Ipsissimus
P.I.
Со инает ниедна лага сеуште не станала вистина..
Од Него потекнува се', но злото не!
Лека ноќ на сите и знајте дека Совршениот БОГ е безкрајно повеќе од секој човечки, Ангелски или билокаков поинаков ум!
.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Со инает ниедна лага сеуште не станала вистина..
Од Него потекнува се', но злото не!
Лека ноќ на сите и знајте дека Совршениот БОГ е безкрајно повеќе од секој човечки, Ангелски или билокаков поинаков ум!
.
Ако е совршен тогаш е мртов.....не си размислил на оваа тематика?
Со инает ниедна лага сеуште не станала вистина.
Но Исус му рече: „Остави ги мртвите да ги закопуваат своите мртовци,
а ти оди и разгласувај го царството Божјо!
Ев.Лука 9:60
.
Инаетење е кога тврдиш дека СЕ произлегува од Бог, а потоа посочуваш нешто кое не ти одговара и велиш - "Е ова не е од Бог".Зошто тогаш се инаетиш?
Инаетење е кога тврдиш дека СЕ произлегува од Бог, а потоа посочуваш нешто кое не ти одговара и велиш - "Е ова не е од Бог".
инаетењето доаѓа само од верниците на било која религија. така да и двајцата припаѓате на некое верување, и двајцата се инаетите и сте тврдоглави.
од кај сега испадна дека инаетот е позитивна работа?.
Инаетењето per se нее нешто лошо, а верата во Љубовта БОЖЈА чиста нешто најубаво, најневино и највистинско во овој свет!
Но, најверојатно ти - поради твоето уверување - нема никогаш да се сложиш со тоа. Нели?
А тоа неслагање што е, ако нее надувен (а несвестен) инает ?
На која религија и’ припаѓаш ти?
Кој не е со Мене, против Мене е; и кој не собира со Мене, тој растура!
(Зборови на Мудроста БОЖЈА посведочени во Ев.Матеј 12:30)
.
.
Љубовта БОЖЈА чиста
.
од кај сега испадна дека инаетот е позитивна работа?![]()
а за тоа дека е најубаво, ЌЕ се согласам, али откако ќе се уверам во неговото постоење. така да те молам немој однапред да заклучуваш лични работи за некој кој не го знаеш.
а за црвеното, ..... у јбте, ко да читам ислам, јудеизам. .... скраја да е. ти се согласуваш со црвеното?
првиот дел. двојни аршимни односно лицемерно е, сега вака, друг пат така .ко ислам сега да ми проповедаш. или Е, или НЕ Е. нема помеѓу. а за мене Е лошо/зло инаетот. секој кој се инати, а нема факти за тоа за што се инати е човек кој тоа го прави од немоќ.Се’ додека инаетот нее животонепријатен а се противи на отецот на животонепријатното семе и на животонепријатното семе, зошто инаетот да нее нешто позитивно?
Дури и инаето кон своите најближни - во тој случај - е нешто позитивно и животопријатно!
„Немојте да мислите дека дојдов да донесам мир на земјата; не дојдов да донесам мир, туку меч.
Зашто дојдов да разделам човек од татко си, и ќерка од мајка си, и снаа од свекрвата нејзина.
И непријатели на човека ќе бидат неговите домашни.
Кој љуби татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене; и кој љуби син или ќерка повеќе од Мене, не е достоен за Мене;
(Ев. Матеј 10:34+)
Неможеш човека да се увери - а уште помалку согласи - се’ додека се противи на дечјото срце, кое неможе поинаку а да верува и затоа се’ повеќе се уверува!
Кој има ќе му се даде и ќе му се преумножи;
а кој нема, ќе му се земе и она што го има.
(Ев.Матеја 13:12)
Кој не стои или врви во Мудроста БОЖЈА, тој стои или оди по глупоста!
Знам дека горчи во моментов, но вистинско и лековито е!
.
те зомолив со свои збориви да напишеш нешто. вака гледам бадијала е да пробувам да разговарам/дискутирам со тебе..
Се’ што е добро и вистинито, тоа Му припаѓа на мојот Отец Небесен,
а јас Му припаѓам на Христа!
Само Неговата Вера совршено вистинска,
а Неговата Љубов совршено чиста!
п.с. Остани консеквентно кај твоето детско срце и не престанувај да се прашуваш зошто
и засигурно ќе дојдеш до вистинската цел, Која е Единствениот Вистински и Совршен БОГ
(Отецот и Мајката на вечниот Живот)!
.
те зомолив со свои збориви да напишеш нешто. вака гледам бадијала е да пробувам да разговарам/дискутирам со тебе.
остани ми поздравен и добордојден си во секое време со свои зборови пак да ми реплицираш
ај по обратен редослед. не знам дали некој надприродно ме сака и ич не му ја мислам. ако ме сака, ОК, ако не ме сака пак ОК. сеедно ми е пошто “не знам“.Твоето его - кое како и секое друго, е далеку од дечјото срце и чистата Вистина - е тоа што те мами дека ти имаш нешто посебно и само свое (чувства, воспитание, мисли, зборови, изрази, светоглед, мудрост ...) а што не си го добил, пријателе!
Разликата помеѓу мене и тебе е таа што јас сум транспарентен (во однос на тоа), не се страмам и отворено Ја застапувам Совршената Вистина, која е незаслужен Дар во својата суштина. Додека ти веруваш и ревнуваш по т.н. автентичност, која нема блага врска со вистинската автентичност, инаку би Ја препознала и признала Совршената Вистина!
Зборовите на Мудроста БОЖЈА кои по правило ги цитирам (во црвена боја) имаат длабоко и спасително духовно значение, кои се отров за егото, но е лек (од непроценлива вредност) за душата и опшеството, како и за се’општото човеково исцеление и единство!
Бидими и ти поздравен, здрав, жив и благословен пријателе и знај дека некој надприродно те сака
.