Тато и мама православни, јас атеист

Indigo

баниран/а
Член од
8 септември 2012
Мислења
763
Поени од реакции
414
Дали сакаш да кажеш дека ние верниците сме неинформирани, не сме истражувале, немаме напредок и дека сме нееволвирани?!
Извини, ама во светот има многу поуспешни луѓе верници, отколку атеисти... Доволна е и само мотивацијата да седнеш да сработиш нешто како што треба или научиш... И само едно ќе ви кажам- Човек кој не Го почитува Бога и верата, уште помалку почит ќе има кон друг човек.

дечко, почитта/почитувањето (како и да се вика) спаѓа во одредена категорија која се нарекува етика и нема никаква врска со бога. Мене не ми треба господ да ми каже кого јас да почитувам а кого не. Си има посебно норми и правила според кои човекот ја добива почитта од другите. Друго, не реков дека вие верниците сте неинформирани, туку директно се однесуваше тоа на членот. Јас немам ништо против оние кои веруваат, но имам против оние кои сакаат да ме натераат да верувам или ме омаловажуваат поради тоа што сум неверник. Бркај си своја работа ја моја и чао пријатно, problem solved.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.934
Поени од реакции
14.968
Атеизмот е тренд, а не придобивка на некаква ментална еволуција.
fun fact:
Коа ќе кажам дека сум атеист ми се чудат и имаат потреба да ме убедуваат дека госпоД ( да buli13 со Д се пишува, а не со Т ) постои .
Тие не се луѓе, кучиња се.
не се брукај :facepalm:

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Сме крстени за да ни се исперат гревовите, секое бебе се раѓало грешно, поради гревот на Адам и Ева.
Taка е ... Адам и Ева се криви за се ... затоа уште како новороденчиња не крстат за да ни се исперат гревовите ... :confused:o_O
:facepalm:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.172
Поени од реакции
12.157
Многу опасна работа е кога мама и тато се православни, а ти жив за жалење атеист :)
Па нема пари за џепарац бидејќи не веруваш, па нема одмори летото бидејќи не веруваш...
Ептен животот ви станува никаков кога мама и тато се православни, а вие атеист.
Ептен...

Замисли па да беа мама и тато муслимани :facepalm:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Православието е болест но не секогаш се пренесува генетски
Богоборството е болест која не се наследува генетски, туку доаѓа директно од га‘оло‘...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.172
Поени од реакции
12.157
Богоборството е болест која не се наследува генетски, туку доаѓа директно од га‘оло‘...
И ти како муслиманите - сите подлежат на законите на твојот бог.
Ако не се од кај тебе, сите се деца на ѓаволот. Полека малку... кај му ја запна...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И ти како муслиманите - сите подлежат на законите на твојот бог.
Ако не се од кај тебе, сите се деца на ѓаволот. Полека малку... кај му ја запна...
Хмммм, можи и то муслимањето да се у право, бар за една работа...:icon_lol:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Нема бе ѓаоли Мики, то само во Македонски народни прикаски гоце шо му клаваат црвени рогои и црн огртач. Да имаше ѓаоли дедо боже одамна сите ќе ги испотепаше оти тој е многу добар и неќи ич нeубај работи, сместа ги елеминира.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.172
Поени од реакции
12.157
Хмммм, можи и то муслимањето да се у право, бар за една работа...:icon_lol:
Абе може и не може...
Тоа со муслиманите си го реши по кој закон ќе не судат нас живите луѓе на Земјата!!!

Шо праиме ако мама и тато се рисјани а детето не сака ни да смисли богови? :)
Нема факултет за казна!

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ајде, одново назад во колосек... Насловот на темава е јасен, и нема потреба да се ставаат другите религии во овај кош. Дискутирајте за православието и фактот што новиве генерации се атеистичко расположени, односно верски незаинтересирани... Што е причината, и каков е резултатот од сето тоа.
Ако некој сака да отвори нова тема, нека отвори "тато и мама муслимани/рисјани/блабла, јас атеист".. се дотогаш, држетесе до темава, за да не ме приморате да ја заклучам, или да доделам негативни поени. Фала.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нема бе ѓаоли Мики, .
Не, нема-тоа и самиот ѓаол сакат да го слушнит од лујѓето...
--- надополнето: 9 август 2013 во 14:16 ---
Шо праиме ако мама и тато се рисјани а детето не сака ни да смисли богови? :)
Нема факултет за казна!
Ако мама и тато се рисјани а детено им забегало у атеизам или у некоја од многубројниве тоталитарни секти, а притоа детето е доволно возрасно и свесно сторило избор, тоа станува негов личен чин, но и негов личен проблем, за кој самото ќе одговара. Постои и одговорноста и од неговите родители, но само до одредена граница.

Kajgana Shop

На врв Bottom