Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
Правнукот на предците ортодоксни, има проблем со прашањата парадоксни? o_O

Многу едноставно е:

Од БОГА потекнува се’ (тоа е правило), но злото не (тоа е единиот исклучок, кој што го потврдува правилото)!
На кој начин овој исклучок го потврдувал правилото? Поради тоа што ти посакуваш или веруваш дека мора да биде така, за да не се наруши твојата претстава за Бог која ја имаш?

Ариј, Ориген и сличните еретици од првите векови, се меѓу првите антихристи, кои внесуваа новотарии во црковно учење.

Појавата на антихристот е избегната на два пати во минативе 2 000 г.: во 6-от и во 10-от век, во времињата кога се појавија јаките отпаѓања од верата и расколите во тогашната Црква.

Па тоа и сега се случува,на некој начин и МПЦ е отпадната еретичка црква во однос на СПЦ,Цариградската патријаршија,и сите кои не ја признаваат.

JA NENZAM VISE, ANTIHRISTOT SE RAGA VEKE 5000 godini, moze nekoj da mi objasni kolku trae bremenosta za raganjeto na antihristot??

.

Во секое дечјо верно срце е Семето сеено од Милоста БОЖЈА (Христос),
но во секое егоистично срце е семето на антихристот, сеено од ѓаволот!

Колку зачнале, колку трае бременоста, колку се родени чеда БОЖЈИ или чеда на најголемиот антихрист (тоа е ѓаволот, непријателот БОЖЈИ), тоа на судниот ден тефтерот ќе каже!

.

.

Во секое дечјо верно срце е Семето сеено од Милоста БОЖЈА (Христос),
но во секое егоистично срце е семето на антихристот, сеено од ѓаволот!

Колку зачнале, колку трае бременоста, колку се родени чеда БОЖЈИ или чеда на најголемиот антихрист (тоа е ѓаволот, непријателот БОЖЈИ), тоа на судниот ден тефтерот ќе каже!

.

Само комунистите имаат чисти срца зато што тие се бореа и изборија за слобода на народот и секој да има работа плата храна здравство и школување. Тие го победија фашизмот. Не се кренаа попјте и кардиналите со крстојте да со митролези бомби и пушки да се борат против германци итаљани и јапонци туку комунистите со петокраки на чело.

.

На кој начин овој исклучок го потврдувал правилото? Поради тоа што ти посакуваш или веруваш дека мора да биде така, за да не се наруши твојата претстава за Бог која ја имаш?

.
Човекот мора да се откаже од сопствениот ум, уверување, филозофирање, ... за со очите на дечјото срце да ја види Светлината на Евангелието БОЖЈЕ!

.

Децата појма немаат, може кој сака и како сака да ги лаже, бегаат од часови, крадат чоколада, се валкаат, не мијат раце пред јадење, не учат, играат насилни игри на компјутери, слушаат безбожна музика, не им велат добар ден на постарите... Ако се појави од некаде антихрист, тој ќе биде маскиран во некое дете.

.
Човекот мора да се откаже од сопствениот ум, уверување, филозофирање, ... за со очите на дечјото срце да ја види Светлината на Евангелието БОЖЈЕ!
Погрешно. Откажувањето од било што е патот на кукавицата, со откажување ниту негде се стигнува, ниту нешто ќе се види. Надминувањето, е тоа е веќе друга работа.

Верглањето едно исто, нема по автоматизам да го направи одредено убедување вистина, колку и да повторуваш, боиш, подвлекуваш или што и да му правиш.

Па тоа и сега се случува,на некој начин и МПЦ е отпадната еретичка црква во однос на СПЦ,Цариградската патријаршија,и сите кои не ја признаваат.

МПЦ-ОА воопшто не е еретичка во однос на ниту една друга помесна православна Црква, затоа што учењето од МПЦ не се разликува од општото православно учење, така да не си во право...Непризнавањето на МПЦ е од политички а не од канонски причини.
--- надополнето: 5 август 2013 во 22:02 ---
Колку антихристи бе има Мики. “

Секој поединец кој не Го прифаќа Христа за свој Бог и Спасител, веќе е антихрист. Во потресна смисла, антихрист ќе биде само владелелот од последните времиња.
--- надополнето: 5 август 2013 во 22:03 ---
Јас мислев дека еден антихрист е

Е ако де, слободно мисли, оти само така можеш и да згрешиш...

Така е Мики, мислењето е пат што води до антихристот! Убаво си знаеш ти, си расчистил со тоа зло на време, нели?

.
Совршениот Ислам е Совршениот БОЖЈИ Пат, Праксата и Верата совршено чиста - од љубов кон сите луѓе и за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа!

По овој пост навистина ми личиш на антихрист,Рисијанството нема ништо со Исламот,Муслиманите,Муамед и Аллах.

.
Совршениот Ислам се темели врз Единствениот Вистински и Совршен *БОГ, Неговата *Мудрост чиста (Тоа е БОЖЈИОТ Логос = Христос) и Неговиот Светол *Дух, а не на книга пишана од кураишка рака, која неслучајно е пишана во 6666 стиха!

На кој Бог мислиш Деница?
И на која книга мислиш исламската?Се што учи исламот е испопревртено и изопачено од библијата она Вистинското Христово учење и вистинскиот Бог.

.
Совршениот Ислам е пред кураишкиот куран и се’ што е добро и вистинито во кураишкиот куран, потекнува од Совршениот Ислам!

Уште малку да 'не ми одговориш дека Мехди треба да дојде со Исус,зошто навистина ќе се докажеш ко антихристот.

Секој поединец кој не Го прифаќа Христа за свој Бог и Спасител, веќе е антихрист. Во потресна смисла, антихрист ќе биде само владелелот од последните времиња.
--- надополнето: 5 август 2013 во 22:03 ---

Пред повторното доаѓање на Исус - ќе се појави Антихристот.
Према Атанасие Александриски Антихристот веќе се појавил како Аријан - Исус не дошол
додуше Исус му рекол и на тогаш живите ученици и следбеници дека некои о нив ќе дочекаат да го видат пак да дојде - и то не бидна, После руските православци го прогласија ако добро се сеќавам царот Петар Грозни за Антихрист - пак не дојде Исус....
Изгледа не мојте да погодите....

.

Погрешно. Откажувањето од било што е патот на кукавицата, со откажување ниту негде се стигнува, ниту нешто ќе се види. Надминувањето, е тоа е веќе друга работа.

Кога ќе се откажеш од мислењето дека треба некаде да стигнеш, тогаш и ќе го надминеш. Или обратно. Едно те исто. :)
Се’ додека имаш предрасуди кон стравот (кукавицата) и се бориш против него, ти си баш тоа!

Верглањето едно исто, нема по автоматизам да го направи одредено убедување вистина, колку и да повторуваш, боиш, подвлекуваш или што и да му правиш.

.

Малку компулсивно, а?

Му велам вчераутро на сонцето: зошто вака компулсивно изгреваш секое утро - верглаш секој ден - мислиш дека еден ден сите ќе се разбудиме за Љубовта БОЖЈА?

А тоа молчејќи и смеејќисе ми кажа нешто, што ако се обидам да ти пренесам веројатно нема да ме разбереш и ќе ме исмееш.

Затоа пријателе, те молам ставиме на твојата игноре листа или кажими (отворено) да се повлечам.

.

.

Се‘ во свое време: оние кои го чекаат (антихристот), ќе ни‘ го прикажат и ликот од чеканиот.

Дали е можно бидејки го знаеме начинот на неговото доаѓање на антихристот да дојде подмолно на некој друг начин и да ги заведува луѓето?

.

По овој пост навистина ми личиш на антихрист,Рисијанството нема ништо со Исламот,Муслиманите,Муамед и Аллах.

На кој Бог мислиш Деница?
И на која книга мислиш исламската?Се што учи исламот е испопревртено и изопачено од библијата она Вистинското Христово учење и вистинскиот Бог.

Уште малку да 'не ми одговориш дека Мехди треба да дојде со Исус,зошто навистина ќе се докажеш ко антихристот.

.

Жалам што неможеш да ме разбереш! :(

.

.

.

Жалам што неможеш да ме разбереш! :(

.

Објасни ми докажи ми!!!???
Ако си тука да го проповедаш словото биди трпелив издржи до крај.Објасни ги твоите ставови.
Зошто на овој начин ќе бидат заведувани луѓето по патот на христос и потоа ќе паднат вбездна?
--- надополнето: 5 август 2013 во 22:37 ---
баш ова ќе се случува од антихристот!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom