Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Вие теистите ги напаѓате атеистите со прашања како можело од ништо да настане нешто (се однесува на Биг Бенг). А сакам јас да прашам ваше мислење: Кој го создал Господ? Како тој настанал?
Ти знаеш?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас не се ни замарам да го дознаам потеклото на господ кога не ни верувам дека постои мене ме интересира да дознаам што повеќе за биг бенг

Господ го напраил Биг Бенг.

Член од
4 јули 2012
Мислења
87
Поени од реакции
69
Вие теистите ги напаѓате атеистите со прашања како можело од ништо да настане нешто (се однесува на Биг Бенг). А сакам јас да прашам ваше мислење: Кој го создал Господ? Како тој настанал?

Земјата е создадена пред 6000 години, најверојатно тогаш бил и биг бенгот, а Господ бил најверојатно и пред тоа, пошто го создал и времето, само не се знае дали заедно со биг бенгот или претходно.
Прашањето на темава е навредливо за секого и за верници и за неверници.

Член од
5 август 2013
Мислења
108
Поени од реакции
39
Земјата е создадена пред 6000 години, најверојатно тогаш бил и биг бенгот, а Господ бил најверојатно и пред тоа, пошто го создал и времето, само не се знае дали заедно со биг бенгот или претходно.
Биг Бенгот бил пред приближно 14 милијарди години! А второ не разбирам зошто навредливо кога исто така и атеистите ги навредуваш со тоа што го негираш биг бенг зашто ме сметаш за будала. Очигледно е дека немаш одговор ти кажал некој Исус или зависи која религија си не е важно и терај напред ние атеистите немаме целосен одговор за биг бенг ама ние се трудиме да најдеме и секој ден сме се поблиску и поблиску
--- надополнето: 16 август 2013 во 22:23 ---
Биг Бенгот бил пред приближно 14 милијарди години! А второ не разбирам зошто навредливо кога исто така и атеистите ги навредуваш со тоа што го негираш биг бенг зашто ме сметаш за будала. Очигледно е дека немаш одговор ти кажал некој Исус или зависи која религија си не е важно и терај напред ние атеистите немаме целосен одговор за биг бенг ама ние се трудиме да најдеме и секој ден сме се поблиску и поблиску

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
13,8 милијарди години.
Универзумот:)

А земјата околу 4,6 милијарди години.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Некоја од многу труд, останала трудна.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Очигледно дека сфаќаш што те прашувам само се обидуваш да го одбегнеш одговорот како и да е не сакам да се расправам

Одговорот ти го дадов два пати до сега - Господ настанал од Биг Бенгот.

Kajgana Shop

На врв Bottom