Раѓањето на антихристот

• Креатор на темата Креатор на темата golem brat
  • Време на започнување Време на започнување
Леле, уште малку па ти море ќе ме прочиташ како отворен буквар. Еј и тоа пред сите. :cautious:
Е прочитан си одамна, видиш како можеш и без тие црвените и големи и мали и триста болдови, нормален пост да напишеш. ;)
Па ти го болдираше, нели, и рече дека само времето нее од БОГА создадено?

Јас ти реков дека тоа е така на денот на кој што си се регистрирал на форумов. Нели?

Ајде сега, не се лути толку, шо ... ;)
Значи се сложуваш со болдираното? ОК.
Не бе какво лутење, повеќе ќе ме навредеше некој саглам да ми кажеше, од антихристи не земам за зло :P
Не бе алтан. К - 15 уште тогаш немало! :confused:
Абе алтан К-12 имало тогаш :)

Како?...Дај опис, учење, запис за тој чин и сл.
--- надополнето: 4 август 2013 во 23:00 ---

Ако бараш описи за антихристот, а „..од повеќе извори..„, тоа само значи дека тие извори ќе имаат различни описи за антихристот и само можат да внесат различни погледни и учења за таа „особа„.
.

Ако, дај да прочитам да видам што кажуваат. Јас едно време мислев дека ахмадинеџад, доскорешниот прецедател на иран е тој антихрист што се очекува да се појави но не се случи ништо ни војна помеѓу иран и сад и еве сега и не веќе прецедател.

Е прочитан си одамна, видиш како можеш и без тие црвените и големи и мали и триста болдови, нормален пост да напишеш. ;)

Значи се сложуваш со болдираното? ОК.
Не бе какво лутење, повеќе ќе ме навредеше некој саглам да ми кажеше, од антихристи не земам за зло :P

Абе алтан К-12 имало тогаш :)

.

Е сега саглам ме научи и ме порази. (y)

Одам да спијам :sleep:, па ако даде БОГ утре се читаме.

Лека ноќ на сите!

.

--- надополнето: 5 август 2013 во 00:34 ---
ако може некој да напише разни пророштва за антихристот од повеќе извори да видиме што се пишува за него да видиме дали може да го препознаеме кога ќе се појави.

Ништо не треба да препознаваме,треба само да го чекаме нашиот Пастир од кој ќе се спасат само избраните:

Mt 24:27

Za{to, kako {to molwata izleguva
od istok i se gleda duri do zapad, taka
}e bide doa|aweto na Sinot ^ove~ki.

Svevišnji nije apsolutno dobro. On ujedinjuje sve: i dobro i zlo, i ljubav i mržnju, i život i smrt, i građenje i rušenje, sve što postoji, čitav svemir, sve bogove. On je apsolutan. On je iznad pojmova dobro i zlo. Dobro i zlo su za njega samo subličnosti, njegova sredstva upravljanja. Za Svevišnjeg zlo je neizbježan element bez kojega nije moguć harmoničan razvoj. Ali on slijedi odnos dobra i zla i ciklično regulira to stanje.
Svi Bogovi su "ruke" ili "instrumenti" Svevišnjeg, pomoću kojih on upravlja tim svijetom. Ali te "poluge" nisu pasivne, one imaju vlastitu slobodu volje, one su subličnosti Svevišnjeg. Zato je nemoguće poklanjati se Svevišnjem, ne ukazujući put prema njemu, budući da to označava poklanjati se odmah svim bogovima, uključujući i Satanu (Sotoni).
Зарем не е ова истото што јас го зборам цело време?
Само затоа што ти укажав на тоа дека: од Совршениот БОГ потекнува се’, само злото не?

Во Совршениот Монотеизам исклучокот го потврдува правилото!
Тоа не е исклучок кој го потврдува правилото, туку класична апсурдност. Ако од Бог потекнува се, тогаш неможе да постојат нешта кои не потекнуваат од него.

Зарем не е ова истото што јас го зборам цело време?

.

Не го збориш истото. Убаво си пишува овде - Ali te "poluge" nisu pasivne, one imaju vlastitu slobodu volje, one su subličnosti Svevišnjeg.
Значи по слободна воља грешат, не е тоа вина на креаторот.

Ако, дај да прочитам да видам што кажуваат. Јас едно време мислев дека ахмадинеџад, доскорешниот прецедател на иран е тој антихрист што се очекува да се појави но не се случи ништо ни војна помеѓу иран и сад и еве сега и не веќе прецедател.

Се чини дека предвреме (пр)оценуваш кој е а кој не е антихристот, а притоа ги прескокнуваш сите предуслови, кои треба да се случат за да се појави антихристот.

Еве неколку различни извори:
- ако се обратиш кај протестантите, тие ќе се повикаат на неколку нејасни податоци и реченици, запишани во Светото Писмо, а кои го најавуваат антихристот и негово владеење.
- ако се повикаш на муслиманите, тие ќе зборуваат за Махди, прикажан во афирмативно светло.
- ако се повикаш на евреите, и тие ќе зборуваат за очекуваниот месија, прикажан на начин на кој ним им одговара.
- ако се повикаш на православната Црква, ќе добиеш многу јасна слика за антихристот, која , согласно учењето од Светите Оци, детаљно го опишува и самиот антихрист и начинот на неговото владеење и конечно, неговиот пад.

Не го збориш истото. Убаво си пишува овде - Ali te "poluge" nisu pasivne, one imaju vlastitu slobodu volje, one su subličnosti Svevišnjeg.
Значи по слободна воља грешат, не е тоа вина на креаторот.
Вината паѓа на креаторот единствено во случај ако тој бара одговорност од креацијата и ја суди.

С
- ако се повикаш на православната Црква, ќе добиеш многу јасна слика за антихристот, која , согласно учењето од Светите Оци, детаљно го опишува и самиот антихрист и начинот на неговото владеење и конечно, неговиот пад.

Дај сликата од антихристот да го видиме

JA NENZAM VISE, ANTIHRISTOT SE RAGA VEKE 5000 godini, moze nekoj da mi objasni kolku trae bremenosta za raganjeto na antihristot??

Дај сликата од антихристот да го видиме

Се‘ во свое време: оние кои го чекаат (антихристот), ќе ни‘ го прикажат и ликот од чеканиот.

Се‘ во свое време: оние кои го чекаат (антихристот), ќе ни‘ го прикажат и ликот од чеканиот.

Атанасие Александриски го “открил“ Антихристот и го покажал дека тоа е Аријан уште пред иљада и кусур години.

.

Тоа не е исклучок кој го потврдува правилото, туку класична апсурдност. Ако од Бог потекнува се, тогаш неможе да постојат нешта кои не потекнуваат од него.

Правнукот на предците ортодоксни, има проблем со прашањата парадоксни? o_O

Многу едноставно е:

Од БОГА потекнува се’ (тоа е правило), но злото не (тоа е единиот исклучок, кој што го потврдува правилото)!

spiros Пријателе каков Ислам???
Барем јас колку што знам Се што е антихристијанско спротивно на рисијанските учења/догми, едни од нив е Исламот.
Дај просветли не,до сега барем повеќето одговори ти беа правилни каков и кој ти е тој совршен ислам.
човече???

Совршениот Ислам е Совршениот БОЖЈИ Пат, Праксата и Верата совршено чиста - од љубов кон сите луѓе и за спасение на сите - отелотворена во Господа Исуса Христа!

Совршениот Ислам се темели врз Единствениот Вистински и Совршен *БОГ, Неговата *Мудрост чиста (Тоа е БОЖЈИОТ Логос = Христос) и Неговиот Светол *Дух, а не на книга пишана од кураишка рака, која неслучајно е пишана во 6666 стиха!

Совршениот Ислам е пред кураишкиот куран и се’ што е добро и вистинито во кураишкиот куран, потекнува од Совршениот Ислам!

.

• Ми се допаѓа
Reactions: alf
Атанасие Александриски го “открил“ Антихристот и го покажал дека тоа е Аријан уште пред иљада и кусур години.

Ариј, Ориген и сличните еретици од првите векови, се меѓу првите антихристи, кои внесуваа новотарии во црковно учење.

Појавата на антихристот е избегната на два пати во минативе 2 000 г.: во 6-от и во 10-от век, во времињата кога се појавија јаките отпаѓања од верата и расколите во тогашната Црква.

Ариј, Ориген и сличните еретици од првите векови, се меѓу првите антихристи, кои внесуваа новотарии во црковно учење.

Појавата на антихристот е избегната на два пати во минативе 2 000 г.: во 6-от и во 10-от век, во времињата кога се појавија јаките отпаѓања од верата и расколите во тогашната Црква.

Колку антихристи бе има Мики. Ова испадна како со партизаните, на еден партизан 10 германци.
Јас мислев дека еден антихрист е и ко ќе го победите ќе ојте во рајот, ова испадна “ред се редат мила мамо антихристи...“

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom