Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да ми кажи инпресии од Corratec X-Vert Halcon ??? како е задоволен, дали е лесен за возење по асфалт...
И дали е паметно да се земи 21" рамка, а јас според висината треба да возам 18/19"...
Да напоменам дека имам 16 години и веројатно ќе пораснам уште некој сантим...

Некој да ми кажи инпресии од Corratec X-Vert Halcon ??? како е задоволен, дали е лесен за возење по асфалт...
И дали е паметно да се земи 21" рамка, а јас според висината треба да возам 18/19"...

Ја го имам веќе 2 месеци точаков, сега за сега одличен е. Има квалитет.

Скај, спенс, шо се деси? Идеме денес на водно?

колку инчи е твојот и што би кажал за големината (21`) да го земам или не ? да не си имам после проблеми со големината..

колку инчи е твојот и што би кажал за големината (21`) да го земам или не ? да не си имам после проблеми со големината..

Најубаво ќе ти објаснат во продавница (ваљда outdoor е) за величината. Јас го неам земено најголемиот, еден број помал ми е рамот. 183 сум, со можност да пораснам 1-2 сантими најмногу, ништо повеќе. Ми пројде поголемиот дел од растењето мене, така да тие 1-2 сантими нема да сменат многу за рамот.
21' ми го објаснија мене за луѓе што се од 186-7 па нагоре. Сега види ти од проценка колку би пораснал уште, па одлучи.

фала многу... било чиле, сега ќе одам да се мерам, колку сум точно..

Колку го нудат? По која цена? Трае уште промоцијата?

нешто малку над 1.85 сум бил...Добро е значи... Колку го купи ти ако не е тајна ???

25.000 ми го даваат али проблемот е што имам 23.000 (преку сила) на располагање... Попуштаат нешто или да не се ни обидувам ???

нешто малку над 1.85 сум бил...Добро е значи... Колку го купи ти ако не е тајна ???

25.000 ми го даваат али проблемот е што имам 23.000 (преку сила) на располагање... Попуштаат нешто или да не се ни обидувам ???

И јас толку го земав. Точакот е од 32.000 попуштен, така да не верувам уште да го спуштат ...

Али пробај, нема ништо да ти наштети. :D

од 34.000... Фалаа мн, на информацииве..

Па не е лошо да ставиш слики од велосипедот на твоето другарче како и кој модел е. Чисто за некој да се заинтересира. :)

Oд скопје е,и слабо одам.Се што можев да направам е тука што пишав број.Па оној кој е заинтересиран може да му се јави и да помине да го види.Точакот вреди дефинитивно.Не е од кинеските и е со се оригинал шимано делови.Јас не се разбирам до толку,ама мислам и на сликата не може ништо да се забележи.

Aпсолутно тотално безврска потег.Прво и најбитна ти е рамката.Ќе си земеш онаа што ти одговара највеќе.А тоа што велиш можеби ќе пораснам уште некој сантим ми е тотално безврска.А и на крај краева кога веќе земаш нов,можеш и да си одбереш големина.Како и да е 21 возат само кошаркари и премногу е голем.Не верувам дека и во иднина ќе имаш потреба од толкав.Оди си на некој половен кога веќе имаш толку пари собрано или купи си рамка и почни да го склопуваш на делови или 3 опција купи поевтина мерида без дискови и готово.Немој да се навредиш но ова со рамката ми изгледа тотално нелогично...

Дечки, за кој се вози до врв на Водно, направив една корисна мапа со локалниот нагиб на асфалтот.
Доста корисна за правење стратегија на оптимално качување, кој бил ќе ги препознае црвените сегменти :-)

http://hypertech.deviantart.com/art/Vodno-nagib-topo-391562594
vodno_nagib_topo_by_hypertech-d6h4jmq.jpg

Параметрите на позициите на точките и височината ги земав од GPS запис така што има мали грешки, но од искуство сметам дека е блиску до реалната слика на теренот.
Поздрав

Aпсолутно тотално безврска потег.Прво и најбитна ти е рамката.Ќе си земеш онаа што ти одговара највеќе.А тоа што велиш можеби ќе пораснам уште некој сантим ми е тотално безврска.А и на крај краева кога веќе земаш нов,можеш и да си одбереш големина.Како и да е 21 возат само кошаркари и премногу е голем.Не верувам дека и во иднина ќе имаш потреба од толкав.Оди си на некој половен кога веќе имаш толку пари собрано или купи си рамка и почни да го склопуваш на делови или 3 опција купи поевтина мерида без дискови и готово.Немој да се навредиш но ова со рамката ми изгледа тотално нелогично...
Хммм, малце ме замисли... Стварно мислам дека понудава е одлична... Ај баш ќе разгледам утре што како имаат другите...

П.с. Некој да ми каже која продавница има сајт за цени за точаци освен бајкмаркет, про-спорт, outdoor, бајкстоп ???

Sent from my Live With Walkman using Tapatalk 4

21 инчен велосипед воглавно возат луѓе со висина над 185 см, што и тоа е релативно зошто има луѓе со подолги нозе и пократко торзо, различни должини на раце, исто така многу зависи и од top tube т.е. горната хоризонтална цевка итн. Сепак најдобро е да се проба велосипедот на лице место и да се види дали одговара или не. Ако склопува велосипед со нови делови ќе го чини скоро дупло пари од цената на комплетен. Не е лоша идејата ва велосипед на старо, но треба да се внимава што се купува, има многу приправени кршови, како и крадени кои се продаваат за примамливи нереални цени. :)
Значи да резимираме, 21 инч не возат само кошаркари. :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom