Македонски војници ќе бараат преминување во бугарската армија

• Креатор на темата Креатор на темата Giger's Predator
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Дали некој знае за ова и што ќе кажете за овој потег до кој предавничката влада го донесе македонецот кој си го жртвувал животот за ова земја. Дали е ова нормално. Иако со ваква политичка гарнитура од терористи и предавници и ку***удлачи нормално е народот да стигне до овој чекор.

Отпуштените професионални војници по неколкугодишната голгота, спас од немаштијата ќе бараат кај бугарските власти. Според инфорамции на А1он, на 18-ти август, на денот на Армијата на Република Македонија, официјално ќе побараат прием во бугарската амбасада и ќе разговараат дали е можно да служат во армиските редови кај нашиот источен сосед.
За А1он, координаторот на отпуштените професионални војници Илија Тодев, потврди дека тоа е договорено-да се разговара со претставникот на Бугарија во Скопје.
- Се подготвуваме, точно е. На 18. август на денот на АРМ, ќе пратиме допис за средба во бугарската амбасада, да излезат во пресрет за наше можно вработување во нивната земја, кога овде веќе не сме потребни.
- Во прашање е нашата егзистенција, нерешениот статус од власта на ВМРО-ДПМНЕ, нашиот голем непријател ВМРО-ДПМНЕ, ќе ја бараме егзистенцијата во Бугарија. Власта досега можеше да го реши нашиот проблем, но не сака, изјави за А1он, Илија Тодев, координатор на отпуштените професионални војници.
Станува збор за околу 120 отпуштени професионални војници, кои се социјално загрозена категорија. Откако истече нивниот договор за ангажман во армијата до 38 година, тие останаа на улица, а не беа опфатени ни со oдлуката од февруари минатата година, за останување во АРМ до 45 та година.
Најчесто, оправдувањето на Министерствот за одбрана изминативе години беше дека овие војници го оптоваруваат и се товар за буџетот. Голем дел од нив се со сертификати и признанија, но и учесници во разни мировни мисии.
Според Илија Тодев, Армијата ја напуштаат и старешiни, вработени во АРМ – поручници, капетани, мајори веќе заминуваат на печалба во странство.

http://a1on.mk/wordpress/archives/190394

bugarskaVojskaa.jpg

Inace moe mislenje e deka stvarno e ova zalno be.
Sum cital za situacii vo koi makedonski braniteli koi pocinale, nivnite semejstva nemaat struja vo domot oti nemaat nitu rabota nitu uslovi da si platat.
Pred nekoj den citav deka deca na branitelite koi pocinaa se setaat po ulicite sami ( vo smisla deka nikoj ne im brnuva vnimanie ).
Braniteli otpusteni od rabota, a amnestirani teroristi koi nivnite prijateli se ubieni od istite.
Pa kakva e ova drzava be jas nemam zborovi.
I bolje e da si idat vo bugarija oti barem kje imaat rabota. Znam za nad 30 coveka makedonci koi ziveat tuka i imat rabota a sto da zboruvam za kolku ima koi si ziveat i rabotat tuka (sigurno se iljadnici) (oti i jas ziveam vo bugarija) a vo Makedonija sansite za rabota se minimalni.
I na krajot ???? Nasata armija dojde red da ne napusti.
Pa mozebi i toa e planot ... od depresija i maka da si otide nasta makedonska armija i da donesat povekje teroristi :( ..... strasna rabota e ova ej ova ni u kosmar go nema. Ni u film na hitchok.

Нека им е со среќа во бугарската армија.

ајде бе ова се шпекулации .... нема ништо од ова .... пола моја фамилија се полицајци и профи војници,старешини .... нема ништо од ова .... ова е само спинерче пуштено .... колку да замајува .... :pos::icon_mrgr:

ајде бе ова се шпекулации .... нема ништо од ова .... пола моја фамилија се полицајци и профи војници,старешини .... нема ништо од ова .... ова е само спинерче пуштено .... колку да замајува .... :pos::icon_mrgr:

Ali nema da me zacudi i ako e vistina ....

Иако со ваква политичка гарнитура од терористи и предавници и ку***удлачи нормално е народот да стигне до овој чекор.

Не знам дали е нормално војник кој се нарекува патриот за мали пари да оди да служи во туѓа држава, да се биде војник е морален долг кон државата и ниедни пари не треба да го интересираат кога станува збор за татковината!!!

Ми се сере од вакви вести, ебате војниците најозбилно!

Да одат во Бугарија уште утре!!!

Не знам дали е нормално војник кој се нарекува патриот за мали пари да оди да служи во туѓа држава, да се биде војник е морален долг кон државата и ниедни пари не треба да го интересираат кога станува збор за татковината!!!

Ако има деца и утре треба да ги облече, да ги нарани и нема пари за тоа. Дали е оправдано?
А и се виде од државава кого награди за тоа 2001. Ебате патриотизам кога некој нема пари за леб, гинел за државата а некој си иде у Грчка на море и кука кога ќе му ја изгребат скапато ауто.

брат ова е лажна вест .... пуштена вест која само да придобие внимание .... НЕМА НИКАКВИ ПРЕМИНУВАЊА НА МАКЕДОНЦИ ВО СТРАНСКА АРМИЈА !!!! НЕМА !!!! ОВА Е ЛАЖНА ВЕСТ !!!! ЕДНОСТАВНО ЛАГА !!!! СФАТЕТЕ !!!!!

Дали некој знае за ова и што ќе кажете за овој потег до кој предавничката влада го донесе македонецот кој си го жртвувал животот за ова земја. Дали е ова нормално. Иако со ваква политичка гарнитура од терористи и предавници и ку***удлачи нормално е народот да стигне до овој чекор.

Отпуштените професионални војници по неколкугодишната голгота, спас од немаштијата ќе бараат кај бугарските власти. Според инфорамции на А1он, на 18-ти август, на денот на Армијата на Република Македонија, официјално ќе побараат прием во бугарската амбасада и ќе разговараат дали е можно да служат во армиските редови кај нашиот источен сосед.
За А1он, координаторот на отпуштените професионални војници Илија Тодев, потврди дека тоа е договорено-да се разговара со претставникот на Бугарија во Скопје.
- Се подготвуваме, точно е. На 18. август на денот на АРМ, ќе пратиме допис за средба во бугарската амбасада, да излезат во пресрет за наше можно вработување во нивната земја, кога овде веќе не сме потребни.
- Во прашање е нашата егзистенција, нерешениот статус од власта на ВМРО-ДПМНЕ, нашиот голем непријател ВМРО-ДПМНЕ, ќе ја бараме егзистенцијата во Бугарија. Власта досега можеше да го реши нашиот проблем, но не сака, изјави за А1он, Илија Тодев, координатор на отпуштените професионални војници.
Станува збор за околу 120 отпуштени професионални војници, кои се социјално загрозена категорија. Откако истече нивниот договор за ангажман во армијата до 38 година, тие останаа на улица, а не беа опфатени ни со oдлуката од февруари минатата година, за останување во АРМ до 45 та година.
Најчесто, оправдувањето на Министерствот за одбрана изминативе години беше дека овие војници го оптоваруваат и се товар за буџетот. Голем дел од нив се со сертификати и признанија, но и учесници во разни мировни мисии.
Според Илија Тодев, Армијата ја напуштаат и старешiни, вработени во АРМ – поручници, капетани, мајори веќе заминуваат на печалба во странство.

http://a1on.mk/wordpress/archives/190394

bugarskaVojskaa.jpg

Inace moe mislenje e deka stvarno e ova zalno be.
Sum cital za situacii vo koi makedonski braniteli koi pocinale, nivnite semejstva nemaat struja vo domot oti nemaat nitu rabota nitu uslovi da si platat.
Pred nekoj den citav deka deca na branitelite koi pocinaa se setaat po ulicite sami ( vo smisla deka nikoj ne im brnuva vnimanie ).
Braniteli otpusteni od rabota, a amnestirani teroristi koi nivnite prijateli se ubieni od istite.
Pa kakva e ova drzava be jas nemam zborovi.
I bolje e da si idat vo bugarija oti barem kje imaat rabota. Znam za nad 30 coveka makedonci koi ziveat tuka i imat rabota a sto da zboruvam za kolku ima koi si ziveat i rabotat tuka (sigurno se iljadnici) (oti i jas ziveam vo bugarija) a vo Makedonija sansite za rabota se minimalni.
I na krajot ???? Nasata armija dojde red da ne napusti.
Pa mozebi i toa e planot ... od depresija i maka da si otide nasta makedonska armija i da donesat povekje teroristi :( ..... strasna rabota e ova ej ova ni u kosmar go nema. Ni u film na hitchok.

Не секој војник е војник, секоја чест и почит кон оние кои беа во 2001 година стварно војници, а оние кои се криеја како жени а имаат професионална обука нека си зачуваат 50денари за јаже и околу врат. Незнам во која ситуација се али ако се стварно добри нека одат таму каде се бара стварно војник способен и каде се плаќа во некоја од странските агенции а не кај бугариве.

Cekaj be neka da podiiskutirame. Aj neka da ne e bugarija neka idat u srbija. PA NEKA IDAT BE KOJ KUR DA SEDAT TUKA A ??????? Sto napravi Kazi mi makeodnija za makedonskite braniteli aj kazi mi ??? Pomogna li nesto ... Stavija teroristi u vlada, teroristi minister i predavnici na vlast .... pa ni gram ne zasluzuva ovaa drzava da ima armija be aj molam ti se ... neka si idat hrvatska strbija kade sakat ako sakat i u kongo. Sramota e da se nareces ARMIJA NA MAKEODNIJA a ministerot da ti e smrdliv terorist .... GI PODRZUVAM izvini vaka .... treba da im e pod dostoinstvo da se narecat braniteli na edna drzava koja ima predavnicka politika sprema svojot narod.

Луѓе кој не знаат како е да се нема пари за леб може само да кажуваат приказни. Кој трпел и трпи уште, ќе разбере. Чаос..
мислам дека добиваат одредена парична помош или се лажам?????

Луѓе кој не знаат како е да се нема пари за леб може само да кажуваат приказни. Кој трпел и трпи уште, ќе разбере. Чаос..

A toa pak e drugo. Jas da nemam pari, deteto da mi place zosto negovoto drugarce ima ubavi pantaloni a moeto u trenerki i nekoj tuka kje mi zbori za patriotizam. Ma kakov be patriotizam da ti se poseram i na patriotizam i na ace makedonecot i na site tie tamo koga nie ni gram ne pokazavme deka sme protivo vie koi se posraa na deloto na goceta i aceta i site ostanati nasi dejci so visok moral i intelekt koi zivot dale za makedonija ednakvo kako i branitelite vo 2001 koi na po 22 godisna vozrast umrea. Ej umiram od maka deka ova se slucuva u makedonija i grujo kje mi se pokazuva na Tv.SO KOJA FACA BE ????? I pak kje kazam. NE ZASLUZUVAME MAKEDONSKI BRANITELI !! Da si idat u srbija ( da bas onaa koja na goli otok mater ebese na visintki makedonci) ili da si idat u bugarija ( da istata onaa koja ne okupirala) ili da si idat u hrvatska ako sakat ... nie sme goveda skapani ne zasluzuvame nisto a najmalku makedonska armija koja da ne brani ... a i od sto da ne brani koga teroristite vekje ni se ministri ... ubivaat deca i palat aftobusi od gradski transport ko za dobro utro.

Да одат во Бугарија уште утре!!!

Политичарите ги лапаа парите од долгот на државата они нека го плаќаат и данокот во крв следниот пат кога ќе треба.

Они што им се тепаат во центар на град за сендвич и сок нека им ги бранат вилити.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom