Rogers Cup 2013 - ATP Masters 1000 Montreal & WTA Toronto

• Креатор на темата Креатор на темата Јунајтед
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Роџерс Купот?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Не се веќе за гледање овие хорор мечеви у пм... VAMOS!

Пак му се извини за ударот со топчето... ама не сум убеден дека беше ненамерно...

При таа брзина, адреналин, мислење на тоа како да се освои поен, како попрво да се стигне топчето секоја му чест ако бил намерен ударот :cuc:

Aj и онака ќе го плесне во финале на Синсинати...ако стигне Надал до таму. :D

Сеа озбилно... Скроз израмнето, реални да сме...се до тај брејкот. Кој и да тепаше ќе беше заслужено, бидејќи немаше некој кој доминира, гледавме одлични поени и од двајцата, во главно си ги освојуваа сервис гејмовите и тоа е тоа. Ноле првиот сет го изигра со мислите надвор од теренот, после се стабилизира и почнаа и двајцата да го прикажуваат тоа што најдобро го знаат. Тај брејкот ми е ептен педерски начин да се реши утакмица, ама не сум јас тој што одлучува. :) Во секој случај, Надал беше убедлив таму.

Честито победа на seњor нос - лево уво - нос - десно уво. :D Со среќа во финалето, Раонич нека освои. :D

Абе го гаѓаше у тело, идеше сигурно да го земе поенот, али јебига се деси да го погоди у фаца. Не постои теоретска шанса да го гаѓа намерно у фаца.

Арно де и вие па, big deal дали било намерно или било ненамерно. Уствари, намерно да го мавне во тело има смисла. Ама стварно не гледам потреба да гаѓаш во фаца некого, треба да си ненормален за таа работа. А Надал не е. :)

Честито Рафа,утре лаганица со Милош со по 1 брејк во 2 сета.

Синсинати беше приоритет од овие Мастерси на тврда, заеби Монтреал. :icon_lol:
И пак кога најмногу треба, го нема. :facepalm: Па, толку поени у цел сет не поклони, колку во тај-брејкот. И Рафа почна фуриозно, ама ептен потфрли Ноле.

Како и да е, Новак губи 640 поени, а Рафа зема 1000 ако победи утре. Во минус од 1600 само од Монтреал. Ма и тоа не ми е толку битно, колку што не смее по ред да губи вака израмнети утакмици од Надал, па и титули. За финалето со Мареј па, ми се плаче 4-2 во два од трите сета да водиш и шанса за 5-2, знаете што се случи. :facepalm:

Ништо, освен реванш на Синсинати и УС ОПЕН, ништо друго нема да ми го промени мислењето дека е гооооолем губитник сезонава!

Освен Монте Карло, што друго освои сезонава?

Koj novak? koj e toj Djokovic? vladeel 1 god? najak e ? nemoj da me jebes?! Rafa bil,e, i ke bidit izmislen za greov vo tenisov ko ime i teniser!

А па демек сезонава се отепа од освојување турнири па сега сеедно му е. Ах бе кој стасал да коментира тенис. :facepalm:

:icon_lol:
1150144_655154934496688_1420487502_n.jpg

zasluzena pobeda na Nadal , mada bilo koj da pobedeshe ke beshe zasluzeno . Sekoja cest na Nadal kako izigra na beton , posebno servisot bash mu beshe konstanten . Novak go pokloni prviot set i mu dade inercija na Nadal , ama koj mu e kriv , 5 dupli Janovich ne pravi vo eden set. Nadal definitivno namerno igrashe vo glavata na Novak , ne e zabraneto , no i e nesportski , no shpanecot koga e na zort znae da pravi takvi ispadi , a posle bez problem se izvinuva , glumi ludilo , podobro e kako Berdych ili Gulbis , bidi maz do kraj i ne glumi , no toa ne mu ja namaluva pobedata .Novak , sho da kazam , balkanec , vo tri dena , tri lica, prvo ladno , pa toplo , za na kraj toplo ladno , definitivno do glavata e , nishto drugo. Nadal e tuka superioren, inaku Novak e mnogu poraznoviden igrach , so pogolem spektar na udari , so podobar ritern ama se e djabe ako ne znae da gi koristi tie atributi koga treba , koga ne moze da gi izvadi na povrshina .
Vecherva navivam za Nadal , da se vraka pobrzo na vttoro mesto , sramota i greota e da se gleda polufinale Novak- Nadal a vo finale od drugata strana da stigaat shifonjeri

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom