Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оди во Privacy -> Security, таму може да видиш активни сексии и кој уреди се имаат најавувано на твојот акаунт. Исто овозможи ги нотификациите за најавување, така ќе добиваш известување преку смс кога некој нов уред ќе проба да се логира на твојот профил. Или уште подобро 2-степ верификацијата (Login Approvals), со што ќе добиваш код преку смс кој ќе треба да го напишеш кога ќе се логираш, што е малку замарање, но ти нуди безбедност.
Неможеш да го дознаеш пробивачот но можеш да добиваш известувања за логирањата на твојот профил, за последната активност, место и од кој пребарувач/оперативен систем се најавил. Известувањата за логирањето на твојот фејсбук ќе ги добиваш преку порака на телефон ако ја имаш фејсбук апликацијата активирана. А ти кога ќе се логираш можеш да си активираш да ти стига код на твојот мобилен така неможе никој да ти го пробие акаунтот али ако го изгубиш мобилниот пиши пропало за акаунтот, истотака често знае да не стигнува кодот па мора да чекаш по неколку часа а ако си упорна после фидбекот од нивна страна со порака да почекаш може да го укочиш па да чекаш и 2-3 дена.луѓе изгледа фб-то ми е хакнато.. баш вчера приметив дека "сум лајкнувала" некои страници, а тие страници не ни знам дека постојат. дали постои начин да дознаам кој ми го хакнал? ВЕ МОЛАМ побрзо помагајте?
Веке неколку денови почетната ми ја отвара како на сликата ке може ли некој да ми помогне.Прегледај го приврзокот 69401
Еј не, немој ти оваМада на моменти се случува Фејсбукот сам да удри некој лајк
Може, не ти кажувам како. Сега проверив, бившиот ти го хакнал...хмм мислиш може некако да дознаам?![]()
Да. Еднаш ми стигна од една нигериска принцеза. Имала наследство меѓутоа поради некои закони во Нигерија парите не можела да ги подигне и јас и дадов моја сметка, парите стигнаа на мојата сметка и како што бевме договорени 50% јас и ги пратив по пејпал а 50% си задржав за мене.Ви стигнало ли во порака дека сте добиле милио ни билиони нааследство од некој русин или сл??
Како да направам да не ми стасуе известување дека сум станал пријател со некој/а.
Пример: XY Accepted you're friend request ?