Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Ponovo si e ponovo se gleda i po motorcheto :D inache za postarava toa sakav da ti pisham deka mozno e da e pagjana ;))
--- надополнето: 20 јули 2013 во 04:19 ---

Abe druze ja iam Generic Xor 50 ja zemav 600 poso pagjana beshe mnogu nekoe detishte ja imalo i top si e samo so nema predni zmigavci inace se AVSTRISKI skuterite i se mnogu jaki stv sum zadovolen od niv sea ke zemam i Generic Trigger :D
Vcera pomina eden trigger zui kako majski bumbar
Ne zezaj sramota e 50 takov motor isto i rs50
Batali izgled zvukot e los

abe moze ne mu bil dobar izduvot ili neznam neso dr jas nov planiram barem taka si mislam :D
Да бе сигурно, значи такви мотори како тој рс50 априлија или слично е најглупа работа
полагај за мотор и земи појак, не играчка што зуи

дечки на моторов ламелата фаќа на 3 000 обртаи сакам да напраам на 4 или 4 ипол да фаќа... инаку 4 тактно моторче е... шо федери да стаам?

nekoj zainteresiran za zamena 2t hamachi za 4t kinezce?

Sent from my ZTE BLADE III using Tapatalk 2

Ми треба мајстор од скопје за лепење на маска од скутер ели ако јас сам да си ги залепам дали е вака нешто како на видеото што лепи http://www.youtube.com/watch?v=j4RECGjEOnE

Дечки да ве прашам нешто , акумулаторчето ми е испразнато и нема доволно сила за да запали моторот , дали мора да се наполни со апаратче за моторчиња или може и на апаратче што е за полнење на акумулатор за кола ?иначе за Арора 150 мотор се работи , реглерот не работи и затоа не може да се полни акумулаторот во возење .

Mislenje za Motowell Magnet RS? Kolku trosi,max. brzina,izdrzlivost,cie proizvodstvo e,kakva masina ima,ima li dostapni delovi vo makedonija za nego,ima li nekoj iskustvo so takov motor ako ima neka pise kako e zadovolen koi mu se pozitivni, a koi negativni strani?

Fala odnapred. :)

Некој да продава 4тактно скутерче со зарибан мотор или било каков дефект у моторот? битно ми е шасијата да е океј и со документи да е?

добар мајстор за воа мојто хамачи 2тактно?

Или ја сум тапа шо ич не се разбирам или нешто друго е..

моторот а губеше силата каа че му дадиш повише гас, слабо влечеше итн..му ударив едно убаво перење и со цревото го ишприцав тоа шо е за ладење и се убаво измив, исчистив тоа сунѓерчето убаво и еве го сега поарно од ново е..ама ич не ги разбирам виа моторите у пизду матер

А едно прашање..кога го пушташ второто светло ( го штракам два пати светлото ) малце губе сила/струја..кога е на првото светло го нема тоа, а на второто да..сега незнам дали така треба да биде или не ?

т.е кога мирува моторот се намалува светлото

Или ја сум тапа шо ич не се разбирам или нешто друго е..

моторот а губеше силата каа че му дадиш повише гас, слабо влечеше итн..му ударив едно убаво перење и со цревото го ишприцав тоа шо е за ладење и се убаво измив, исчистив тоа сунѓерчето убаво и еве го сега поарно од ново е..ама ич не ги разбирам виа моторите у пизду матер

А едно прашање..кога го пушташ второто светло ( го штракам два пати светлото ) малце губе сила/струја..кога е на првото светло го нема тоа, а на второто да..сега незнам дали така треба да биде или не ?

т.е кога мирува моторот се намалува светлото

За светлото нормално ти е тоа, кога го оставаш моторот си работи смирено, т.е двотактен како работи машината така светлото си трепка по малце, не му се секирај, турај бензин и шибај.. :P

Mislenje za Motowell Magnet RS? Kolku trosi,max. brzina,izdrzlivost,cie proizvodstvo e,kakva masina ima,ima li dostapni delovi vo makedonija za nego,ima li nekoj iskustvo so takov motor ako ima neka pise kako e zadovolen koi mu se pozitivni, a koi negativni strani?

Fala odnapred. :)

Толку ли нема некој да одговори ? :confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom