Kсамил

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Јас кога бев во Албанија најповеќе што сретнав се мерцедеси, преку илјадници сретнав насекаде, како само тоа авто да се вози:pos: дури и во Top Gear го кажаа тоа во една емисија за Албанија. Крави не сретнав никаде. Пројдовме во Валона не ни се допаѓаше некако па продолживме во Саранда, скапавме возејќи преку ридови/долови, 120км за 3 часа. Струја во Саранда имавме и клима. Хотелот беше Alina 70m од плажата, веќе беше доцна кога стигнавме така да си плативме прилично скапо 60евра за 2соби и купатило, тројца, внатре екстра чисто на прв спрат со паркинг секогаш слободен. Под нас близу имаше пицерија на луѓе од Дебар, така да одлично се разбиравме.
Но плажата беше со крупни камчиња, во водата дури и големи камења нозе да испокршиш:D, водата чиста, екстра солена:D мислам дека таму е Јонско , некогаш имаше некои гранчиња, пластични чаши, веројатно некоја струја ги има донесено. Одевме и на друга плажа кај што се влеваше некоја река, чиста плажа ситен песок, ситен песок беше и на дното на морето, беше одлично.
Вториот/третиот ден почнавме да одиме на Ксамил, Бора Бора каде беше рај, за мене лично преубаво. Одпливаш од плажата кон островчињата, прекрасно чиста вода, луѓето нормални, албанките лепотици, мерак. Храната и пијалоците ефтино како да си искочил во град овдека кај нас. Единствено поради патот не би одел пак, многу е долг. Можеби некој дел од овој текст веќе сум го пишувал до сега, не памтам:)

NelTu

Coffee addict
Член од
1 август 2011
Мислења
2.370
Поени од реакции
7.013
Kaj e ovaa bora bora plazava?
Saranda sum momentalno pa planirame drugiden za ksamil da odime.

Член од
11 август 2013
Мислења
22
Поени од реакции
21
Ксамил е прекрасно место, едно од најубавите што сум ги посетила... Сега е малку поскапичко од порано ( лани ми бараа 70 евра од ден за соба со ВЦ, па не појдов ). Инаку, плажите се прекрасни, нема да погрешите на кој и да отидете - сите се преубави.... Долу се католици, па и помирен народ се - има убави цркви во околината кои можете да ги посетите и така.... Задолжително да го посетите кој не бил :)

Член од
11 август 2013
Мислења
22
Поени од реакции
21
На нет барав, им пратив мејл и таков одговор ми вратија - 70 евра ноќевање..... Може сакаа да ме излажат, не знам, ама таа цена беше.....

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
Momentalno e cenata 25-30 eur.odavj mesto najdovme ako nekoj e vo plan neka poceka nekoj den bideki momentalno e ludnica.inaku se e isto kako lani a i ako dobro se sekavam godinava ima podobar kurs.imav zakazano preku net i malce podlaznuvaat taka da posle sam si najdov vo saranda.

M

macgowan

Гостин
Ксамил е прекрасно место, едно од најубавите што сум ги посетила... Сега е малку поскапичко од порано ( лани ми бараа 70 евра од ден за соба со ВЦ, па не појдов ). Инаку, плажите се прекрасни, нема да погрешите на кој и да отидете - сите се преубави.... Долу се католици, па и помирен народ се - има убави цркви во околината кои можете да ги посетите и така.... Задолжително да го посетите кој не бил :)

Покахонтас, ова 70 евра за Миконос е безобразно а не за work-in-progress third world Ксамил...
Јас таму...никад више.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.296
Поени од реакции
15.447
Сега уште повеќе неможам да ги сватам лошите коментари за Ксамил од факт што цела недела луѓе што се таму ми бараат смештај и неможат да ми најдат.А од кого-ми кажуваат све што одело до лани во Грција сега е таму.

Изгледа сега е во мода критикувај Албанија,фали Грција и правец Ксамил

Член од
12 март 2010
Мислења
212
Поени од реакции
73
goko kako e dali se smesti?
Jas ne mozev vo ksamil pa se smestivme vo saranda.25 eur e apartmanot.Dobro e barem navecer ke bidi poblisku za setanje.

Член од
11 август 2013
Мислења
22
Поени од реакции
21
Покахонтас, ова 70 евра за Миконос е безобразно а не за work-in-progress third world Ксамил...
Јас таму...никад више.
Тоа е, друже... и јас заради таа 70-ка не појдов...... а страв ми беше да одам така и таму да барам превоз, да не случајно нема... ми се случи тоа една година и правец на Крф отидов.....

Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
Пред да заминиме за дома бевме ограбени на сред бел ден на паркинг
за среќа поминавме само со оштетена брава од автомобилот и едно куферче со малку облека

инаку на секој можен начин гледаат да ти наплатат повеќе и да ти украдат
Штом зборуваш на англиски рачувај се е поскапо

јас пред некој ден се вратив и никогаш поќе не се враќам кај тие индијанци :)
плажите во Ксамил се добри ама се со вештачка песок.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Пред да заминиме за дома бевме ограбени на сред бел ден на паркинг
за среќа поминавме само со оштетена брава од автомобилот и едно куферче со малку облека

инаку на секој можен начин гледаат да ти наплатат повеќе и да ти украдат
Штом зборуваш на англиски рачувај се е поскапо

јас пред некој ден се вратив и никогаш поќе не се враќам кај тие индијанци :)
плажите во Ксамил се добри ама се со вештачка песок.

Кој пробувал да те ограби? Во продавниците/ресторани има мени и цени означени на производите.

Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
Кој пробувал да те ограби? Во продавниците/ресторани има мени и цени означени на производите.
Нескафе на плажа еден келнер ни ко напаќа 250леки другиот 150.
кока-кола во ресторанот на Замокот 350леки
точено пиво во кафуле 350 леки

од кога забележавме дека не крадат цело време му баравме фискални сметки

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Нескафе на плажа еден келнер ни ко напаќа 250леки другиот 150.
кока-кола во ресторанот на Замокот 350леки
точено пиво во кафуле 350 леки

од кога забележавме дека не крадат цело време му баравме фискални сметки
koka kola 2 evra vo restoran vo ksamil????? jas mislev deka e poeftino i eden prijatel se rati vcera od tamu vika kafe na plaza 35 denari...so znam sega me stavi vo mislenje???

Kajgana Shop

На врв Bottom