Верувате ли во Господ? Дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995
Вие теистите ги напаѓате атеистите со прашања како можело од ништо да настане нешто (се однесува на Биг Бенг). А сакам јас да прашам ваше мислење: Кој го создал Господ? Како тој настанал?
Ти знаеш?

Јас не се ни замарам да го дознаам потеклото на господ кога не ни верувам дека постои мене ме интересира да дознаам што повеќе за биг бенг

Господ го напраил Биг Бенг.

Вие теистите ги напаѓате атеистите со прашања како можело од ништо да настане нешто (се однесува на Биг Бенг). А сакам јас да прашам ваше мислење: Кој го создал Господ? Како тој настанал?

Земјата е создадена пред 6000 години, најверојатно тогаш бил и биг бенгот, а Господ бил најверојатно и пред тоа, пошто го создал и времето, само не се знае дали заедно со биг бенгот или претходно.
Прашањето на темава е навредливо за секого и за верници и за неверници.

Земјата е создадена пред 6000 години, најверојатно тогаш бил и биг бенгот, а Господ бил најверојатно и пред тоа, пошто го создал и времето, само не се знае дали заедно со биг бенгот или претходно.

Биг Бенгот бил пред приближно 14 милијарди години! А второ не разбирам зошто навредливо кога исто така и атеистите ги навредуваш со тоа што го негираш биг бенг зашто ме сметаш за будала. Очигледно е дека немаш одговор ти кажал некој Исус или зависи која религија си не е важно и терај напред ние атеистите немаме целосен одговор за биг бенг ама ние се трудиме да најдеме и секој ден сме се поблиску и поблиску
--- надополнето: 16 август 2013 во 22:23 ---

Биг Бенгот бил пред приближно 14 милијарди години! А второ не разбирам зошто навредливо кога исто така и атеистите ги навредуваш со тоа што го негираш биг бенг зашто ме сметаш за будала. Очигледно е дека немаш одговор ти кажал некој Исус или зависи која религија си не е важно и терај напред ние атеистите немаме целосен одговор за биг бенг ама ние се трудиме да најдеме и секој ден сме се поблиску и поблиску

13,8 милијарди години.
Универзумот:)

А земјата околу 4,6 милијарди години.

Некоја од многу труд, останала трудна.

Очигледно дека сфаќаш што те прашувам само се обидуваш да го одбегнеш одговорот како и да е не сакам да се расправам

Одговорот ти го дадов два пати до сега - Господ настанал од Биг Бенгот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom