a spermata i genite vo nea hto ja prenesuvaat i tatko ti koj gi stvori. (sakam na ova prashanje da mi odgovorish)
Очигледно не си слушнал за 85 милиони години долгата еволуција и за развојот на човекот од мајмун до хомо сапиенс.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
a spermata i genite vo nea hto ja prenesuvaat i tatko ti koj gi stvori. (sakam na ova prashanje da mi odgovorish)
Што е за тебе пеколот?Пекол, шмекол... Докажал некој дека пеколот и рајот постојат? Знаете дека Библијата и сите верски книги се напишани од луѓе така?
Претставува.Што е за тебе пеколот?
Штопредставува?
Бог не ги праќа луѓето никаде.Претставува.
За мене пеколот е место кое го створил Бог за да ги казнува неверниците и грешниците, оние кои не го следеле неговиот пат, туку патот на Сатаната.
Потоа го поставил Сатаната за управник на тоа место со неограничени овластувања да ги измачува јадниците.
Мене малку не ми прави логика оваа коалиција меѓу Бог и Сатаната. Не ми е јасно ни зошто Бог му ги дава овие чеда на својот непријател за овој да се забавува, нити пак ми е јасно зошто Сатаната би ги мачел луѓето кои исто како него се свртеле против Бог? Нели тие луѓе треба да бидат неговата армија со која во судниот ден ќе се пресмета со Бог? Готвење на ајваните во казан не е баш добра подготовка за војна.
Имам проблеми да го проголтам ова но библијата вели дека е така а секој збор од библијата е вистинит па нема многу што да му ја мислам.
А сега, да видиме што мисли за пеколот чичко Џорџ Карлин.
Во Охрид.А каде е пеколот?
Што мислиш ти?
Да не мислиш на Косел?Во Охрид.
Има едно село во Охридско корне на сулфур, претпоставувам дека километар-два подолу се наоѓа влезот.
Епа сум била во пеколот пријателе.Да, Косел.
Тоа ако не е пекол, не знам што...![]()
Што е за тебе пеколот?
Што представува?
За мене пеколот е место кое го створил Бог за да ги казнува неверниците и грешниците, оние кои не го следеле неговиот пат, туку патот на Сатаната.
Потоа го поставил Сатаната за управник на тоа место со неограничени овластувања да ги измачува јадниците.
Мене малку не ми прави логика оваа коалиција меѓу Бог и Сатаната. Не ми е јасно ни зошто Бог му ги дава овие чеда на својот непријател за овој да се забавува, нити пак ми е јасно зошто Сатаната би ги мачел луѓето кои исто како него се свртеле против Бог? Нели тие луѓе треба да бидат неговата армија со која во судниот ден ќе се пресмета со Бог? Готвење на ајваните во казан не е баш добра подготовка за војна.
God loves his children, God loves his children, yeah!Сатаната е ангел, тој си го сакал таткото иако несогласувањата, од кои едно било што премногу госпот ги сакал земните суштества, а овој не.![]()
Тоа е пеколот.Нашите мисли го ствараат пеколот.Пеколот за мене е она што секој човек го живее секојдневно овде, на планетава, цел живот додека да умре. Пекол е да немаш никој, да немаш здравје, да немаш пари, да немаш фамилија и блиски на кои ќе можеш да се потпреш и да ти помогнат кога ти е најпотребно, пекол за мене се војните кои се водат на секој ебен ќош од оваа ебена планета и луѓе се убиваат меѓусебе на дивјачки примитивен начин, пекол за мене се дрогите.... Треба уште да бројам? Пеколот за мене постои овде на земјата, кога ќе умрам незнам дали ќе идам во рајот или во пеколот и мислам дека не треба ни да се замараме со тоа бидејќи никој не докажал дали навистина постојат или се чиста измислица.
God loves his children, God loves his children, yeah!
Сатаната е ангел, тој си го сакал таткото иако несогласувањата, од кои едно било што премногу госпот ги сакал земните суштества, а овој не.![]()
God loves his children, God loves his children, yeah!