Rogers Cup 2013 - ATP Masters 1000 Montreal & WTA Toronto

• Креатор на темата Креатор на темата Јунајтед
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Роџерс Купот?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Некој да кажи дали и колку Новак си ја загрози year end No. 1 позиција со поразов?

Уште е сигурен, али ако Надал стигне далеку и во Синси тогаш му е ептен загрозена. Ако не до крајот на сезоната тогаш на АО сигурно паѓа од првото место на АТП листата.

Епа велиш Надал бил најдобар до 2010 се обложувам дека пратиш тенис неповеќе од 2 години.
Надал беше најдобар 2008 и 2010 а во периодот од 2004 до 2008 и годината 2009 најдобар беше Федерер

abe ti se zaebavash ili sakash sega vo eden post cela statistika da pishuvam da se vrakjam vo vremeto na Borg , Lendl , Beker i sekoja godina posebno , boze sochuvaj . Mislev deka ke me razberesh shto sakam da kazam , a ti mi kazuvash deka imalo teniser Federer shto e najdobar na site vreminja i shto beshe neprikosnoven dolg period . E aj fala, ama pak ne mi doobjasni kako toa Nadal e najdobar od 2011 navamu a ne e Novak. Inaku tenis pratam aktivno ushte od vremeto na Lendl ,Edberg ,pa navamu ti presmetaj kolku godini e toa

abe ti se zaebavash ili sakash sega vo eden post cela statistika da pishuvam da se vrakjam vo vremeto na Borg , Lendl , Beker i sekoja godina posebno , boze sochuvaj . Mislev deka ke me razberesh shto sakam da kazam , a ti mi kazuvash deka imalo teniser Federer shto e najdobar na site vreminja i shto beshe neprikosnoven dolg period . E aj fala, ama pak ne mi doobjasni kako toa Nadal e najdobar od 2011 navamu a ne e Novak. Inaku tenis pratam aktivno ushte od vremeto na Lendl ,Edberg ,pa navamu ti presmetaj kolku godini e toa

Оваа година Надал е најдобар, не знам кај го гледаш Новак како најдобар.

Уште е сигурен, али ако Надал стигне далеку и во Синси тогаш му е ептен загрозена. Ако не до крајот на сезоната тогаш на АО сигурно паѓа од првото место на АТП листата.

znachi matematichki posle US Open Novak moze da bide smenet od Nadal , od Marej nikako , ama treba Nadal da pobedi i na Sinsi (najbrzata podloga) i na USOpen a Novak da si ja skrshi nogata
--- надополнето: 11 август 2013 во 15:19 ---
Оваа година Надал е најдобар, не знам кај го гледаш Новак како најдобар.

po toa shto kolku tolku gi povtoruva lanskite rezultati Shtef , gi brani poenite ili ne gubi kardinalni cifri, kontinuitet , ti teknuva neli , e sega Race to London e druga pricha

znachi matematichki posle US Open Novak moze da bide smenet od Nadal , od Marej nikako , ama treba Nadal da pobedi i na Sinsi (najbrzata podloga) i na USOpen a Novak da si ja skrshi nogata
--- надополнето: 11 август 2013 во 15:19 ---

po toa shto kolku tolku gi povtoruva lanskite rezultati Shtef , gi brani poenite ili ne gubi kardinalni cifri, kontinuitet , ti teknuva neli , e sega Race to London e druga pricha

А чекај малце, ако Надал го превземе првото место после АО, значи негде во февруари тогаш Надал ќе биде најдобар за 2014 година? :confused: Ти нема логика муабетов. Оваа година сега за сега Надал е убедливо најдобар, во секоја категорија води. Е сеа не е на првото место на АТП листата ради ланското отсуство, али тоа до крајот на сезоната или почетокот на следната најверојатно ќе се смени.

Ти не можеш да сфатиш некои работи затоа што го мразиш Надал и тоа е тоа. А башка и криво ти е што си го плеска Новак па затоа така збориш. Ај симни си го мечот пак и види Надал каква фаца направи кога го погоди во глава, онака стварно му беше криво затоа што првичната намера му беше во тело. Не е Надал од Дељадровци па да се сељачи и намерно да удира противници.
За Ролан Гарос морам да ти одговорам иако тоа не е темата, изглеа ти стварно со сила сакаш да го правиш Надал нешто што не е. Кажи ми ШТО НАДАЛ НАПРАВИ ПОГРЕШНО ВО ТОЈ МОМЕНТ? Новак се упеца во мрежата а он му покажа на судијата дека е негов поенот. Што има лошо тука објасни ми? Дека побара од судијата да му додели поен што е негов? Не те разбирам најсериозно.

abe ti gledaj , ne jas, pa ti i so Rosol ne ja gledashe prvokacijata , eve i Ace Kaleb ne ja videl. Posle takov udar da ne ochekuvash da se smee ironichno , pa normalno deka ke se izvinuva i glumi ludilo i takvi kako tebe ke mu veruvaat na iskrenosta . Prashaj bilo koj teniser ke ti kaze dali bilo sluchajno ili namerno . Ne komentiram poveke za udarot , nema efekt , ti ne mozesh toa da go vidish i djabe pishuvame

abe ti gledaj , ne jas, pa ti i so Rosol ne ja gledashe prvokacijata , eve i Ace Kaleb ne ja videl. Posle takov udar da ne ochekuvash da se smee ironichno , pa normalno deka ke se izvinuva i glumi ludilo i takvi kako tebe ke mu veruvaat na iskrenosta . Prashaj bilo koj teniser ke ti kaze dali bilo sluchajno ili namerno . Ne komentiram poveke za udarot , nema efekt , ti ne mozesh toa da go vidish i djabe pishuvame

Јасно јасно, исто ко што беше нормално пцуењето на мадридската публика од страна на Новак. И само да ти кажам, јас не сум рекол дека Надал не го удри Росол, не знам од каде ти е ова. Го удри, убаво се гледа на снимката, т.е. го закачи, и да, невкусно беше тоа од негова страна.

Тука сум, ама не гледав па не коментирам.... :)

А чекај малце, ако Надал го превземе првото место после АО, значи негде во февруари тогаш Надал ќе биде најдобар за 2014 година? :confused: Ти нема логика муабетов. Оваа година сега за сега Надал е убедливо најдобар, во секоја категорија води. Е сеа не е на првото место на АТП листата ради ланското отсуство, али тоа до крајот на сезоната или почетокот на следната најверојатно ќе се смени.

da , ako go prevzeme prvoto mesto posle US Open ( znachi da pobedi Sinsi , da pobedi USOpen , a Novak izgubi od Fognini i Darsis vo prvo -vtoro kolo) DA , Nadal ke e najdobar za 2013. Sega za sega ne , ima mnogu ,,ako ,, i ,,kje ,, vo muabetot. I ne me doveduvaj do situacija da ti ja objasnuvam genijalnosta na ATP nachinot na boduvanje , ednash imashe takva diskusija ovde , ne znam so tebe li beshe , pa da pishuvash deka nema logika

Како може да не е најдобар оваа година, прогуглај и ќе видиш кој и што освоил оваа сезона. Надал не играше на еден слем, на другиот изгуби у прво коло и пак му бега 1500 поени на Новак ако не се лажам. Ова што говори?

Јасно јасно, исто ко што беше нормално пцуењето на мадридската публика од страна на Новак. И само да ти кажам, јас не сум рекол дека Надал не го удри Росол, не знам од каде ти е ова. Го удри, убаво се гледа на снимката, т.е. го закачи, и да, невкусно беше тоа од негова страна.

abe Shtef , zborime odnos igrach -igrach , shto meshash publika , toa si nema vrska so fer odnosot prema protivnikot . Nadal koga gubi i e na zort zaborava shto e fer i korektnost i znae da napravi takvi sitni ispadi i ne go brani te molam , takov e i tochka . Publikata e drugo dvaese , eve Gulbis zavchera koga mu pukna zicata , majstorski izreagira irinichno koga go menjavashe reketot , i sega shto ima toa vrska so odnosot prema Raonich

Епа кога веќе пишуваш дека некој е во заблуда и дека не знае кај живее, бар аргументот напиши го со точен израз и факт.. вакви како тебе кои само пишат колку да кажат нешто и тропаат ко луди :) ми е смачено да ги читам

undercover
kako be prijatele pred nekoj period vikase deka novak bil dominanten minatata godina zaso mu begal 4000 poeni na federer so vrska nemase 2ipol bea.solese pamet tuka nie obicnite smrtnici da vidime koj kolku poeni osvoil taa godina, i sea koa ne ti e prvo mileniceto naednas ne se gledalo toa bitna bila konstanstonsta i red drugo gluposti.ne sum za nieden od dvajcata ama ovaa godina nikako ne moze da se kaze deka novak e najdobar zasto momentalno dominira nadal a toa se glea i po osvoeni poeni i po tituli.znaci zboram do sega kako ke se zavrsi godinata vremeto ke kaze.izvinete za latinicava

За тие ко Undercover што мислат дека беше намерно. Пуштете на 0:44, видете каде гледа Надал и свиркајте си.
А и Новак што изреагира ко деген на извинувањето на Надал не е битно ич.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom