Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 27.366
- Поени од реакции
- 36.548
Aх, дилеми дилеми...Или ти си возрасната будала....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aх, дилеми дилеми...Или ти си возрасната будала....
Јас се прашувам како ли оваа идиотска тема достигнала 34 страни.
Брееј еднаквост на грешката на 3 годишно дете со некоја возрасна будала![]()
Зошто Пума не е корисно тоа од болдот? Затоа што ти го велиш тоа?
Јас сум пример, каде што моето дете е малтене растено по ресторани и кафани, од неговата 3 годишна возраст.
Тоа е и начин на живот, култура и сме среќавале еден куп родители и деца во наше присуство.
ИМало и такви "инциденти" кои што ти ги опишуваш, од одредени дечиња, но тоа никому не му сметало.
Кога си родител, точно знаеш што треба и што може едно дете. Никој нема да дозволи неговот дете да палави низ ресторанот. Сакаш да една ситуација што си ја заприметила у 1000 излегувања, д аја генерализираш. Не бива тоа така, ти реков и претходно.
3 години по ред сум сведок на еден куп родители со деца по кафани, ресторани, кафичи. И одговорно тврдам дека не постојат такви инциденти како што ти ги опишуваш.
Затоа сметам дека тоа е премногу надуено, и нема никаква врска со реалноста, и уште повеќе, со размислувањата на огромното мнозинство во државава.
А ако е забрането децата да одат во барови и дискотеки тогаш кај ти сметаат тебе?
И второ, не е корисно едно дете да оди во ресторан??? Ај те молам појасни ми зошто не е корисно?
И трето, како едно дете би научило да се однесува во ресторан ако никогаш не стапнало во ресторан??
Ќеиф на родителите е да седи во ресторан, а дури седат родителите во ресторан, на детето му се исполнети две потреби- со родителите е и е најадено и напиено.
Не е до толку важно од која причина некој се одлучил на деца, повеќе е до карактерот и принципите на родителите. Тоа што преовладува е мрзливоста и концептите „ не се замарам„ и „моето дете смее се да прави„. На пример малоумноста оди до таму да ги оставаат децата да си играат со струјни кабли и да брцкаат во штекери, демек љубопитноста треба да се негува.
Така да кодекс на однесување и остали утопии се само филмови во нашите глави. Мора тој „кодекс„ да се стави црно на бело и со сите казнени последици кои произлегуваат од неговото непочитување. До тогаш разгалени детишта ќе ни се качуваат на глава, додека на соседната маса мрзливите родители си тераат кеиф и мува не ги лази.
Знаеш, оноа дека мора да се толерираат вриштечи деца по ресторани, кина итд заради тоа да не се изгуби муштерија, многу ме потсетува на моментот кога обична кола, на паркинг во некој супермаркет, ќе зафати место за инвалиди или ќе се паркира така да зафаќа две паркинг-места. Од паркинг не го отстрануваат и казнуваат ваквото непрописно однесување (и би рекла силување на околината) веројатно од страв да не налутат и изгубат муштерија, а при тоа не им текнува дека и инвалидизираните лица се муштерии а паркирањето на 2 места елиминира плус муштерија.
Поентата е дека кај нас нема казна за кретенско понашање и дека имамае превише обзири кон дивљаците и нивното дивеење.
Кој жив у ресторан или кафич ќе се осмели да му укаже на некој родител дека детето му се понаша ко што не треба и дека смета? Нема шанси, без да предизвика инцидент. Башка, родители ми се секогаш фасцинантни како реагираат-ако детето ти дошло на маса и те тормози со гледање право во очи и чепкање на ситници-само ладнокрвно ќе дојде, ќе го фати за раче (најчесто надлактица) и нежно ќе го одвлече до својата маса. Нит извини, нит бутур. Мене у ваков момент ми иде да клоцам...
Пострашни се оние кои не ги ни прибираат.
Као, најнормална работа е ти да сакаш да го занимаваш баш неговото дете.
Оти неговото дете е најдобро на свет, чак што више и привилегија имаш што ти дошло на маса.
Срамота е, не за детето, не е тоа криво. Срамота е за родителите, не зошто тоа дете мене денес ќе ме замара, туку зошто тоа дете е родено оти ,,треба да се има деца,, , не оти некој размислува што би било најдобро за него.
PurplePuma, Lady.Q i uste nekoj "prosvetlen" koj na 22 god. Ili nesto pojke, mislite deka ste go fatile gospod za madinja, se poveke nalikuvate na borcite za.zamisleniprava, izgubeni vo svemirot, egoisticni i egocentricni, drski do maksimum, a realno nesposobni i nemokni da promenat nesto po toa prasanje.
Izlezete na ulica, lobirajte za vaseto uskrateno pravo, odete od restoran do restoran i kazuvajte imdeka nema da odite se dodeka trckaat decinja. Videte sto ke dobiete kako fidbek. I potoa dojdete tuka i izvinete se na site sto mislat razlicno od vas. Doduse da se izvinite mozete i vednas.
Де бе шефе, не губи нерви.
Прво, не е пристојно да претпоставуваш возраст на една дама
Второ, си праиме му-а-бет овде, не дека ќе земам да шутирам деца низ градов, по кафичи или дека ќе искочам со транспаренти пред собрание. Стварно ми доаѓа смешно, пошто во реалноста сум многу толерантна и сочувствителна кон луѓе што имаат деца и тоа најчесѕо на своја штета. Не се шалам за ова, хе хе...
Критикувам на форум појава што ни малку не ми се допаѓа, а е присутна, мора да признаеш.
Човечки е да признаеш дека кај нас има доста возрасна неписмена стока. Децата само се слика и прилика на своите родители.
Лејди ова му доаѓа коа не можеш у реалноста, бар дај на форум ќе се испукам
Критикуваме појава која е многу ретка, а има еден куп друг појави полоши од критикуваната.
Со две раце признавам дека за болдот си во право.
Меѓутоа, инцидентите кои се најспоменувани од типот какање у сред ресторан, мењање пелени, скокање по маси, сметање на други маси, ми се толку напумпани и сигурен сум, дали некој од вас еднаш барем присиствувал на таква појава.
Јас 3 години и кусур го носам своето дете по ресторани и кафиќи, најчесто од сабајле докај 12 часот, или од 18 до 20, максимум 21 часот, понекогаш и на ручек некаде, и одговорно тврдам дека никогаш не сум заприметил да некои родители дозволиле или направиле некој од горенаведените инциденти. А има еден куп родители со деца.
Максимум што прават "лошо" по ваши критериуми е што трчкаат низ терасата на ресторанот, или на кеј надвор од масите, на просторот кон новиве мостови.
Затоа велам, смешна е оваа тема, апсурдна.
Tокму така, поентата ти е на место.Поентата е дека кај нас нема казна за кретенско понашање и дека имамае превише обзири кон дивљаците и нивното дивеење.
Кој жив у ресторан или кафич ќе се осмели да му укаже на некој родител дека детето му се понаша ко што не треба и дека смета? Нема шанси, без да предизвика инцидент. Башка, родители ми се секогаш фасцинантни како реагираат-ако детето ти дошло на маса и те тормози со гледање право во очи и чепкање на ситници-само ладнокрвно ќе дојде, ќе го фати за раче (најчесто надлактица) и нежно ќе го одвлече до својата маса. Нит извини, нит бутур. Мене у ваков момент ми иде да клоцам...
PurplePuma, Lady.Q i uste nekoj "prosvetlen" koj na 22 god. Ili nesto pojke, mislite deka ste go fatile gospod za madinja, se poveke nalikuvate na borcite za.zamisleniprava, izgubeni vo svemirot, egoisticni i egocentricni, drski do maksimum, a realno nesposobni i nemokni da promenat nesto po toa prasanje.
Izlezete na ulica, lobirajte za vaseto uskrateno pravo, odete od restoran do restoran i kazuvajte imdeka nema da odite se dodeka trckaat decinja. Videte sto ke dobiete kako fidbek. I potoa dojdete tuka i izvinete se na site sto mislat razlicno od vas. Doduse da se izvinite mozete i vednas.
Лејди ова му доаѓа коа не можеш у реалноста, бар дај на форум ќе се испукам
Критикуваме појава која е многу ретка, а има еден куп друг појави полоши од критикуваната.
Со две раце признавам дека за болдот си во право.
Меѓутоа, инцидентите кои се најспоменувани од типот какање у сред ресторан, мењање пелени, скокање по маси, сметање на други маси, ми се толку напумпани и сигурен сум, дали некој од вас еднаш барем присиствувал на таква појава.
Јас 3 години и кусур го носам своето дете по ресторани и кафиќи, најчесто од сабајле докај 12 часот, или од 18 до 20, максимум 21 часот, понекогаш и на ручек некаде, и одговорно тврдам дека никогаш не сум заприметил да некои родители дозволиле или направиле некој од горенаведените инциденти. А има еден куп родители со деца.
Максимум што прават "лошо" по ваши критериуми е што трчкаат низ терасата на ресторанот, или на кеј надвор од масите, на просторот кон новиве мостови.
Затоа велам, смешна е оваа тема, апсурдна.
PurplePuma јас не сум сретнал такви ситуации, кои ти велиш дека постојат. Ниту еден што го знам не го споменал ова, кое ти и уште неколкумина го говорите.
Тоа е доволно и ми дава за право да заклучам дека ги пумпате работите, глумите нешто, или пак еднаш сте виделе можеби такво нешто и од тоа се прави фама.