Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Luis Suarez out of Liverpool's squad for match against Valerenga with foot injury.

Да , да .... повреден е :facepalm: ОК POZZ .

Aу и Шкртел се повредил ... штета , штета .

Незнам шо се лажеме само , нека кажат , јасно е веќе дека ќе ги дадат .

Имате поздрав од Розата

И шо вика? Ќе доаѓа?
Ако иде он, и ја доаѓам!

Едит: колку да не биде офтопик постов, да спомнам нешо шо има благе везе со фудбалот.
Роберто Баџо, Дино Ѕоф, Алесандро Костакурта, Џон Арне Рисе, Едисон Нарантес до Насименто Пеле, Емилио Бутрагењо, Филипе Кутињо

Јасно е дека ќе останиме надвор од топ 4 и ова година, па незнам дали Роџерс е вистинскиот, дали газдите, дали сите се вистински, појма неам!
Арсенал цело време продава играчи, ништо не купва, и пак се секоја година во топ4. Ние 2ца продадовме и начисто пропаднавме.
Реков и лани, знам дека нема да го избркат Роџерс и зато помалку го спомнувам, ама ако ова година освој 5 место, нема да биди некој успех.
Оваа година или топ 4 или и газди и Роџерс, и Паско, и Ајре(овај гнаснио жена 3 пати помлада има од него, краста да фатат двајцата) да одат у три лепе пи*ке материне! :D

Арсенал е менаџмент клуб. Џабе се лажиме дека Арсенал има шанси за титулата оваа година. Арсенал е бренд и е правилно воден. Изгради стадион, е еден од најпрофитабилните клубови во светот и повторно остана во добивка и тоа во добивка во топ 5 клубови, после Реал М. и Манчестер Ј. како 3 на листата. Муабетот ми е дека токму поради тоа Арсенал остана на едно ниво, стандардно и во овие 7-8 години најголемиот успех е ФА купот во 2005та, Финале на ЛШ во 2006та и по некое финале во Лига куп или Фа куп годининте наназад. За да се задржи тој тренд, Бордот на Директори на Арсенал го остава на чело Арсен Венгер кој е најсовршениот тренер за таа работа, со кој станува и најплатениот менаџер во ПЛ, после пензионирањето на Сер Алекс. Имено, доколку Арсенал се продаде на еден сопственик (хинт Узманов или Кронке) кој поседуваат приближно исто акции (Узманов водечки) Арсенал ќе прерасне во клуб каков што е Сити, Челзи, односно тим кој е во сопственост на еден човек. Таков Арсенал би стекнал инстант слава како на пример, кој Интер од пред 3-4 години кој веројатно би освоил се или би бил во врвот (нели релативно е тоа ) нон стоп, но години подоцна би пропаднал. Хинт, Интер сега. Целиот муабет е што менаџирањето на Арсенал се води на долгорочно менаџирање и позиционирање на тимот на долги патеки.

Шоуто продолжува со засилен интензитет
BRBRcZDCUAAuqTk.jpg

Кога ќе ми текне дека еден период на фб средно име ми стоеше Суарез сега срам ме фаќа :facepalm:

Пичка гнасна, чекаше да заминат во Осло, па да дава интервјуа. Што е до мене, сакам да го остават да гние на клупата се до крајот на договорот, да му покажат кој е кој.

А и колку пати го извалка името на клубот :facepalm:

Makedonec_7 Се добро во текстот ама не се сложувам со последниот пасус. Прво искрено мене не ми се верува дека ќе доминирате ако Усманов ви стане доминантен сопственик. Второ нема шанса да "пропаднете" неколку години подоцна. :)
--- надополнето: 7 август 2013 во 01:34 ---
А него за ситуацијава со повредиве. Ептен некако параноични станаа сите. Можеби стварно се повредил некој играч ?
Ако некој играч што е поврзан со трансфер се повреди сите одма паничат и стануваат теоретичари на заговор.
И во Баерн минатата недела некои играчи беа повредени за еден меч а здрави за друг. Можеби не сакаат да ризикуваат со (Суарез,Руни и останати) ? Не мора да значи дека лажат од клубот.
И кај нас така Марин беше повреден само малце, еден натпревар пропушти, ај уште еден, па еден изигра, па после па се повредил и на крај испадна пола сезона ја пропуштил поради повреда, а не бидејќи некој од клубот намерно лажел за да не игра.

Е сега ова не значи дека Суарез нема да си иде ама да си кажам :D

Добро барем конечно се изјасни и он ебате. Ништо, буквално ништо немавме слушнато. Е сеа ако стварно сме му ветиле трансфер ако не влеземе у топ 4, фер е да го исполниме ветувањето (глуп потег од управата у секој случај). А од негова страна исто толку фер би било да не бара трансфер у друг англиски клуб, туку да чека понуда од странство. Ако го продадеме за 50 милиони у странство, тоа би било идеално според мене. Он ќе си игра кај што сака, ние ќе си го реконструираме тимот. И волкот сит и овците на број.

Зошто да му исполнат ветување?
Зошто чекаше да заминат во Норвешка па да даде интервју?

Ова најмногу од се ме изнервира, пичка гнасна. Сакав да замине доколку пристигнеше добра понуда, но сега сакам да го остават да дреми на клупата до крајот на договорот.

Ако случајно иде Суарез во Арсенал, осеќам Агер ќе ми биде омилен играч. :sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom