Каде има најдобра скара во Македонија, воопшто?

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
Ќебапите во Дестан се ремек дело, за мене нема подобро и повкусно ќебапче, освен може во Сараево:)
Инаку скарата во Злате ми е вкусна, порано беше и ефтина, ама сега цените им се онака како во сите кафани.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
се знај, во Прилеп.
Посебно би ги одвоил кафаните кај Злате, кај Боге, кај Балче, кај Горан (александрија), кај Шлеперо (изгрев), кај Белото, Саат Кула, Мариовска Меана, Етно па и Македонска куќа. Воглавно скоро секоја кафана што е чиста и средена и нема многу народ во неа. Скарата се чека обично 15 до 20 минути. Гостите си знаат дека ова време е потребно со цел скарата убаво да се подиспечи на тивок жар.

Не би ги препорачал Гурман и Евро. Ова поради тоа што премногу средношколци одат таму пред изглгување и кафаниве нормално сменија од квалитетна скара на фаст фуд скара. Скарата им е печена на силен оган и се познава дека е правена на брзина.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.457
По градови

Куманово-Корнер/Баба Цана (исти газда) и Кобра
Струмица-Дукат
Берово-Мрс (мада ќебапите беа катастрофа)
Струга-Свети Никола од што е добра дури и орките јадат таму. По мене ако не нумбер 1 тогаш дефинитвно во топ 3 на ниво Македонија.
Охрид-никаде
Прилеп-Сум јадел во Пајтон, Тале карши Могила, Александрија и кај Кумата и секаде ми беше убаво.
Тетово-Имаше на времето една Ќебапчилница Мерак 2х2 метра беше ама правеа најдобри ќебапи во универзумот. Сега или не постои воопшто или е на друга локација, нека се произнесе некој тетовчанец.
Скопје-ДМ е ДМ иако забегаа со цени, Дестан, Турист, Дане, таа карши дом на пратеници со оној газдата на чичко Кумплунг што личи, Кај Чичо (карши Реплек фабриката), Љуц (за џигери и ребра), Канцона, 5ка на времето што беше карши министерство за економија, Буре и Ана Кристи-Лептокарија, Едека во Скопје Север. ДМ е врвот во Скопје.

Член од
5 март 2011
Мислења
844
Поени од реакции
825
Во Делчево сега има кафани што се наогаат веднаш до месара и фино лепо си влагас во месарата си избираш што сакаш да јадеш си плакаш зимаш месото излагаш од месарата веднаш до неа ти е кафаната влагаш даваш на шанкот месото сенуваш си нарачуваш пиење салати малати цекач 15-20 мин и имаш свежа скара (е сега колку е свежа незнам барем знаеш не киснела во кујна во фридижерот на кафаната а инаку прилично е свежа пошто се троши и кафанава и луге за дома што си купуваат)

Член од
23 март 2011
Мислења
1.166
Поени од реакции
1.042
кафеана ,,Центар во Струмица стари мајстори, убавина

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
По градови

Куманово-Корнер/Баба Цана (исти газда) и Кобра
Струмица-Дукат
Берово-Мрс (мада ќебапите беа катастрофа)
Струга-Свети Никола од што е добра дури и орките јадат таму. По мене ако не нумбер 1 тогаш дефинитвно во топ 3 на ниво Македонија.
Охрид-Панорама(обавезно да пробаш шарска следниот пат) иначе кај си јадел скара во Охрид?
Прилеп-Сум јадел во Пајтон, Тале карши Могила, Александрија и кај Кумата и секаде ми беше убаво.
Тетово-Имаше на времето една Ќебапчилница Мерак 2х2 метра беше ама правеа најдобри ќебапи во универзумот. Сега или не постои воопшто или е на друга локација, нека се произнесе некој тетовчанец.
Скопје-ДМ е ДМ иако забегаа со цени, Дестан, Турист, Дане, таа карши дом на пратеници со оној газдата на чичко Кумплунг што личи, Кај Чичо (карши Реплек фабриката), Љуц (за џигери и ребра), Канцона, 5ка на времето што беше карши министерство за економија, Буре и Ана Кристи-Лептокарија, Едека во Скопје Север. ДМ е врвот во Скопје.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.457

Ако мислиш на онаа што е на патот за накај Лескоец-Косел итн, сум бил. За Охридски услови е супер, но за оние што ги набројав места погоре е просек. Охрид нема добра скара, ако е за утеха има стварно добро пици во Стационе и Лас Америкас.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
^ да за та мислам.. епа нз не сум јадел премн по другиве градој, ама во Охрид ми е бр 1, иначе за пица да најдобра во Стационе, а мозда и во Коза Ностра/Леонардо

L

Luki Junior

Гостин
Радовиш - Вртешка.

Нема такво друго место у Македонија.

Kajgana Shop

На врв Bottom