Tvojata struka se naoga na listata na potrebni kadri, a kako sto gledas vo listata vo tvojata struka se bara bachelors degree od koi za nekoi se bara 10, 5 ili 3 godini staz.самиот велиш : не е се во парите, и не е...се „заминува„ од разни причини...
--- надополнето: 13 август 2013 во 23:17 ---
повторно ќе кажам, не е се во парите, еве јас сум „добро суитиран„ по мкд стандарди, а пак размислувам дали да заминам...
--- надополнето: 13 август 2013 во 23:49 ---
Поздрав, изгледа дојде времето за гити од мкд, па ќе ми треба некое разјаснување за почеток...Инаку, дипл.инг.арх. (по старо, не КТС систем) сум, со 10+год. раб.искуство и ја гледам оваа лонг терм листата (Н.З.), делот со Construction или Civil Engineering, и не ми е јасно класификацијата, каде спаѓа архитектот, и оваа мојата диплома е Bachelor’s Degree или друго...??? lion888 може ли и покрај форумов, консултација преку пп?
--- надополнето: 14 август 2013 во 00:02 ---
и второ прашање: каков е приодот кон Н.З. во однос на отварање сопстен бизнис по доаѓањето, отколку барање „директна„ работа? (пример, во помало градче книжара или сл.)
Заеби книжара имаш златна струка за во Австралија. Да си отвориш канцеларија и да проектираш само куќи во АУС со малку реклама би правел најмалку 100-150 000 годишно. Проблемот е што секоја држава има посебни правила за градење така да прашање е колку и што би ти било признато. Провери си, ако си во состојба дошколувај се и цепај за навака.
За Австралија еве ти интересна страна и појдовна точка
http://www.architecture.com.au/
^^^_да друже, парата е добар мотиватор...но не целосен (понекогаш)
Дали некој може да ми каже колку пари се медицинските тестови што треба да се направат одкако ќе ја одобрат визата, и колку пари е нивното испраќање во Сиднеј?
Ви благодарам
А после тоа, клиниката ги испраќа до Белград или Сиднеј? И + за тоа испраќање си доплаќам или...Абе ако земаш голема плата, дури и да не ти се свиѓа секогаш имаш опција да си отвориш твој бизнис и да си ги бркаш своите најлуди соништа... Такада според мене парата е најголем мотиватор... Кога ја имаш што сакаш можеш да правиш, каде ти душа сака таму ќе инвестираш..
--- надополнето: 15 август 2013 во 12:41 ---
Околу 5.500 се мислам... И јас треба нив да ги правам доста се скапи..
Јасно ми е зошто во Christchurch има градежен бумVo vrska za rabota ima gradezen bum vo Christchurch I odma ke najdes rabota, a za biznis sve zavisi kolku pari imas I dali te biva.
Јасно ми е зошто во Christchurch има градежен бум
--- надополнето: 15 август 2013 во 16:48 ---
...туку ако може /админс?/ едно офтопик прашање (ако може одговор ,,од таму,, :_)), некои главни разлики помеѓу Н.З. и Авс. во стилот на криминални опасности и безбедност, стил на живот и социјални опции / општествена подршка, реална клима (не гугл) и природно-биолошки опасности и сл.
Ви благодарам
п.с. без напаѓање меѓу аус/нз![]()
Mnogu ti se mali sansite za fiktiven brak, bidejki mnogu proverki pravat od emigracija, dodeka za realen brak imas golema moznost poradi golemata Makedonska zaednica. No sve e mozno......Баш убаво звучи Австралија ама немам шанси да се иселам, по никој основ не им требам.
Фаранг, колку кошта да се плати некоја австралијка за фиктивен брак?
И како се отсели ти бе таму? Претпоставувам во АУС си...
Баш убаво звучи Австралија ама немам шанси да се иселам, по никој основ не им требам.
Фаранг, колку кошта да се плати некоја австралијка за фиктивен брак?
И како се отсели ти бе таму? Претпоставувам во АУС си...