Македонски војници ќе бараат преминување во бугарската армија

• Креатор на темата Креатор на темата Giger's Predator
  • Време на започнување Време на започнување
Па и у турско робство предавниците биле гладни за леб,морале и тие некако да преживеат нели?Ај ви се молам,све треба да си има граници.Не е ова спорт па потпишал за клуб у Бугарија пошо у Македоинија не се заработувало.Ако е вистина,им посветувам една песна од покојниот Гоце,многу убаво го опишува тој сој..

И на кој најде ти да им објаснуваш за патриотизам и каде.
П.с чим веста излезе од А1 и нивните деривати од независни медиуми одма туриму пепел. Во последните 10 години една салам вест нема излезено до нив, се нешто спинови, мучки и далавери. Ама во секое зло има и нешто арно, барем ке видиш со кој си и на што си.

Токму така се што не излегло од Шител и анал 5 не вреди ни да се коментира,оди гледај си турцки серии и јади корења успут

Токму така се што не излегло од Шител и анал 5 не вреди ни да се коментира,оди гледај си турцки серии и јади корења успут

Секој со свој памет. Оди читај А1 и скајнет мислам дека беше и нека ти се полни душата и успат уживај во тоа што го јадиш.
Патем речено колку што ме држи меморијата баш на таа твојата А1 не оттекоја со турски серии, ама тогаш не ти пречеја до толку, секако дури не ти наложија поинаку од штабот.

Секој со свој памет. Оди читај А1 и скајнет мислам дека беше и нека ти се полни душата и успат уживај во тоа што го јадиш.
Патем речено колку што ме држи меморијата баш на таа твојата А1 не оттекоја со турски серии, ама тогаш не ти пречеја до толку, секако дури не ти наложија поинаку од штабот.

Нит сум гледал А1 ниту гледам остала мак :гомце: ТВ,кога сме веќе кај штабовите да те прашам зошто нема контрапротести нешто во последно време или ве пратија на билдање патриотизам во Закинтос,а и не јадам кој знае што затоа што сум невработен со свои 29 години и не можам да се хранам така квалитетно како твоите од штабот,сега е ваше време време на оние кои цицаат патриотски к.р

Точно така ,нема да дозволам,ќе се борам,ќе барам решение,ќе работам било што,
и пред да станам војник сум бил нешто,не сум се родил војник,па и мислам и немаше кај нас и школо за да бидеш војник. Значи секој од овие бил нешто или го бива за нешто.
Не мора да одат како војници да работат некаде,може и како бравари,столари,бербери или професори или банкари кои за што е,а постои и прекфалификација.
Па и овдека може и нешто друго да продолжат да работат. Се сложувам дека и државата,која и ја бранеле,треба тука да помогне и да не бидат на улица.
-------------------
но што би се случило утре при некој конфликт (балкански),таа Армија стане агресор кон нашата земја,која татаковина тие војници ќе напааѓаат или бранат,назад нема враќање.
Доста македончето служеше во туѓи армии,(а најчесто на своја земја).

Ја разбирам поентата, и се согласувам со тебе. Само факт е дека има и такви кои немаат избор...

Нит сум гледал А1 ниту гледам остала мак :гомце: ТВ,кога сме веќе кај штабовите да те прашам зошто нема контрапротести нешто во последно време или ве пратија на билдање патриотизам во Закинтос,а и не јадам кој знае што затоа што сум невработен со свои 29 години и не можам да се хранам така квалитетно како твоите од штабот,сега е ваше време време на оние кои цицаат патриотски к.р

Што гледаш бе ти СНН.
Другото не вреди да се коментира пошто е плод на твојата фрустрираност. Те разбирам до некаде, и јас да бев толкав лузер сигурно и јас ке бев како тебе. Ајде ке ја биде не се нервирај(y).

Не знам дали е нормално војник кој се нарекува патриот за мали пари да оди да служи во туѓа држава, да се биде војник е морален долг кон државата и ниедни пари не треба да го интересираат кога станува збор за татковината!!!

Ми се сере од вакви вести, ебате војниците најозбилно!

Да одат во Бугарија уште утре!!!

Legija na stranci e podobro resenie?

Ставање на патриотизмот пред лична егзистенција во држава каде на чело на министерство за одбрана седи терорист, се амнестираат убијци, бранителите се игнорираат и ред други работи. Не знам... како да не живееме во иста држава со некои луѓе.

Што гледаш бе ти СНН.
Другото не вреди да се коментира пошто е плод на твојата фрустрираност. Те разбирам до некаде, и јас да бев толкав лузер сигурно и јас ке бев како тебе. Ајде ке ја биде не се нервирај(y).

Не гледам уопште ТВ,имам попаметна работа ,еве на пример да им објаснам на оние кои му го цицаат на пастирот дека светот кој сега го живеат и гледаат низ портокаловите очила еден ден ќе го снема и нема да знаат како да се снајдат затоа што ќе нема повеќе што да лапаат,а за мојата наводна фрустрираност - па види вака од тебе сигурно не сум поисфрустриран бидејќи ти секој ден мораш да се наведнуваш (нели за да цицаш и докажуваш благодарност кон пастирот).Но не се секирај и тоа ќе заврши,издржи или што би рекле нашите источни соседи Ти го можеш подобре

Се е тоа шпекулации ,а ако е вистина подобро ќе беше да оди во легија на странците ,а не кај татари-чуваши.

правно издржано - завршил договорот,не им го продолжиле,па останале без работното место...........сепак војската им е животот на овие луѓе не сакам да бидам во нивна кожа кога им е кажано дека не им се продолжени договорите,тие луѓе утре не дај боже ќе и затребаат на државата,но македонштината работи во сите нас како што гледам подеднакво,дури не загори убаво под нозе не се грижиме воопшто за другите,па се тапкаме дека сме патриоти и бараме патриотизам кај останатите - за жал кај македонскиот народ зборот “патриотизам“ е само еден обичен збор и ништо повеќе.

Не се случи пред извесен период кога им стегнаа тужби од МВР и МО на дел од семејствата на загинатите бранители (дел беа и од загинатите во Вејце) за да ги вратат парите, па и пресуди донесоа да се вратат? Па лош прием имаше тоа кај народот и се донесе одлука да не ги враќаат парите? :)

Не гледам уопште ТВ,имам попаметна работа ,еве на пример да им објаснам на оние кои му го цицаат на пастирот дека светот кој сега го живеат и гледаат низ портокаловите очила еден ден ќе го снема и нема да знаат како да се снајдат затоа што ќе нема повеќе што да лапаат,а за мојата наводна фрустрираност - па види вака од тебе сигурно не сум поисфрустриран бидејќи ти секој ден мораш да се наведнуваш (нели за да цицаш и докажуваш благодарност кон пастирот).Но не се секирај и тоа ќе заврши,издржи или што би рекле нашите источни соседи Ти го можеш подобре

Ама паметна работа си имал(y)
Добро е што твоите уште те ранат на 29 години, за ти вака паметно да си го трошиш времето во објаснување како другите кога ке заврши тоа што ке заврши ако заврши ке неможеле да се снајдат, божем ти се имаш снајдено па сега делиш ум.
Јас само еден најпријателски совет ке ти дадам, ти сакаш прифатиго сакаш игнорирајго.
Утреж куќа не крепи. И не се замарај дали другите ке се снајдат или не, гледај ти прво снајди се и тргни се од папочната врска на твоите, ако ништо друго срамота е на 29 години од твоите пари да бараш. Искрено со овој ум се надевам дека имаш млади родители и дај боже да ти ги поживеј господ за ти вака уште долго време паметно да си го трошиш времето.
Бидими поздравен.

Некои стварно го направиле тоа заради егзистенција,ама 90% го направија тоа за да возат евтини татарски коли.

Тука си многу грешка. Возењето евтини коли е само уште една работа плус која е достапна за оние што имаат Бугарски пасоши. Сите оние, или барем најголемиот дел од тие што имаат Бугарски пасош го имаат поради можноста да одат на Запад за да заработат повеќе. Не верувам дека некој што нема со што да го прехрани семејството би извадил БГ пасош за да може да вози евтина кола кога тој нема со што да си ги прехрани децата а камоли пак да најде пари за да купи кола од Бугарија. Остајте ги настрана тие муабети за возење на евтини коли и други глупости, реалната слика е многу поинаква. Не викам дека никој не извадил БГ пасош за да вози евтина кола, ама тие се многу помалку луѓе во споредба со оние кои го извадиле пасошот за да заминат некаде на работа.

И немојте да ви биде криво што Македонија полека, од ден на ден се повеќе пропаѓа како држава. Тоа е така затоа што овој народ никогаш нема да научи дека политичарите кои ги става на власт не работат во корист на народот туку работат во корист на самите себе и нивните најблиски и ја искрадоа цела држава партал ја направија. Никој неможе да живее на стари спомени од типот на "едно време беше друго", да, едно време беше друго но поминало тоа време, сега е друго време. А ова модерно време на 21 век неможе да го преживееш со 10.000 денари плата со кои треба да платиш и давачки спрема институциите и плус да си го гледаш семејството. Затоа народот се решава на вакви чекори и немојте да му судите. Тие што не сте имале проблеми и не знаете како е да имате семејство за кое треба да се грижите, а што и да работите тука нема да заработите доволно за да се прехраните тогаш ќе барате други, потешки алтернативи.

Ама паметна работа си имал(y)
Добро е што твоите уште те ранат на 29 години, за ти вака паметно да си го трошиш времето во објаснување како другите кога ке заврши тоа што ке заврши ако заврши ке неможеле да се снајдат, божем ти се имаш снајдено па сега делиш ум.
Јас само еден најпријателски совет ке ти дадам, ти сакаш прифатиго сакаш игнорирајго.
Утреж куќа не крепи. И не се замарај дали другите ке се снајдат или не, гледај ти прво снајди се и тргни се од папочната врска на твоите, ако ништо друго срамота е на 29 години од твоите пари да бараш. Искрено со овој ум се надевам дека имаш млади родители и дај боже да ти ги поживеј господ за ти вака уште долго време паметно да си го трошиш времето.
Бидими поздравен.

Лупна и остана жив,тоа е тоа преродбата си го зема данокот,кога шушумиги ќе почнат да ти делат совет како тие паметни на мама и тато сами се снашле веќе знаеш колку е часот,ти не се секирај за мене јас и без моите ќе се снајдам некако ама ти без твојот штаб ни вол у гз нема да знаеш да уденеш, ете до толку си лимитиран.да не беше пастиорт да ве извади од лајната немаше никогаш такви како тебе да дојдат до израз за сега да делат совети

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom