Hiryu
H+
- Член од
- 5 мај 2013
- Мислења
- 674
- Поени од реакции
- 848
Ден денес луѓе го слават и му симнуваат капа за времето во кое живееле. Факт е дека ги има и оние кои не можат да го поднесат, поради репресивниот систем.
Немало репресивен систем.
Тоа било во СССР,Бугарија и остали членки на варшавски пакт каде под обвинение
Дека сте премногу амбициозен
Наредното утро ве чека стрелечки вод.
Тука немало такви обвиненија, а ако под репресија го сметаш она што си го добиле жешките глави и малоумни идиоти тогаш тоа е друга работа.
Значи согласно народот откако сите партии се предале и напоупиле кој примал бугарски, кој германски а кој италијански кур е небитно, она што е битно е дека тогашната комунистичка партија сметала дека може да се победи окупаторот но само доколку има организиран и добро осмислен отпор базиран на герилска војна.
Е сега ако некој мисли дека германците бегале од секира се лаже, јасна е наредбата на хитлер посебно после нормандија каде собрал над 200 генерали и добро и детално се консултирале-особено за политиката на деструкција на се што сојузниците би можеле да употребат а ова е од Болници до мостови, силоси полни со Жито и сл. но меѓу другото наредбата била јасна-нема предавање, нема повлекување и навистина било така само што ова не се јапонци па да функционира како што е замислено а и од веќе низа италијански бригади и цели две дивизии оружјето било кај партизаните но сурова реалност е дека тоа оружје било горе, а не во Скопје па веднаш да се тргне кон солун.
Треба да напоменам дека и Англија помагала со доставки на оружје и храна-но не на дража туку на Тито а Черчил бил решен и му било јасно кои ресурси се црпат одовде заедно со Бугарскатра работна сила која умирала од напалмот во фабрики9те низ германија.
И пак ќе се вртатат муабети, без некогаш да се октрие вистината.
Се знае вистината, тогаш во слободна Македонија ние за првпат сме Признаени како посебен народ, кој има според тоа посебна традиција, култура, обичаи и секако Јазик.
И додека нашите во грција биле тепани и пиеле рицино за изговорен збор на Македонски тука веќе се веело знаме на слобода, окупаторите беа поразени.
Додека од рушевини се изгради индустрија иако во основа суровинска и базирана на полупроизводи, сепак ЕМО, 11 октомври, Сувенир, понатаму добивме и високоразвиена Хемиска и фармацевтска индустрија, фабрика за Автобуси(Кина и Турција беа најмуштерии ама денес е обратно) а Државен универзитет беше тогаш светски и денес е...по индекс на корупција и стварање дегенерици.
И Имаше младински акции каде се градеше таму каде треба, а отпадот се чистеше таму каде што треба а денес младиве спијат до 14 часот, неможат нанива бидејќи цитирам
Неможат да градат бидејќи цитирамглавата ме боли
Вчера многу се напушив
и НАЈЛОШО играат секс игри со компјутер и јас НЕ ВЕРУВАВ ШТО ГЛЕДАМ, ете такла драги наместо младиве да тријат пичка или ја лижат, месат цицка или ја лижат они кликаат на маус а на екранот на PC-to типката "свршува".
Да се разбереме јас не велам дека тој систем бил совршен, но сум сигурен дека бил далеку подобар од сегашнава 20 годишна сага исполнета со мизерија и случаи каде умираат бебиња дека се штеди на варикина а луѓе живи ги јаде гангрена и нивното лелекање и бол им нема крај ама воглавно сме цивилизирани и преродени.
И разберете едно-Комунист е поштен човек, тоа е човек кој е свесен дека не е само он на светот ниту пак е центар на светот, тоа е човек со сенс за државност и колективизам, човек кој разбира дека ако украде наштетува и себеси и на другите, значи комунист немора да биде Директор на јавна Фирма, комунист може да е и директор на приватна фирма(ниту пак е франата за СЕ ДА БИДЕ ДРЖАВВНО-тоа нема врска), но поради неговите доблести тој нема да ја злоупотреби положбата па да избегне данок, напротив ќе го плати меѓу првите, а со дел од средствата на неговите вработени посебно оние кои имаат деца за студирање ќе ги стипендира, значи јас ви зборувам за човек кој ги надминал ниските страсти.
И за крај нашата реалност