Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде и јас да го пишам составот на Работнички за предстојнава сезона.
Голмани:
Зечевиќ
Шишковски

Одбрана:
Милушев
Зајков
Чилибрк
Чонг
Илиевски
Силјановски

Среден ред:
Петровиќ
Тодоровски
Усеини
Дурански
Трајчевски
Дарко Велковски
Денковски

Напад:
Крсте Велкоски
Маневски
Ангелов
Маркоски

Ова е основниот состав плус уште некој од младинците.
Оваа сезона реално Вардар,Пелистер,Шкендија,Работнички и Металург ке се борат за највисок пласман и излез во Европа.
Сега еден од овие 5 тима ке извиси и нема да се пласира во Европа,а мислам дека тоа ке биде Металург.
Гледам Турново сите го вбројувате за висок пласман,но јас мислам дека оваа сезона ке си бидат на 7мо,8мо место.
Што се однесува до екипите што ке испаднат тоа сигурно се Напредок и Македонија. За останатите две места ке конкурираат Еуромилк,Гостивар,Ренова и Брегалница,па дури и Турново ако им замине Блажевски ке се бори за опстанок.

Многу ќе зависи од распоредот дали Шкендија може да се вмеша во трката за титула. Очекувам да губат бодови првите 6-7 кола дур се уиграат и направат тим па тешко дека оваа година ќе направат нешто повеќе. Сепак ако се паметни ќе ја искористат сезоната да се средат ифрастуктурно па веќе од иднава година да се чекор пред сите. Оваа сезона мислам дека ќе биде еден од Вардар или Работнички. Шкендија ја гледам ко 3та а за 4тата евро виза ќе се борат Пелистер и Металург. Со и без Блажевски Турново треба да е веќе прочитано од сите.

Gostivar!

Golmani :
Nikola Zerdeski
Valon Neziri

Odbrana :
Admir Demiri
Darko Ignjatovski
Ekrem Hodzic
Daniel Taleski
Veton Abazi

Sredina :
Flamur Tairi
Afet Ibraimi
Gjoko Cvetanovski
Sadik Jusufi
Rufat Celik
Maliq Beluli
Xhihan Seferi

Napad :
Estref Dehari
Florent Osmani
Driton Zeadini
Altin LLoga
Burak Menga

Trener: Amir Alagic

Zaminaa : Eftim Aksentiev,Dragan Paunov (Bregalnica) i Boban Dzangarovski (Shkupi)
Dojdoa : Florent Osmani,Aleksandar Panovski,Flamur Tairi i Ekrem Hodzic

Ocekuvav mnogu poveke vo transfer periodov ali valjda upravata se optereti previse ekonomski so doveduvanje na stranski i kvaliteten strucen stab! Hodzic > Dzangarovski taka se pojacavme nesto vo odbranata i znacitelno vo sredinata so Tairi koj se nametnuva kako lider,no ja izgubivme prvata violina vo Aksentiev koj beshe najdobar strelec i najzasluzen za plasmanot vo 1MFL! Moja pretpostavka e deka ne ocekuva extremno teska borba za opstanok,pa i ne bi bilo pregolemo iznenaduvanje i da otpadneme ako ne se smeni nesto vo zimskiot preoden rok...

Негде прочитав дека немало да сте играле во Гостивар туку во Боговиње?
ако е вистина скрос ви е заебано, оти ми се чини би имале полн стадион ако се игра Гостивар.

Негде прочитав дека немало да сте играле во Гостивар туку во Боговиње?
ако е вистина скрос ви е заебано, оти ми се чини би имале полн стадион ако се игра Гостивар.

Pisav veke vo fan klubot,ke se igra vo Gostivar definitivno!;)

Првите неколку кола, овој месец Август ќе покажат која е силата на клубовите. Реално, тешко можеме за нашиве клубови да прогнозираме пред почеток на сезона, особено последниве години многу претпоставки се покажаа погрешни.
Овде пред се мислам на битолчани. Се гледа во колку очајна позиција биле минативе години, чим со овој тим кој е малку поквалитетен од претходните, одма се сместија како кандидати за титула. Мене некако не ми изгледаат како кандидати за истата. Да потсетам само на минатата година, кога пред сезона збореа дека имаат тим за Европа, а на крај играа бараж за опстанок. Истото важи и за Работнички и Металург. Не ме убедуваат дека имаат некој квалитет. Шкендија, ако ги донесе Неџипи, Хасани и Ибраими, веројатно ќе бидат и први фаворити за титула, али со овие играчи кои до сега ги пишаа како засилувања, далеку се од истата.
Вардар реално има најсилен тим во моментов и е прв фаворит за титула, но проблем може да биде очајната ситуација во клубот и нарушената атмосфера со навивачите, која може да се одрази и на играта на тимот. Плус, тука е и мотивацијата, секогаш е полесно да стигнеш до врвот, отколку да се задржиш на него. Супер-купот го изиграа некако бездушно, ради реда, ако така влезат и во првенствово, тоа може да им се удри од глава и тука ја гледам најголемата шанса на другите клубови да се вмешаат во борбата за врвот.
Напредок е сигурен патник во втора лига, од јануари целиот нивен буџет ќе оди кај Зајас, така да они можат да се борат само есенва. На Хоризонт им отиде Балдовалиев, ако си оди и Блажевски, сигурно ќе се борат за опстанок, а не за Европа. За другите тимови не знам што да коментирам, веројатно ќе се борат за опстанок, ма да не би ме изненадило и некој од нив да стигне до место во Европа.

Каде замина Балдовалиев кога сеуште тренира во Турново и ги игра пријателските натпревари..

Каде замина Балдовалиев кога сеуште тренира во Турново и ги игра пријателските натпревари..

Во Спорт пишуваше пред некој ден, дека отишол во Паниониос, имаше дури и изјава од претседателот на клубот како потврда. Неуки луѓе има кај нас, уште незнаат дека играч на клуб се станува кога ќе потпишеш договор со истиот, можеби Балдовалиев отишол на проба, виделе дека не го бива и го вратиле, а нашиве веќе го направиле нивен играч. Не знам, премалку информации има за нашиов фудбал, а и тие информации се од ретко глупи луѓе, најчесто шпекулации, а не факти, така да може и твоево да е точно.

Во Спорт пишуваше пред некој ден, дека отишол во Паниониос, имаше дури и изјава од претседателот на клубот како потврда. Неуки луѓе има кај нас, уште незнаат дека играч на клуб се станува кога ќе потпишеш договор со истиот, можеби Балдовалиев отишол на проба, виделе дека не го бива и го вратиле, а нашиве веќе го направиле нивен играч. Не знам, премалку информации има за нашиов фудбал, а и тие информации се од ретко глупи луѓе, најчесто шпекулации, а не факти, така да може и твоево да е точно.

Тебе те бива знааш дал иго вратиле или не .. така бууте на празно ! :)

Shkendija - Turnovo 1
Metalurg - Rabotnicki 1
Napredok - Renova X
Gostivar - Bregalnica 1
Vardar - Mak.GJ.P 1
Pelister - Euromilk 1

Нема инфо дали Балдовалиев е во Турново. Му истекол договорот и во спорт пишувало дека веќе го напупштил клубот...
Во државава едно ебано инфо не знаеш дали е точно или не. Ќе видиме дали ќе настапи денес. Ако си отишол и ако им замине и Блажевски ондак Турново ми стануваат кандидати за испаѓање.

За денес мои типови:
Шкендија-Турново 1
Металург-Работнички Х
Напредок-Ренова 1
Гостивар-Брегалница Х
Вардар-Македонија ЃП 1
Пелистер-Еуромилк 1

Shkendija - Turnovo 1
Metalurg - Rabotnicki 1
Napredok - Renova X
Gostivar - Bregalnica 1
Vardar - Mak.GJ.P 1
Pelister - Euromilk 1

...ова ептен навивачки играно, со оглед дека имаме само еден играч во одбрана (Цуцули), и речиси воопшто асални тренинзи, а Турново дури четири меѓународни официални натпревари.
И со нерешено сум задоволен (освен ако новиот газда не искеширал од почеток за победа, за да не се расипа забавата:D)

...ова ептен навивачки играно, со оглед дека имаме само еден играч во одбрана (Цуцули), и речиси воопшто асални тренинзи, а Турново дури четири меѓународни официални натпревари.

Башка и поприлично висока квота има за победа на Шкендија, единствено ако потпаднат под притисок на пубилката Турновци па да го загубат натпреваров.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom