. Тоа се разбојници. Нивното „ стопанисување “ во ништо не се разликува од мојот „ предлог “ да го купам Вашиот мобилен за 10 денари. А градоначалниците и другите општинските лешинари се тие кои го овозможуваат овој грабеж и како сите подржувачи на криминал треба да одговараат според Кривичниот законик
3. Уптребата на пајаците според законот е предвидена ако возилото представува непосредна пречка и опасност за сообраќајот. Во Скопје дневно се дигаат речиси 200 возила само за да зонашите земаат плати
4. А зошто да не сакаме? Улиците, паркиралиштата, катните гаражи и сите други работи, ние сме ги изградиле, со наши пари и ние ќе ги користиме. Кога зонашите и општинарите ќе дадат свои пари и ќе изградат паркиралишта, тогаш нека наплатуваат
5. Употребата на блокатори на тркала, кои Вие ги нарекувате шепи, не е предвидена во ниту еден закон и представува обичен грабеж. Наполно е исто, јас да Ви го земам Вашиот мобилен и да барам 1300 денари за да Ви го вратам.
Во два збора - зонашите се криминалци, а тие што ги подржуваат се подржувачи на криминалци.
Хахахахахаххаха,еве уште едно ку*ле кое сака своето БМВ да му биде паркирано до га*от,а кога ке паркира да си паркира каде сака и колку сака.
Значи пак ке повторам секаде паркинг се наплака.Да Путин го укина зонското паркирање,ама во кои делови на Москва????
Не ми давај глупави примери со компири и телефони зошто како прво не е пљачка,бидејки добиваш сметка откога ке завршиш со твоето паркирање.
Не може да се паркираш тебе кај ке ти прдне на га*от.Има места кои се предвидени за паркинг а не кошиња,игралишта и слични некогашни зелени површини кои такви сорти како тебе не сакајки да дадат 20 ден за паркинг ги претворија во паркинг плацеви.Па кога ке дојде пајакот тогаш тие се криминалци.Јааааааа,мајка та!!!!!!!
Мене пајакот ми беше крив што бев паркиран на тротоар,а?????Не,сам си бев крив.Имаше паркинг,ама јас од тоа наше пусто брзање,се паркирав да после колата да си ја барам на нивниот паркинг.
За крај.....Не можам да разберам како не ви се дава 20 ден за паркинг ,а ви се дава 82 ден за бензин да се возите низ градот и тоа со скапо ауто......Затоа нека тераат и нека ви го дотераат умот на таквите сорти како тебе,дека тротоар или коше со зелена површина не е ПАРКИНГ...