Каде може да најдам? (Општи прашања)

• Креатор на темата Креатор на темата goodman_91
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа е маката, инаку имам јас обични... :)
Ништо од пивото значи. Друг кандидат? :pos:

А вака нешто: и да најдеш на батерии,дали ќе го постигнеш тоа што го бараш, а за на 220 волти ќе најдеш разни и по величина и облик и по боја (и по сјајност,ефект или сл.)
значи да земеш такви и еден мотор - генератор за 220 волти од најмалите -дизел. Тоа ти е помало од викенд термос,или четири споени кутии од патики. И терај работа.

А вака нешто: и да најдеш на батерии,дали ќе го постигнеш тоа што го бараш, а за на 220 волти ќе најдеш разни и по величина и облик и по боја (и по сјајност,ефект или сл.)
значи да земеш такви и еден мотор - генератор за 220 волти од најмалите -дизел. Тоа ти е помало од викенд термос,или четири споени кутии од патики. И терај работа.
Анчо бе, па подобро нуклеарна централа да изгради. :icon_lol:

Анчо бе, па подобро нуклеарна централа да изгради. :icon_lol:

Додека ги добие сите дозволи,ќе биде на мои години а уште не ја ни почнал.
( баталив со овие играчки пред некоја година,а има и на батерии,за ноќно време)

935798_167019610142878_1105596989_n.jpg

Ги имам барано во сите продавници на адидас Спорт М, Sport Vision уште не можам да ги најдам... Да не знае некој кај ги има ?

Прашањево не е за овде, но незнам на која друга тема да го поставам.

Имам извадено лекарско за полагање за кола, имам извозено 32 часа од 34, но немам положено тестови.

Прашањето ми е колку време трае лекарското ?
И дали ако ми истече лекарското можам да извадам ново или морам да плаќам од почеток и за часовите, како што е случајот со тестовите ?

Ви благодарам однапред.
Лекарското ти трае 12-18 месеци.. Што чекаш со пријавување на тестовите.. Ти е страв да не не ги положиш можеби? Само малоумни може да паднат на такви тестови..

Имам извадено лекарско за полагање за кола, имам извозено 32 часа од 34, но немам положено тестови.

И дали ако ми истече лекарското можам да извадам ново или морам да плаќам од почеток и за часовите, како што е случајот со тестовите ?

Ви благодарам однапред.
18 meseci mi rekoa mene deka vazi
--- надополнето: 5 август 2013 во 00:37 ---

Ви благодарам однапред.
ne samo novo lekarsko ke si vadis

Епа ајде бидејќи е темава каде можам да најдам.... ме интересира каде може да најдам натриум хлорит или sodium chlorite MMS (NaClO2). Каде може да се најде за да се купи во Скопје?
Фала ви однапред.

Јас имам, но го користам за чистење.
--- надополнето: 5 август 2013 во 15:44 ---
Дали знае некој кај можам да најдам Potassium nitrate или KNO3 ?

NH4NO3 е подобра опција, на барутот брзината е некои едвај над 180м/сек (и варира многу)а тука имаме 5200м/сек, се разбира брзината зависи и од условите.

935798_167019610142878_1105596989_n.jpg

Ги имам барано во сите продавници на адидас Спорт М, Sport Vision уште не можам да ги најдам... Да не знае некој кај ги има ?

www.amazon.com
Пишиш адидас газеле и си ги нарачуваш, во Мкд нема проверено под дрво и под камен :)

Квалитетни еднобојни маици во Скопје ?

Штипка за нос кај може да се најде? Од тие за пливање што се.
arena_nose_clip_pro_arena_nose_clip_pro_325x325.jpg

Штипка за нос кај може да се најде? Од тие за пливање што се.
arena_nose_clip_pro_arena_nose_clip_pro_325x325.jpg

Неколу пати имам споменато во темава, во ТЦ Беверли Хилс во подрумот има едно продавниче само за пливачка опрема.
Што точно имаат незнам, не сум влегувал, но ако не ти е проблем појди провери.
Таму најголема ми е веројатноста дека би нашол :)

Квалитетни еднобојни маици во Скопје ?
освен стружанка, или една од кочани (го дели дуќанот со европа во ГТЦ) пред некој ден и на зелен пазар најдов многу добри еднобојни. 250ден беа.
е сега, ако ме прашаш каде на зелен пазар, .... многу полесно е да ти поажам него да ти објаснувам, нели?

значи вака не интересира каде мозам да однесам одредена слика....( нешто како sticker bombing ) само јас да си одберам какви слики сакам да ми испечатат ... но да биде отпорна да може да се користи за надворешна употреба...конктерно сакам да лепам на скутер... поточно ева слика како од прилика би сакал да изгледа....( не овие натиписи ... него за што всушност станува збор ... ) , препорачајте одредена фирма што се бави со ваква работа во Скопје.... и ако мозе е-маил,локација,телефон,..... или овдре или на ПП ... фала

http://img329.imageshack.us/img329/9310/scooter064rr8.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom