Дали е време за рехабилитација на Вистинскиот Св. Мухамед ?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
.
Од Него потекнува се', но злото не!

Лека ноќ на сите и знајте дека Совршениот БОГ е безкрајно повеќе од секој човечки, Ангелски или билокаков поинаков ум!

.
Со инает ниедна лага сеуште не станала вистина.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ако е совршен тогаш е мртов.....не си размислил на оваа тематика?

Само затоа што Совршено Живиот БОГ живее во една димензија која што е сосема поинаква од димензијата на животот на неверниот човек, тоа незначи дека Тој е мртов!

Но Исус му рече: „Остави ги мртвите да ги закопуваат своите мртовци,
а ти оди и разгласувај го царството Божјо!
Ев.Лука 9:60

Со инает ниедна лага сеуште не станала вистина.
Зошто тогаш се инаетиш?

.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Но Исус му рече: „Остави ги мртвите да ги закопуваат своите мртовци,
а ти оди и разгласувај го царството Божјо!
Ев.Лука 9:60
.
Исус сакаше да седне на престолот на слободниот Израел, требаше прво да ги истера римјаните од окупираната Јудеја што бепше најтешкиот чекор, па да ги присоедини назат деловите под власт на Херодовите синови, но бунтот против Рим не успеа, Исус беше заробен од страна на Римската војска и како бунтовник и неприател на Рим осуден на смрт со распнување и погубен. Исусовиот сон за независен и слободен Израел се оствари решиси 2000 години подоцна со формирање на современиот Израел после втората светска војна.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
инаетењето доаѓа само од верниците на било која религија. така да и двајцата припаѓате на некое верување, и двајцата се инаетите и сте тврдоглави.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
инаетењето доаѓа само од верниците на било која религија. така да и двајцата припаѓате на некое верување, и двајцата се инаетите и сте тврдоглави.

.
Инаетењето per se нее нешто лошо, а верата во Љубовта БОЖЈА чиста нешто најубаво, најневино и највистинско во овој свет!

Но, најверојатно ти - поради твоето уверување - нема никогаш да се сложиш со тоа. Нели?

А тоа неслагање што е, ако нее надувен (а несвестен) инает ? ;)

На која религија и’ припаѓаш ти?

Кој не е со Мене, против Мене е; и кој не собира со Мене, тој растура!
(Зборови на Мудроста БОЖЈА посведочени во Ев.Матеј 12:30)

.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
.
Инаетењето per se нее нешто лошо, а верата во Љубовта БОЖЈА чиста нешто најубаво, најневино и највистинско во овој свет!

Но, најверојатно ти - поради твоето уверување - нема никогаш да се сложиш со тоа. Нели?

А тоа неслагање што е, ако нее надувен (а несвестен) инает ? ;)

На која религија и’ припаѓаш ти?

Кој не е со Мене, против Мене е; и кој не собира со Мене, тој растура!
(Зборови на Мудроста БОЖЈА посведочени во Ев.Матеј 12:30)

.
од кај сега испадна дека инаетот е позитивна работа? :confused:
а за тоа дека е најубаво, ЌЕ се согласам, али откако ќе се уверам во неговото постоење. така да те молам немој однапред да заклучуваш лични работи за некој кој не го знаеш.
а за црвеното, ..... у јбте, ко да читам ислам, јудеизам. .... скраја да е. ти се согласуваш со црвеното?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
.
Љубовта БОЖЈА чиста

.
34 Не мислете дека дојдов да донесам мир на земјата. Не дојдов да донесам мир, но меч.

35 Зашто дојдов да го раздвојам човекот од неговиот татко и ќерката од нејзината мајка, и снаата од нејзината свекрва,

36 и непријатели на човекот ќе бидат неговите домашни.

37 Кој го љуби таткото или мајката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене, и кој го љуби синот или ќерката, повеќе од Мене, не е достоен за Мене;

Матеј 10

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
од кај сега испадна дека инаетот е позитивна работа? :confused:
Се’ додека инаетот нее животонепријатен а се противи на отецот на животонепријатното семе и на животонепријатното семе, зошто инаетот да нее нешто позитивно? o_O

Дури и инаетот кон своите најближни - во тој случај - е нешто позитивно и животопријатно!

„Немојте да мислите дека дојдов да донесам мир на земјата;
не дојдов да донесам мир, туку меч.
Зашто дојдов да разделам човек од татко си, и ќерка од мајка си,
и снаа од свекрвата нејзина.
И непријатели на човека ќе бидат неговите домашни.
Кој љуби татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене;
и кој љуби син или ќерка повеќе од Мене, не е достоен за Мене
(Мудроста БОЖЈА во Ев. Матеј 10:34+)

а за тоа дека е најубаво, ЌЕ се согласам, али откако ќе се уверам во неговото постоење. така да те молам немој однапред да заклучуваш лични работи за некој кој не го знаеш.
Неможе човек да се увери - а уште помалку согласи - се’ додека се противи на дечјото срце, кое неможе поинаку а да верува и затоа се’ повеќе се уверува!

Кој има ќе му се даде и ќе му се преумножи;
а кој нема, ќе му се земе и она што го има.
(Ев.Матеја 13:12)

а за црвеното, ..... у јбте, ко да читам ислам, јудеизам. .... скраја да е. ти се согласуваш со црвеното?

Кој не стои или врви во Мудроста БОЖЈА, тој стои или оди по глупоста!

Знам дека горчи во моментов, но вистинско и лековито е!

.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Се’ додека инаетот нее животонепријатен а се противи на отецот на животонепријатното семе и на животонепријатното семе, зошто инаетот да нее нешто позитивно? o_O

Дури и инаето кон своите најближни - во тој случај - е нешто позитивно и животопријатно!

„Немојте да мислите дека дојдов да донесам мир на земјата; не дојдов да донесам мир, туку меч.
Зашто дојдов да разделам човек од татко си, и ќерка од мајка си, и снаа од свекрвата нејзина.
И непријатели на човека ќе бидат неговите домашни.
Кој љуби татко или мајка повеќе од Мене, не е достоен за Мене; и кој љуби син или ќерка повеќе од Мене, не е достоен за Мене;
(Ев. Матеј 10:34+)

Неможеш човека да се увери - а уште помалку согласи - се’ додека се противи на дечјото срце, кое неможе поинаку а да верува и затоа се’ повеќе се уверува!

Кој има ќе му се даде и ќе му се преумножи;
а кој нема, ќе му се земе и она што го има.
(Ев.Матеја 13:12)

Кој не стои или врви во Мудроста БОЖЈА, тој стои или оди по глупоста!

Знам дека горчи во моментов, но вистинско и лековито е!

.
првиот дел. двојни аршимни односно лицемерно е, сега вака, друг пат така .ко ислам сега да ми проповедаш. или Е, или НЕ Е. нема помеѓу. а за мене Е лошо/зло инаетот. секој кој се инати, а нема факти за тоа за што се инати е човек кој тоа го прави од немоќ.
вториот дел (првото црвено), ........ тоа може да важи САМО за верниците, а за останатите не може. мене ми се поважни животот и среќата на децата од кој и да е тој горе. зошто? затоа што не ми дал доказ дека треба да ми биде поважен од се друго. а згора на тоа ако горниот е полн со добрина (како што се опишува) она “не е достоен за мене“ го прави ЛОШ. значи е себичен!!!
третиот дел. баш јас сум со дечјо срце, затоа што наивно за се прашувам. секое дете кое не разбира вика до бесконечност “зошто“ (се надевам имаш дете и сфаќаш на што мислам) и очекува од родителот да му биде објаснето. а пошто родителот не е сезнаен, доаѓа до момент кога ќе му каже на детето “дај доста со тоа зошто“. и тука завршува муабетот. е сега, ао повлечеме паралела со овој пример, и примерот јас/ти/ние ко деца прашуваме “зошто“, ако бог е Сезнаен, тогаш нема да му биде проблем да ни одговори на прашаата. а ако не одговори, тогаш не е Сезнаен и Се моќен, нели?
четвртиот дел, втор црвен. што ќе ми земе? или што ќе ми даде? ај еве со паметот да земеме пример. сеуште добро ме служи паметот. со тој памет работам, заработувам, одгледувам деца, шетам, уживам во овоземноте задоволства, ..... нели ако не верувам ќе ми земе? или здравје? сеуште ме служи добро. или ќе ми го земе местото во рајот? .... ух, и то ме заболе. нека ми се докаже дека тој е тој, па тогаш ќе се секирам за тоа имагинарно место за кое не постои доказ дека постои, легенда, ко за легендата за неси од лох нес. :tapp:
ти, ОК, остани си со своите верувања, али не пробувај да ги наметнеш, него прај муабет со свои зборови, а не со цитати. тоа не си ти, само copy-paste.
а јас како што не сум уверен во ништо околу верата, мое е да прашувам/дискутирам со верници, кои ако се расположени ќе ми одговорат/дискутираат. но само ако размислуваат со своја глава. дијалог со цитати е досаден

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Се’ што е добро и вистинито, тоа Му припаѓа на мојот Отец Небесен,
а јас Му припаѓам на Христа!
Само Неговата Вера совршено вистинска,
а Неговата Љубов совршено чиста!

п.с. Остани консеквентно кај твоето детско срце и не престанувај да се прашуваш зошто
и засигурно ќе дојдеш до вистинската цел, Која е Единствениот Вистински и Совршен БОГ
(Отецот и Мајката на вечниот Живот)! (y)

.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
.
Се’ што е добро и вистинито, тоа Му припаѓа на мојот Отец Небесен,
а јас Му припаѓам на Христа!
Само Неговата Вера совршено вистинска,
а Неговата Љубов совршено чиста!

п.с. Остани консеквентно кај твоето детско срце и не престанувај да се прашуваш зошто
и засигурно ќе дојдеш до вистинската цел, Која е Единствениот Вистински и Совршен БОГ
(Отецот и Мајката на вечниот Живот)! (y)

.
те зомолив со свои збориви да напишеш нешто. вака гледам бадијала е да пробувам да разговарам/дискутирам со тебе.
остани ми поздравен и добордојден си во секое време со свои зборови пак да ми реплицираш

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
те зомолив со свои збориви да напишеш нешто. вака гледам бадијала е да пробувам да разговарам/дискутирам со тебе.
остани ми поздравен и добордојден си во секое време со свои зборови пак да ми реплицираш

Твоето его - кое како и секое друго, е далеку од дечјото срце и чистата Вистина - е тоа што те мами дека ти имаш нешто посебно и само свое (чувства, воспитание, мисли, зборови, изрази, светоглед, мудрост ...) а што не си го добил, пријателе!
Разликата помеѓу мене и тебе е таа што јас сум транспарентен (во однос на тоа), не се страмам и отворено Ја застапувам Совршената Вистина, која е незаслужен Дар во својата суштина. Додека ти веруваш и ревнуваш по т.н. автентичност, која нема блага врска со вистинската автентичност, инаку би Ја препознала и признала Совршената Вистина!

Зборовите на Мудроста БОЖЈА кои по правило ги цитирам (во црвена боја) имаат длабоко и спасително духовно значение, кои се отров за егото, но е лек (од непроценлива вредност) за душата и опшеството, како и за се’општото човеково исцеление и единство!

Бидими и ти поздравен, здрав, жив и благословен пријателе и знај дека некој надприродно те сака (y)

.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Твоето его - кое како и секое друго, е далеку од дечјото срце и чистата Вистина - е тоа што те мами дека ти имаш нешто посебно и само свое (чувства, воспитание, мисли, зборови, изрази, светоглед, мудрост ...) а што не си го добил, пријателе!
Разликата помеѓу мене и тебе е таа што јас сум транспарентен (во однос на тоа), не се страмам и отворено Ја застапувам Совршената Вистина, која е незаслужен Дар во својата суштина. Додека ти веруваш и ревнуваш по т.н. автентичност, која нема блага врска со вистинската автентичност, инаку би Ја препознала и признала Совршената Вистина!

Зборовите на Мудроста БОЖЈА кои по правило ги цитирам (во црвена боја) имаат длабоко и спасително духовно значение, кои се отров за егото, но е лек (од непроценлива вредност) за душата и опшеството, како и за се’општото човеково исцеление и единство!

Бидими и ти поздравен, здрав, жив и благословен пријателе и знај дека некој надприродно те сака (y)

.
ај по обратен редослед. не знам дали некој надприродно ме сака и ич не му ја мислам. ако ме сака, ОК, ако не ме сака пак ОК. сеедно ми е пошто “не знам“.
тој дел кај што ти има плаво, ..... тие имаат за тебе вредност!!! и ок, не ми смета додека тоа ти за себе го мислиш. но кога ќе тргнеш од тоа и се осудиваш да судиш на други, тогаш настанува проблемот. тие зборови од мудроста божја се напишани од луѓе, кои изјавиле дека ја пишуваат божјата воља. ..... :confused: утре и јас ќе седнам да напишам нешто, ќе изјавам дека бог со мене комуницирал ...... и? тоа треба да биде вистина? не друже, не, додека тој самиот бог не се покаже со сета своја убавина/грдост, ми ја демонстрира својата СЕмоќ, и ми каже дека тоа што некои луѓе во минатото (потенцирајќи ги луѓето со име) го напишале било во негово име, тогаш ќе верувам 100%. до тој момент, јас за се ќе прашувам, се' ќе ставам на кантар и ништо нема да прифатам “затоа што некој така напишал“.
првиот дел. ти си транспарентен со тоа што ја зборуваш својата вистина, која всушност не е твоја, него прифатена, а воедно тврдиш дека е тоа вистинското, и шириш наоколу. и како ја шириш? со напади на “автентичноста“? тоа транспарентен треба да се замени со агресивно и самобендисано. делот каде што самиот се величаш, а мене пробуваш да ме влечкаш во калта.
јас сум тој, еден и единствен, со свои чуства и искуства. како можеш да кажеп дека тие не се мои?!?!?!?!? и затоа не користам цитати, давам изјави јасни и гласни, во мој стил без да ги завивам во некоја метафора. и ДА, егото ми е големо, затоа што заклучоците/убедувањата се само мои

Kajgana Shop

На врв Bottom