Тато и мама православни, јас атеист

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Моите родители не се религиозни и не ме притискаат, а јас сум и не ги притискам кон мојата вера...Кој овде страда? Имаш одговор?
--- надополнето: 10 август 2013 во 20:17 ---
1. Дали тебе ти е криво и жал што родителите твои не се верници
2. Дали на родителите твои им е криво и жал што си верник

Вака лесно ќе видиш кој страда

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
да нема право на сопствен избор? ако е така, тогаш ќе испадне дека не сме/си далеку од исламот. таму има присила, јас колку што знам во христијанството нема. ........ или има? ........
Поседувањето слободна волја не значи и злоупотреба на таа волја ниту од родителите, ниту од децата.
За слободниот избор, напишав троа погоре..
--- надополнето: 10 август 2013 во 20:20 ---
или пак е пострашен неуспехот на верниците (во случајот родителите) од среќата на детето?
Среќата е субјективна работа: она кое мене ме прави среќен (на кратко) за другиот може да биде глупост...
--- надополнето: 10 август 2013 во 20:21 ---
.... мислам дека крстоносните војни заврсија пред 5-6 века.
Мојата вера нема ништо заедничко со крстоносците и со нивната доктрина...
1. Дали тебе ти е криво и жал што родителите твои не се верници
Да.
--- надополнето: 10 август 2013 во 20:22 ---
2. Дали на родителите твои им е криво и жал што си верник
Не им е криво, туку не им е прифатливо...
--- надополнето: 10 август 2013 во 20:23 ---
Вака лесно ќе видиш кој страда
Зависи по кого и по што страда: дали за верата во Бога или за неразумната приврзаност кон овој Свет, во кој царува лукавиот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Да.

Зависи по кого и по што страда: дали за верата во Бога или за неразумната приврзаност кон овој Свет, во кој царува лукавиот.
Мики, во Битола ќе се гради најголема црква во регионот. Камбанарија висока 30 метри на чиј врв ќе има подвижна платформа со кафана. Грозданоцки имаше афера со 20.000 долари од канадски и американски верници собрани кои си ги пикна в џееп, со децении се суди МПЦ со владици околу имоти во Австралија, во Македонија куѕпуваат и продаваат имоти, скапи луксузни возила.....
И ај сега кажи нешто за приврзаноста “кон овој Свет, во кој царува лукавиот“,

Се е то мики уходана машинерија, коорпорација која си работи со векови, продава страв и надеж и од то зема плата здравствено и пензиско. Ич не се секирајз атвоите родители, по гревови се даааааалеку испод просечен владика или поп.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
MIKI1

A дали сметаш дека твоите родители имаат блокада на умот?
Да: лукавиот секогаш го „гаѓа„ човекот токму во неговиот мозок, оти во мозокот, како и во срцето, битисува човековата душа, која тежнее кон Бога...Блокадата на умот (мислам на мозкот...) е средство со кое лукавиот го тера човекот да не мисли на својот Бог и Творец.
--- надополнето: 10 август 2013 во 20:39 ---
Мики, во Битола ќе се гради најголема црква во регионот. Камбанарија висока 30 метри на чиј врв ќе има подвижна платформа со кафана. Грозданоцки имаше афера со 20.000 долари од канадски и американски верници собрани кои си ги пикна в џееп, со децении се суди МПЦ со владици околу имоти во Австралија, во Македонија куѕпуваат и продаваат имоти, скапи луксузни возила.....
И ај сега кажи нешто за приврзаноста “кон овој Свет, во кој царува лукавиот“,

Се е то мики уходана машинерија, коорпорација која си работи со векови, продава страв и надеж и од то зема плата здравствено и пензиско. Ич не се секирајз атвоите родители, по гревови се даааааалеку испод просечен владика или поп.
Обрати се до судовите во Канада, во САД и во Македонија, поднеси тужба, земи адвокат, тужи, викај, пцуј, изнесувај докази, истеруј правдина....Што чекаш?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Обрати се до судовите во Канада, во САД и во Македонија, поднеси тужба, земи адвокат, тужи, викај, пцуј, изнесувај докази, истеруј правдина....Што чекаш?

1 Смее ли некој од вас, кога има тужба против друг, да се суди пред неправедни, а не пред светиите.
2 Не знаете ли дека светиите ќе го судат светот? Ако, пак, вие го судите светот, не сте ли достојни да судите за помали работи?
3 Не знаете ли дека ангели ќе судиме? А колку повеќе за работите од овој свет?
4 А кога имате тужба за работи од овој свет, за судии земете ги оние, кои се унизени!
5 За ваш срам велам: зарем меѓу вас нема ниеден мудар, кој може да пресуди меѓу браќата свои?
6 Туку брат со брат се суди, и тоа пред неверници!
7 Многу срамно е веќе тоа и за вас дека имате тужби меѓу себе. Зошто поради не трпите неправда? Зашто поради не ја трпите штетата?
8 Но вие сами ги навредувате и оштетувате, и тоа браќата свои.

10 зашто среброљубието е корен на секакви зла; некои му се предадоа, се отстранија од верата и се прободија себеси со многу болки.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Поседувањето слободна волја не значи и злоупотреба на таа волја ниту од родителите, ниту од децата.
За слободниот избор, напишав троа погоре..
--- надополнето: 10 август 2013 во 20:20 ---

Среќата е субјективна работа: она кое мене ме прави среќен (на кратко) за другиот може да биде глупост...

Мојата вера нема ништо заедничко со крстоносците и со нивната доктрина...

Да.

болд: значи ...... слободна воља=злоупотреба? пошто ако не се однесуваш/веруваш како што кажува црквата (роб) значи дека немаш слободна воља
син болд: е тука се согласуваме (y) дека нема апсолутна вистина
црвен болд: крстоносните војни биле во име на христијанството. ти не си христијанин?:confused:
другите делови не се за мене

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Моите родители не се религиозни и не ме притискаат, а јас сум и не ги притискам кон мојата вера...Кој овде страда? Имаш одговор?
.
Нормално, немаш религиозни родители - се е ок!

Но ти си религиозен и ќе имаш деца - ќе видиме кој ќе страда - по твоите муабети! (y)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

Но ти си религиозен и ќе имаш деца - ќе видиме кој ќе страда - по твоите муабети! (y)
по негова логика, никој!!! ќе ги спрема за рајот, и со сила ако треба.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1 Смее ли некој од вас, кога има тужба против друг, да се суди пред неправедни, а не пред светиите.
2 Не знаете ли дека светиите ќе го судат светот? Ако, пак, вие го судите светот, не сте ли достојни да судите за помали работи?
3 Не знаете ли дека ангели ќе судиме? А колку повеќе за работите од овој свет?
4 А кога имате тужба за работи од овој свет, за судии земете ги оние, кои се унизени!
5 За ваш срам велам: зарем меѓу вас нема ниеден мудар, кој може да пресуди меѓу браќата свои?
6 Туку брат со брат се суди, и тоа пред неверници!
7 Многу срамно е веќе тоа и за вас дека имате тужби меѓу себе. Зошто поради не трпите неправда? Зашто поради не ја трпите штетата?
8 Но вие сами ги навредувате и оштетувате, и тоа браќата свои.

10 зашто среброљубието е корен на секакви зла; некои му се предадоа, се отстранија од верата и се прободија себеси со многу болки.
Важи Let3, во право си!

Задоволен?

Ајде сега, направи го ова кое е запишано во библиските стихови, или ќе се криеш зад стиховите, попут протестантите, чии усти се полни со зборој, а им мањкаат дела?...:sneaky:
--- надополнето: 10 август 2013 во 23:11 ---
Без религиозни родители, што е тука О.К.?...
--- надополнето: 10 август 2013 во 23:12 ---
Одсекогаш сум ја сакал „убавата„ иднина, посебно онаа никад недочеканата...
--- надополнето: 10 август 2013 во 23:14 ---
болд: значи ...... слободна воља=злоупотреба? пошто ако не се однесуваш/веруваш како што кажува црквата (роб) значи дека немаш слободна воља
син болд: е тука се согласуваме (y) дека нема апсолутна вистина
црвен болд: крстоносните војни биле во име на христијанството. ти не си христијанин?:confused:
другите делови не се за мене
Чек‘, полека: нели рече дека не учествуваш во дискусииве на темава?...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
Важи Let3, во право си!
Без религиозни родители, што е тука О.К.?...
Одсекогаш сум ја сакал „убавата„ иднина, посебно онаа никад недочеканата...
Абе прати ги и нив во пеколот и ги сметај за „забегани“ како и некое дете што ќе одреди да биде атеист.
Што пак ти... како може да е ок кога не се религиозни? Мислам... хелоу :facepalm:

Сакај си ги родителите бре... ц ц ц не му било ок што неговите не се религиозни... абе попче, ти забеган си или не се читаш што пишуваш?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Важи Let3, во право си!

Задоволен?

Ајде сега, направи го ова кое е запишано во библиските стихови, или ќе се криеш зад стиховите, попут протестантите, чии усти се полни со зборој, а им мањкаат дела?...:sneaky:
.
Не Мики, јас посматрам како е кај вас, вие имате свети книги каде се вели дека среброљубие е грв, дека не треба да се судите, дека се што имате треба да раздадете, дека треба да ве одликува скромност и покорност, дека се што се побара треба да дадете и назат да не барате.... а гледаме богата црква чии великодостоинственици се облекуваат во скапи рува и китат со злато, се возат во луксузни и скапи лимузини, живеат и опремуваат палати и објекти на владики, цркви на чии камбанери се ставаат кафани, судски спрови пред судови за имоти, тужења за пареи, земја, објект.
Мики најголеми протестанти сте, вие најповеќе протестирате и се буните против Божјите и Исусовите зборови, ги искривувате, ги променувате гии “толкувате“ за да личат на она што вие сакате да бидат.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Чек‘, полека: нели рече дека не учествуваш во дискусииве на темава?...
си ја промашил темата. не е тоа изјавено за оваа тема :pos:
ај сега да се вратиме на постот

Член од
21 март 2013
Мислења
176
Поени од реакции
149
Со оглед на тоа што твоите родители имаат блокада на умот, и истите тие родители те одгледале тебе, значи дека ти си одгледан од родители со пречки во мозокот - неправилно воспитан, како и што се забележува по твоите постови, кои повеќе наликуваат на бајки за мали деца, а ти стварно веруваш во тие бајки, и се трудиш и други да убедуваш да веруваат во приказните за мали деца.
Не знам колку години имаш, али ова што го пишуваш овде можеш само да им го кажуваш на деца во предшколска возраст, и да очекуваш да ти веруваат. Никој нормален, созреан човек не би верувал дека има ѓаволи, сатани кои ги наведуваат луѓето да бидат атесити итн.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Со оглед на тоа што твоите родители имаат блокада на умот, и истите тие родители те одгледале тебе, значи дека ти си одгледан од родители со пречки во мозокот - неправилно воспитан, како и што се забележува по твоите постови, кои повеќе наликуваат на бајки за мали деца, а ти стварно веруваш во тоие бајки, и се трудиш и други да убедуваш да веруваат во приказните за мали деца.
.
Полека, полека...

Моите родители се атесити, ѓоамити, оти не веруваат во Бога.

Ти си атеист, што значи дека не веруваш во Бог и со тоа си сличен на моите родители. Зашто ги критикуваш (моите родители) и велиш дека погрешно ме васпитале?...:sneaky:
--- надополнето: 10 август 2013 во 23:45 ---
Не знам колку години имаш, .
Тамам...
--- надополнето: 10 август 2013 во 23:46 ---
али ова што го пишуваш овде можеш само да им го кажуваш на деца во предшколска возраст, и да очекуваш да ти веруваат.
Деца од предшколска возраст идат у детски јасли, у градинка и у „нулто „одделние, а не у црква и на веронаука...
--- надополнето: 10 август 2013 во 23:47 ---
Никој нормален, созреан човек не би верувал дека има ѓаволи, сатани кои ги наведуваат луѓето да бидат атесити итн.
Никој „нормален„ не верува у демони, сатани и томе слично, затоа што ѓа‘олите и сатаните веќе им го испиле умо‘ и им дошепнале (на „нормалните„) дека немет ѓа‘оли и сатани...Разбираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom