- Член од
- 1 јуни 2011
- Мислења
- 25.921
- Поени од реакции
- 41.893
Се е можно. На мајка ми пријателка има црква вака изградена на сон. Досега таму до црквата ископаа 8 бунари. И она каде ќе каже таму копаат и изглегува вода.
Еве, јас сум убеден дека симнатиов од умот е „православец„: мора да е‘, оти саде ним им се јавуваат сумњиви фаци на сон...Во Охрид има еден човек што има сериозни психички проблеми. Жал ми е за него, асоцијализиран е, заради психичките проблеми никој не го дружи, се вози нонстоп со точакот наваму натаму по градот. Еднаш седнав со него да пијам кафе и тој ми раскажуваше како на сон му се јавило да изгради црква. Си реков: „И тебе ли бе пријателе.“ Али ај си реков, штом сонува, значи спие. А тоа е добро. Бидејќи има луѓе со психички проблеми што и не можат да спијат, па уште толку скренуваат.
.
Е па бе таму е па не се јавуваат Стетиите, оти САД се модерниот Вавилон, Ти текнува?Епа зошто бе таму не им се јавуваат света Петка, свети Ѓорѓија Победоносец, свети Јован Сечиглаа и другиве да им кажат таму да изградат православни цркви (каде што се во екстремен дефицит) и да одат на литургии?
како болестите не спаѓаат под божја работа, нели во библијата пишува дека Исус станувал неподвижни?Ни лотото, ни ракот е божја работа, светците и црквите се. Ни јас не сум многу по некои смешни обичаи што ги наведе, ниту пак поповите ми се нешто омилени, ама за ова со сонувањето има многу вистина. Знам 1-2 штипски случаеви што се стварно да се наежиш
П.С Верувам во натприродно
А кое е научното објаснување за јавувањето на Светиите некому во сон? Дај кажи ни‘ како „звучи„ тоа објаснување и кој славен психоаналитичар го направил тоа објаснување, живо ме занимат...не ми е јасно како на форумов се дискутира за нешто на кое науката има дадено објаснувања. .
А кое е научното објаснување за јавувањето на Светиите некому во сон ? Дај кажи ни‘ како „звучи„ тоа објаснување и кој славен психоаналитичар го направил тоа објаснување, живо ме занимат...
Што е со оние луѓе кои НЕ сонуваат? според ова излегува дека тие немаат свест? многу јака таа твоја "наука"значи сонот е проекција на свеста, докажано е тоа, човеков имал некаква си грижа на совест или мислел дека немало манастир и тоа е тоа.
таа моја "наука" се вика психијатрија ако не си чул.Што е со оние луѓе кои НЕ сонуваат? според ова излегува дека тие немаат свест? многу јака таа твоја "наука"
Мачорка,
која е Твојата професија? Психолог, психијатар, психоаналитичар, психопалот? Имаш научно звање (м-р, д-р), имаш објавено научни трудови на професионална основа., имаш учество на меѓународни собири, што?...
Ај седи мадро и не лупај „зелени„ во стилот „јас мислам вака оти е многу просто„...
Познавам еден случај во едно село на Галичица каде што мајка на слепо дете на сон и се јавила Св.Недела мислам, не сум баш сигурен. И и кажала на кое место ако раскопаат ќе најдат чешмиче потрупано. И ако го измие синчето дека ќе прогледа, така и се случило. Ова е настан од пред 15тина години, денес на тоа место мештаните, претежно иселеници во Шведска имаат изградено голема црква. Местото е на преспанскиот дел на Галичица.
И грмотевицата беше натприродна појава пред луѓето да разберат зошто се случува.Не можеш да најдеш и нема никогаш да најде пошто тоа е натприродна работа
Дечко, баба ми е бајачка, да не почнам што се не сум видел... од болница доктори, праќаат пациенти кај неа... така да не треси зелени еден ден дојди ќе ти се преврти желудник се какви говнарии има и постојат, што ние "паметната" генерација одбиваме да ги прифатиме како вистинити или едноставно јадеме говна на темата наука и 3 изглеани епизоди на дискавери не прават вистински фактор-Ел во разбивање на теории...Остај. Се ми е јасно што стари веруваат во вакви работи ама да веруваш во денешно време кога сите докази наведуваат кон тоа дека соништата се проекција на свеста не можам да разберам.
Земете некоја книга од областа на психијатријата, во библиотека е 30 денари изнајмување стручна литература, ќе видите и како одма пола од сториине во ви се случила ли некоја чудна работа се резултат на опсесивно компулсивни пореметувања, небитно дали моментални.
праќаат кај баба ти пошо толку знаат. Што не праќаат по бајачки во странство. Остај тоа бајачките и јас со желудникот проблеми, на клиника никој не знаеше што е и баба ми ај кај една жена, пиј жалфии некои и џабе. Магично во Загреб најдоа што е проблемот и еве сега немам проблеми. Бајачките се алтернативна медицина, некогаш успева некогаш не.Дечко, баба ми е бајачка, да не почнам што се не сум видел... од болница доктори, праќаат пациенти кај неа... така да не треси зелени еден ден дојди ќе ти се преврти желудник се какви говнарии има и постојат, што ние "паметната" генерација одбиваме да ги прифатиме како вистинити или едноставно јадеме говна на темата наука и 3 изглеани епизоди на дискавери не прават вистински фактор-Ел во разбивање на теории...
Дечко, кога си бил на бајачка последно?праќаат кај баба ти пошо толку знаат. Што не праќаат по бајачки во странство. Остај тоа бајачките и јас со желудникот проблеми, на клиника никој не знаеше што е и баба ми ај кај една жена, пиј жалфии некои и џабе. Магично во Загреб најдоа што е проблемот и еве сега немам проблеми. Бајачките се алтернативна медицина, некогаш успева некогаш не.
Кој ти кажа за човекот во Тополница?Како помал ми се дешаваа некои срања, отидовме кај човек во село Тополница, Радовишко. Дедото ПОГОДИ дека на ќошето од мојата зграда има турски гробишта. Да надополнам дека тогаш НЕ ЗНАЕВМЕ дека ги има, подоцна дознавме од постари луѓе.
Епа извинете, ова ни Хокинс, нити Мачорка, нити никој не може да го побие