Фото собиранки

Еве јас што сум се глупирал. Не е ни приближно како вашите, ама битно ми беше интересно. :D Што е вака матна?! :unsure:
ar2YLKb.jpg

js8rSMs.jpg

Океј, еве шо искочи од мене, 3 фотки се на се, и можда иам материјал за еден тајмлепс, ама ме мрзи сеа да ги средуем.

1.
mg_8364.jpg

2.
mg_8311.jpg

3. Acid: Prepare for Warp 10!
mg_8305.jpg

Тхе блог пост

За крај, кутрите ние страшни смрзнати хрчки-вонземјани:

mg_8383.jpg

Само шо седнав на конфљуктор, Ејсид бачко, езерцено мераци, испринтај си ја и шлапај на ѕид.
Таа е единствената фотка од мојава серија што вреди до сега. Зошто Млечниот пат што го штракнав на крај испадна тапа :pos:
После ќе ја средам таа со стар трејлсот, може и од неа ќе излезе нешто. Инаку твоиве се одлични! Се гледа дека малку апаратот се мачи со темницата, ама генерално го доби посакуваниот ефект :) И можда не е со ѕвезди, ама оваа со колата и warp ефектот испаднала одлична :D

Битно ја имаме и групната :)

КвикСилвер, првата не ти е фокусирана... Изгледа тогаш ти беше на ауто-фокус апаратот :)

Океј, еве шо искочи од мене, 3 фотки се на се, и можда иам материјал за еден тајмлепс, ама ме мрзи сеа да ги средуем.

1.

2.

3. Acid: Prepare for Warp 10!

Тхе блог пост

За крај, кутрите ние страшни смрзнати хрчки-вонземјани:

mg_8383.jpg

.....можеше барам во фотошоп еден метеор да ставиш во позадина ;) (ловци на метеори) .....

П.С.
каде е мечката?

Среќен сум што успеав некако да почнам да сликам со апаратот. За почеток сум задоволен, за понатаму ваљда го научив штосот. :D

PhNs3nK.jpg

.....можеше барам во фотошоп еден метеор да ставиш во позадина ;) (ловци на метеори) .....

П.С.
каде е мечката?

....сега вака расонет...на десната страна од сликата приметувам 5 светли точки кои не би требало да бидат таму

можеби DonJas наместо метеор успеал да улови НЛО :cool:

Бај д веј, додека се процесираат фотките за стар-трејлсот, еве една од езерото и зајдимесечината :)

Moonset over Lake Kozjak by MLazarevski, on Flickr

Мала критика, добронамерна...
Штета е што кога комбинираш месечина со ѕвезди за месечината ти треба кратка експозиција со повисок ИСО (колку толерира без шум), а за ѕвездите подолга. Тука ептен е излезена месечината како изгорена. Исто и замерка за гранката во преден план.

И како предлог за сите, гледам дека во шума сте сликале. Сепак, најдобро мислам дека е на надморска висина на која нема дрва, над 1500мнв и да е највисока точка т.е да е целосно отворен сводот....за тоа треба веројатно подолга од еднодневна екскурзија, ама верувам дека има многу места низ земјава.
Инаку идејата ви е супер, дајте уште слики.

За месечината, јасно ми е. Можев да фотнам уште една фотка, па да ја искомбинирам во фотографијата во пост-продукција. Ама не е тоа поентата. А за дрвцата (ти што викаш - гранката) - за што конкретно е огромната замерка? Дрвата се намерно поставени во композицијата. Без нив, фотографијата ќе изгледа празно. Имам и фотографија без нив, едноставно - не е интересна.

Таа е единствената фотка од мојава серија што вреди до сега. Зошто Млечниот пат што го штракнав на крај испадна тапа :pos:
После ќе ја средам таа со стар трејлсот, може и од неа ќе излезе нешто. Инаку твоиве се одлични! Се гледа дека малку апаратот се мачи со темницата, ама генерално го доби посакуваниот ефект :) И можда не е со ѕвезди, ама оваа со колата и warp ефектот испаднала одлична :D

Битно ја имаме и групната :)

КвикСилвер, првата не ти е фокусирана... Изгледа тогаш ти беше на ауто-фокус апаратот :)

Абе у моментов апаратот е најголем проблем, а млечниот пат за да го фотнеме ко шо треа треба изгледа да биде на другава страна, кај шо доаѓа троа светло, just a speck of it, од сонце/месечина, или да се глеа некои 10 пати подобро.

П.С.
каде е мечката?

....сега вака расонет...на десната страна од сликата приметувам 5 светли точки кои не би требало да бидат таму

можеби DonJas наместо метеор успеал да улови НЛО :cool:

Ми се спиеше ногу, инаку да, го приметив и ја тоа као НЛО шо е :)

Абе у моментов апаратот е најголем проблем, а млечниот пат за да го фотнеме ко шо треа треба изгледа да биде на другава страна, кај шо доаѓа троа светло, just a speck of it, од сонце/месечина, или да се глеа некои 10 пати подобро.

Ми се спиеше ногу, инаку да, го приметив и ја тоа као НЛО шо е :)

Сеа уствари сконтав, тоа ваљда е авион, трепкал по еднаш у дугачката експозиција. :braniac:

Комита Ултрас

....ај сега на сите што носевме батериски ламби по една заушка.....видеово е супер.....само повремените светла од ламбите ја расипуваат магијата

Комита Ултрас

....ај сега на сите што носевме батериски ламби по една заушка.....видеово е супер.....само повремените светла од ламбите ја расипуваат магијата

Да не настане конфузија, видеото не е наше дело... Ама тоа со светилките долу можда сме ние :)
Треба да ги изрендерирам и јас видеата, па ќе ги закачам тука :)

Ова е некаде над нас ние кај што бевме и супер кадар е фатено, а другпат забрането ќе биде носење светилки :D

Ова е некаде над нас ние кај што бевме и супер кадар е фатено, а другпат забрането ќе биде носење светилки :D

дозвоено носење - забранета употреба

кој неовластено употреби светилка - мамец за мечките - па можеби некоја фотографија ќе стигне и до NatGeo :unsure:

....инаку на Кокино нема мечки....така да не би било лошо да се отиде пред изгрејсонце....да се постави опремата.....да се симнеме во подножјето за да не правиме светлосно загадување.....а потоа може да се отиде до Куклица

standalone

standalone

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom